Monster almaya değer mi?

Ben yıllardır kullanıyorum aşırı ısındığını hatırlamıyorum. Cyberpunk 2077 oynarken grafikleri en iyisine çektim o zaman çok ısınmıştı onun dışında ısısı normal.

Bazı arkadaşlar sürekli Acer öneriyor ama benim üniversiteden 2 arkadaşımda Acer Nitro 5 vardı. Benim Monster aldığım fiyatın neredeyse yarısı fiyatına almışlardı ama kronik sıkıntılarını çok çektiler bense hiç zorluk çekmedim. Monster kötü marka değil sadece fiyatı pahalı. Fiyatlarda %25-30 doğrudan düşüş olsa eminim çoğu kişi tercih eder.

Şu an kampanya var peşin fiyatına 12 taksit Kuveyt Türk kredi kartına. Enflasyon yüzünden bayağı uygun fiyata almış olursunuz.

Hocam o kadar para verip Monster almaya değer mi? Fazla ısınıyor diye duydum doğru mu kullanan varsa yazabilir mi?
Genellikle çoğu kasası ısınır ve kalitesizdir. Bazı MSI gibi ortaklaşa tasarlanan kasaları eli yüzü düzgündür. Çoğunlukla da çoğu parçayı uyduruk seçip, ekran kartı ve işlemciyi en tepe seçerler. Ekranı filan Victus'lar gibi kötü yani.
En pahalı modelleri daha eli yüzü düzgündür ama rakiplerine göre gene zayıftır çoğunlukla.
Kötü bir firma bana göre.

Daha iyi tercihler rakip olarak herzaman oluyor bu firmaya karşı.

X markanın bilgisayarını, parçasını alıp kendi markalarını basıyorlar. Kalite aramıyorsanız alabilirsiniz.

Hocam o kadar para verip Monster almaya değer mi? Fazla ısınıyor diye duydum doğru mu kullanan varsa yazabilir mi?

Monster kullanıcısı olarak 4 yıllık süremde bana özellikle çökme sorununda 2 yıl işkence yaşattı. 1 yıl önce mi ne servise götürdük çökmeyle alakasız olarak SSD, fan parası falan aldılar. Ailem de yaptırmadı bilgisayarımı 1 sene boyunca. Daha 3-5 ay önce mi ne zor ikna ettim anca götürdük. Bu sefer çok şükür kasaya bakmışlar herhalde anakartta çip arızası olduğunu fark ettiler ve sorun çözdüldü. Ama o 1 yıl önceki teknisyenin üşengeçliliği ya da bilgisizliği yüzünden ben 1 yıl boyunca ağabeyimin dandik Lenovo laptopunda kaldım. Açıkçası yeni bilgisayar alsam laptop almam fakat alacak dahi olsam Monster zor düşünürüm gibi. Isınma konusunda laptoplarda sabit bu sanırsam. Soğutma olarak içinde minicik 2 tane fan bulunuyor zaten. Garibim soğutamadığından oyunlarda rahat 85-90 dereceyi görüyor. Diğer laptoplar da aşağı yukarı aynı boyutlarda olduğunu düşünürsek onlar da soğutamıyordur.

Herkes boş boş Monster alınmaz diyor öyle bir şey yok performansı çok iyi ısınma sorunları yeni modellerinde ortadan kalktı ve ayrıca benim için en önemlisi her türlü muhattabın var bakımı bedava ve bir sorun yaşadığında yardımcı oluyorlar o konuda en rahat olabileceğin marka.
Bende Tulpar T7 var i7.12, 4060 memnunum.

Monster alınmaz algısı bu milletten maalesef silinmez. Tulpar T7 v19.7.1 almıştım zamanında. 2070 ekran kartlı. Yıllardır kullanırım özellikle performansından çok memnunum. 2021 başında 14K ya almıştım benzer özellikli bilinen markalar 18-19 civarıydı. Aldığımdan beri bir kez olsun bakıma göndermedim. Cihazı sürekli harici monitör klavye ve mouse ile kullandım. Evet panel biraz zayıf belki sürekli bende harici monitörle kullanmasaydım sorun yasayabilirdim. Sol menteşede sorun yaşadım oda kendi hatamdan kaynaklı. Böcek ilacı sıkarken oraya fark etmeden fazla sıktım oda yapışıp menteşeyi bozmuş. Bir süre sonra ekranı kapatırken menteşe çalışmadığı için panel arkadan açılma yaptı. Geçen hafta servise gönderdim bana göre cüzi bir miktara arka panel değişimi yapılıyor. Servis bana göre fazlasıyla ilgili. Geldiğinde tekrar kontrol edeceğim. Isınma sorunu tüm laptoplardaki gibi normal düzeyde var. Ağır bir oyun oynarsanız haliyle bunu yaşıyorsunuz özellikle fanlar Turbo moda geçince sessiz bir odadaysanız ses rahatsız edebiliyor. Ama neredeyse 4 senedir bakıma gitmeyen bilgisayar bir kez olsun ısınma sebebiyle kapanmadı. Bütceye uygun geldiği sürece alınır. Hatta Monster kasa yaptığını duyunca uzun zamandır kasaya geçmek istediğim için almak hevesiyle hemen siteye giriş yaptım fiyatları görünce Monster saçmalamış dedim dışarıdan topladım :) önemli olan bazı arkadaşlarında dediği gibi fiyatının F/P olması gerektiği.

Herkes boş boş Monster alınmaz diyor öyle bir şey yok performansı çok iyi ısınma sorunları yeni modellerinde ortadan kalktı ve ayrıca benim için en önemlisi her türlü muhattabın var bakımı bedava ve bir sorun yaşadığında yardımcı oluyorlar o konuda en rahat olabileceğin marka.
Bende Tulpar T7 var i7.12, 4060 memnunum.

Şu laptop 31 bine satılırken, monsterin hazır kasaya marka bastığı laptopa 36 bin vermek mantıklı mı hocam? Alınır veya alınmaz demiyorum, fiyat olarak aşırı saçma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı