Monster laptop boşta fazla CPU kullanımı

Merhaba. Monster bilgisayarımda bir sorun yokken boşta CPU kullanmaya başladı. CPU yüzdesi kendiliğinden artıyor ve sıcaklık 80 dereceleri geçiyor. Arka planda hiçbir şey açık değil görev yöneticisinde de bir şey bulamadım. Virüs taraması yapıp temizledim, bazı CMD komutları denedim, BIOS ayarlarını sıfırladım, CCleaner ile temizleme işlemi yaptım ancak düzelmedi. Böyle bir problem yoklu bir anda başladı yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba. Monster bilgisayarımda bir sorun yokken boşta CPU kullanmaya başladı. CPU yüzdesi kendiliğinden artıyor ve sıcaklık 80 dereceleri geçiyor. Arka planda hiçbir şey açık değil görev yöneticisinde de bir şey bulamadım. Virüs taraması yapıp temizledim, bazı CMD komutları denedim, BIOS ayarlarını sıfırladım, CCleaner ile temizleme işlemi yaptım ancak düzelmedi. Böyle bir problem yoklu bir anda başladı yardımcı olursanız sevinirim.
monster sonradan sonradan işlemci ısınması olayları başlatıyor sizde de başlamış geçmiş olsun dilerim abra serisi mi?

monster sonradan sonradan işlemci ısınması olayları başlatıyor sizde de başlamış geçmiş olsun dilerim abra serisi mi?
Evet abra a5 v15.5.2 modeli. Boştayken fan sesi bir anda artıyor o şekile farkettim ben de ısınıp cpu nun kullanıldığını. Virüs sandım ama var gibi görünmüyor.
Maalesef Monster'larda uzun kullanımda sıkıntı oluyor.
PC yi alalı yaklaşık 1 sene oldu.

Arkadaşlar konuyu açan CPU kullanımı fazla demiş, siz termal macun yenileyin diyorsunuz. Öncelikle hangi programın CPU kullandığına baksanız?

Ek olarak belirttim bahsettiğiniz şeyi, eğer ThrottleStop kullanımı öğrenilirse yer yer kullanım %100'ü dahi bulsa sorun olmaktan çıkar. Ki arkadaş görev yöneticisinde herhangi bir şey bulamadığını söylemiş, virüs taratımını yapmış vs. bahsettiğim programın kullanımı öğrenilirse ihtiyaca göre frekans ayarlanıp, anlık piklerden, sıcaklık ve fan sesi sorunlarından gayet kurtulunabilir. Sahip olduğum MSI GE75 Raider 10sf ilk açılışta 95 dereceyi bulmakta, genel kullanımda ise 70-90 arası seyretmekte idi, bense bu sorunu ThrottleStop kullanarak çözüme kavuşturdum, an itibarıyla bu yazıyı yazarken CPU sıcaklığım 43 derece. Ek olarak belirteyim ne virüs, ne termal macun ne başka bir şey, Intel işlemcilerin varoluşsal problemidir bu yaşananlar, her şey doğru yerli yerindeyken alıyordum bu 95+ sıcaklıları.

Ek olarak belirttim bahsettiğiniz şeyi, eğer ThrottleStop kullanımı öğrenilirse yer yer kullanım %100'ü dahi bulsa sorun olmaktan çıkar. Ki arkadaş görev yöneticisinde herhangi bir şey bulamadığını söylemiş, virüs taratımını yapmış vs. bahsettiğim programın kullanımı öğrenilirse ihtiyaca göre frekans ayarlanıp, anlık piklerden, sıcaklık ve fan sesi sorunlarından gayet kurtulunabilir. Sahip olduğum MSI GE75 Raider 10sf ilk açılışta 95 dereceyi bulmakta, genel kullanımda ise 70-90 arası seyretmekte idi, bense bu sorunu ThrottleStop kullanarak çözüme kavuşturdum, an itibarıyla bu yazıyı yazarken CPU sıcaklığım 43 derece. Ek olarak belirteyim ne virüs, ne termal macun ne başka bir şey, Intel işlemcilerin varoluşsal proble midir bu yaşananlar, her şey doğru yerli yerindeyken alıyordum bu 95+ sıcaklıları.

Kullanimi ogretebilir misiniz hangi ayarları yapmak gerekir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı