Monster firması ve Abra a5 v1 , v2 hakkında

Beyler merhaba... Konuya yeni giriş yapıyorum ama dün abra v1 den aldım. Çok ayrıntılı incelemedim ama kasası gerçekten çirkin. Ama ısınma problemi yok gibi. Gerçi bir 20 dakika sniper elite 3 ü oynadım. Bütün ayarları ultra ya getirdim. Sadece şu uzaktaki nesneleri detaylandıran ayarı açtığımda oyun yavaşladı. O da menü geçişleri yavaşladı diye oyunda denemeden kapattım. Ultra ayarlarda oyun akıcıydı ama rahatsızlık vermeyen atlamalar da yok değil. Bu arada pilde oynarken denedim bunu ve sağ üst köşedeki düğmeden performans seçeneğini işaretlememiştim belki kendi de otomatik geçiyor olabilir. Gerçi son driverları daha yüklemedim. Ben daha önce exper nr13e kullanıyordum. Bilen bilir hani şu 3 sene önce Carrefour da da satılan efsane cihaz. Asus ta aynı cihazın özellikleri o dönem 2500tl iken exper de 1550 civarında idi. Ama değinmek istediğim nokta o aldığım cihaz da clevo dan çevrilmeydi. Hatta driver cd düzeni bile abra ile aynıydı. Onda ısınma ve ses problemi vardı. Ama bu cihaz ona göre o konuda çok daha iyi. Onun da kasası daha güzeldi. Ama önceki tam ihtiyaçlarımı karşıladı. Bundan da aynı performansı alırım diye düşünütorum. Bu arada kasasının arkasına ya da kasanın açık yerlerine Notebook stickerlarından yapıştırsam ısınmaya karşı bir sorun teşkil eder mi. Madem soyuluyor bu şekilde önlem alınabilir bence.

Son düzenleme:
Lütfen en az 1 yıl Monster kullanmamış birisi Monster tavsiye etmesin. Victor'u zaten kafamızdan sileli çok oldu. Daha geçen hafta Victor çalışanlarından birinin Recep Baltaş'a "ama bizim desteğimiz iyi, sürücüleri hem windows 7 hem windows 8 için ayrı DVD'lerde veriyoruz" demesinden hizmet mantıkları belli oluyordu. Kabul ediyorum, Monster'ın durumu Victor'a göre çok daha iyi, yeterli bir hizmet vermeye de çalışıyorlar ancak MSI ve Asus gibi firmalarla kıyaslayanlara kulak asmamak lazım.

MSI ile Monster'ın bazı modelleri aynı kasayı kullanıyor denmiş bir de. Peki kasa içi dizayn? Soğutma sisteminin yeterliliği? Aynı kasa içine daha çok ısınan parçaların konulması da ayrı bir problem yaratıyor ancak bu nedense göz ardı ediliyor. Oysa laptoplar için ısınma sorunu çok önemlidir çünkü kullanım süresini çok kısaltır. Ekran, klavye ve touchpad gibi bileşenlerin kalitesini de göz ardı etmemek gerekir.

Kısacası, eğer elinizde 500 TL daha ödeyecek imkanınız varsa kesinlikle MSI ve Asus gibi markalar tercih edilmelidir. Çünkü bu markaların ürettiği laptoplar, kapsamlı bir mühendislik ve dizayn araştırmalarından sonra üretildiği için sorun çıkarma ihtimali daha az oluyor.

Son düzenleme:
Ortalama 1 aydır monster kullanıyorum. Isınmaya dair en ufak sıkıntı yaşamadım. Yani bilgisayar 1.5 gün açık kalıyor bazen. Yahut 4-5 saat ultra ayarlarda oyun oynanıyor turbo fanı açmama gerek bile kalmıyor. Onun dışında klavye ve mouse aldım. Eğer Elimizle temas etmezseniz kasaya Bişey olmaz. Elinizi koyduğunuz yer terlediğiniz için renk değişimi yaşıyor. Yani f/p bilgisayarı alan birisi için bu ne kadar sıkıntı bilmiyorum ama durum bu. Kasayı ben de çok dandik bekliyordum beklediğimden kesinlikle iyi çıktı. MSI kasa kesinlikle ısınıyor. Yani 3000-3200 liralık modellerini alırsanız. Fiyat ancak 4000'in üstüne çıktığında hem şık, hem güçlü hem de ısınmayan bir laptopınız oluyor. Ayrıca monsterda artık w7 desteği de var. Kesinlikle tavsiye ediyorum w7 kullanmanızı.

@Mete Yaralı Arkadaşım da Monster Abra'yı ilk aldığı 3-4 ay oldukça memnundu. Ancak onun, laptop'ı sürekli yanında taşıması ve aktif bir şekilde klavyesini kullanması gerekiyor. 4. ayda kasa deformasyonları başladı çünkü en çok temas edilen noktalar da plastik malzemeyle yapılmış. Önce dediğiniz gibi renk değişimi oldu, sonra ekran açılıp kapanırken çıtlama sesleri gelmeyi başladı, ekranda sık sık görüntü gidip gelmesi de oluyordu. Touchpad çok aktif kullanılmadığı halde bozuldu ve en son ekran kartı sorun çıkardı ekranı çizgili göstermeye başladı.

Monster'ın hakkını yiyemem laptop'ı her servise yolladığında garanti kapsamında sorun düzeltilip (gerektiğinde parça değişimi yapılıp) kısa sürede geri yollandı ancak sürekli sorun çıkaran bir laptop canını sıkmaya ve değiştirmesine yetti.

Monster kullanmadığım için ancak etrafımda gördüğüm 2 örnekten çıkarımlar yapabiliyorum. Ancak kendim Samsung R560, Dell XPS Studio 1645, Asus N56VZ ve MSI GE60 kullandığım ve bu markalarda neredeyse hiç sorun yaşamadığım için rahatlıkla tavsiye edebilirim. 6 yılda 4 laptop değiştirmiş olmamın nedeni bu marka ve modellerde sorun yaşamış olmam değil, sık sık sistem güncellememdir. İlk laptop'ım olan Samsung R560, ben ve verdiğim kişi tarafından toplam 5 yıllık kullanımdan sonra batarya değişimi istedi, Dell XPS 1645 maalesef 22. ayda anakart değişimi gerektirdi ancak sorundan sadece 1 gün sonra ücretsiz olarak evimde değiştirdiler, tamirden sonra yeğenime verdim hala kullanıyor ve hiç sorunu yok. Asus N56VZ ile hiç sorun yaşamadım ancak maddi bir sıkıntımın olduğu dönemde satmak zorunda kaldım. Şimdi MSI GE60 kullanıyorum, kesin bir şey söyleyemem çünkü sadece 9 gündür kullanıyorum sorun çıkarıp çıkarmayacağını zaman gösterecek.

Son düzenleme:
Çok hayretlik olaylar belki de arkadaşının şanssızlığıdır. Çünkü teknoloji şans işi biliyorsun. 3-4 yıldır kullanan tanıdıklarım var benim de. Almadan önce çok da araştırdım. Bakalım 3-4 ay sonra benimkine neler olacak

@Mete Yaralı Evet haklısın teknoloji şans işidir. Aynı durum arabalar için bile geçerli. Ancak değinmek istediğim nokta, büyük markaların çoğu bir şey üretirken çok kapsamlı bir mühendislik ve dizayn çalışması yapıyor. Bu yüzden bu markalarda sorun çıkma ihtimali daha düşük oluyor.

Hocam tamam da sonuçta bu adamlar da en düşük 2500-2600 lira'ya makina üretiyorlar Ve yoldan geçen 2-3 formatçıya bu bilgisayarı alın yapın da demiyorlar. Yani öyle yorumlar yapılıyor ki 2600 lirayı çöpe atacağını sanıyor almayı düşünen arkadaşlar. Ben de ilk aldığımda bu yorumları çok gördüm ve o yüzden çok şüpheye düşmüştüm. Hani kesinlikle 'şık' değil, tasarımdan puan kaybediyor. Ancak kasanın kalınlığı soğutmada çok etkili. Performans anlamında da henüz beni üzmedi. Not: W7 kullanıyorum az önce söylediğim gibi.

Ben Monster'a para vermek parayı çöpe atmak demek istemiyorum. Öyle bir algı yarattıysam açıkça söyleyim, 2500 TL paranız varsa size en iyi performansı sunan ve hizmeti de şu an için kötü olmayan bir firmadır Monster. Ancak Monster'ın bir ürünü yaparken Asus, MSI ve Dell gibi markalar kadar kapsamlı bir çalışma yapabileceğine de pek inanmıyorum. 2500 TL yerine 3000 TL verilebiliyorsa bu markaları tavsiye ederim, ancak ben iyi bir performans istiyorum ve 2500 TL'den 1 Lira yukarı çıkamam diyenler için de Monster gayet tercih edilebilecek bir markadır diyorum.

Ayrıca ne kadar tanınmış bir marka olsa da şimdi yapılan 3000 TL üzeri hiç bir Toshiba'yı kimseye tavsiye etmiyorum. Sözde alüminyum kasa kullanılmış ancak o kadar ince ki hafif bir baskı ile yamuluyor ve yanlışlıkla dirsek konulsa anakarta zarar verebilecek kadar kötü bir kasa kullanmışlar. Donanım olarak da o fiyata göre çok sönük.

Son düzenleme:
bende monster alacagım senin gibi v1 ve v2 de kaldım v2 kasa kalitesi başarılı gittim yerinde inceledim ama v1 soğutma sistemi iyi ama fazla ses cıkartıyor onun dışnda sen laptoptan memnun musun bıraz bahseder misin alamam da yardımcı olur musun?

2 hafta araştırdım v2 mi v1 mi diye. V2 nin performans videolarında gördüğüm biraz ağır oyunlarda 90 derece ısıyı görmesi bu da beni görüntüsü v2den kötü olsa da v1e itti. Sonuç olarak v1 aldım. Çok memnunum şuanlık. Wireless klavye aldım hani kasaya elimin terlemesinden dolayı zarar gelmeyecek. Turbo fan açmadığım zamanlarda sessiz çalışıyor denebilir. Ama kulaklık kulağında sağlam bi oyun oynarken turbosu açık olduğunda bile hissetmiyosun performans bilgisayarı sonuçta o ekran kartını ve işlemciyi soğutsun ki kasmasın pc. Windows 7 olarak kullanıyorum yazılım desteği geldi w8 kullanmanı da önermem bu yüzden iyi bi işletim sistemi değil. Başka soru varsa cevaplarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…