Çözüldü Monster Abra v21.4.4 PUBG oynarken bir anda kapandı ve açılmadı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Xenonium

Centipat
Yer
Malatya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel® Alder Lake Core™ i7-12700H

NVIDIA® GeForce® RTX3050 Max-Performance 6GB

16GB (2x8GB) DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM

1TB M.2 SSD + 4TB WDElements HDD
Cihaz Monster Abra v21.4.4 PUBG oyununda lobideydim. Bilgisayar döndü ve tık sesi geldi kapandı. Sanırırım harici disktendi. Kendi kendine yeniden açıldı ve şu an açılma ekranında.
Ama açılmıyor sadece dönüyor. Verilerim gitmiş midir?

Tuştan kapattım. BIOS'tan boot Manager'dan açtım. Sorun yok gibi.

Ama merak ediyorum neden?

Isındığı için kapanmış olabilir. Korumaya almıştır kendisini. Sıcaklıkları takip ediyor musun?
Ediyordum ama bu sefer etmemiştim ThrottleStop ile turbo kapatmayı unuttum sanırım ondan oldu turbo ile 98 derece görüyordu.

Termal macununu yenileyebilirsin. Arkadaşımın sıcaklıkları boşta 30, yükte 15 dereceye kadar düşmüştü.
Yeniledim. Zaten rehberim vardı ısıtma açısında. Oradaki ayarı yapmayı unuttum sanırım sence donanımsal olarak zarar vermiş midir?

Yeniledim. Zaten rehberim vardı ısıtma açısında. Oradaki ayarı yapmayı unuttum sanırım sence donanımsal olarak zarar vermiş midir?
98 derece çok yüksek geldi. Yenilediğin macun bilindik bir marka mı?

Eğer sıcaklıkların hep bu değerdeyse güç ayarlarından turboyu deaktif etmeni önerebilirim. Sıcaklıkların bir nebze düşeceği için işlemcin kendisini kısıtlamamış olur. Dolayısıyla performansın da muhtemelen şuankinden çok farklı olmaz.
Yapmak için:
Sıcaklık değerlerini düşürüp denemek adına İşlemcinin Turbo Boost özelliğini kapatmayı deneyebilirsin.
Güç planını düzenle > gelişmiş güç ayarlarını değiştir>İşlemci güç yönetimi>en yüksek işlemci durumu> %100 olan değerleri %99'a indirmen yeterli.

98 derece çok yüksek geldi. Yenilediğin macun bilindik bir marka mı?

Eğer sıcaklıkların hep bu değerdeyse güç ayarlarından turboyu deaktif etmeni önerebilirim. Sıcaklıkların bir nebze düşeceği için işlemcin kendisini kısıtlamamış olur. Dolayısıyla performansın da muhtemelen şuankinden çok farklı olmaz.
Yapmak için:
Turboyu kapatınca 85 80 derece oluyor sorunum kesinlikle ondanmış. Yeni hatırladım sabah kapatmıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı