Monster i7-8750H Laptop İşlemci Hızı Düşüyor

hydrobios

Decapat
4 aya yakın süredir Monster Tulpar T5 v17.1 kullanıyorum. İşlemci masaüstünde hiçbir iş yapmazken 3.9 GHz civarlarında çalışıyor fakat oyuna girdiğimde veya ekran kartını kullanan oyun motoru vs. uygulamaları açtığımda işlemci hızını 2.00-2.20 civarlarına çekiyor ve performans düşüklüğü yaşıyorum. Ayrıca CS:GO'da ara ara 200'e yakın FPS artışları yaşıyorum belirli periyotlarla ve bu esnada görev yöneticisinden kontrol ettiğimde işlemci hızı 3.90 civarlarına fırlamış oluyor. FPS düştüğünde ise tekrar 2.10 civarlarında seyrediyor. Bunu nasıl önleyebilirim? Servise gönderdim, sıkıntı yok diyerekten tekrar gönderdiler. İşlemci i7-8750H, GTX 1060 ekran kartı ve 2x8 RAM mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Frekans düştüğünde sıcaklıkları kontrol edin ve burada bildirin.

Boştayken 50-55 civarı, yük altındayken ise maksimum 70 derecelerde. Frekans düşüklüğü oyun oynadığım her zaman oluyor ve sıcaklık dediğim gibi maksimum 70 civarlarına çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı