Çözüldü Monster laptop Linux uyumlu mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bamard

Hectopat
Daha fazla  
Monster Abra A5 v15.7.3 modelli laptop Linux çalışıyor mu? En son düzgün çalışmıyor diye duymuştum.

Çözüm
Ubuntu veya Deep'in OS, güç ve yüksek performanstaki ekran kartlarını çalıştırması çok kolay. Öyle ayarlar gir seçme falan değil. Uygulamaya sağ tıkla, hangi kartla başlatacağını seç şeklinde.

Monster Laptoplar'a da Linux kurulması çok zor ve kurduktan sonra kasıyorsa çöpe atın bir zahmet. Çünkü Linux düşük bilgisayarlar için bile performanslı ve kolay kuruluyor. Hardisk üzerinden kuruyorsanız ve hardiskin hızı düşükse sadece kurulumu zaman alır bu Windows kurulumunda daha uzun bir süre olur. USB ile kuruyorsanız da durum böyledir.
Bize kuracağın Linux sürümünü verebilir misin? (Adıyla, mesela Ubuntu Linux 18.0 LTS)

Denemeden bilemezsin. Zaten UEFI kurulum yapacağın için silerken fazla uğraşmazsın. Sürücü ile alakalı önemli olan bir kısım var. Ubuntu tabanlı dağıtımları kurarken "Donanımların üçüncü parti sürücülerini kur." gibi bir seçenek gelecektir. Bu seçeneği seçersen sürücü sorunu çekmezsin.

İki arkadaşım Mayıs ayında Ubuntu kurmaya çalışırken epey sorun yaşamış ve kuramamıştı. Ben de zorla kurmuştum fakat benimki de ayarları açmıyor ve kapat deyince kapanmıyordu Dual Boot'da. Ama sonra diğer arkadaşım Manjaro sürümünü rahatlıkla kurmuştu

Son düzenleyen: Moderatör:
Monster Abra A5 v15.7.3 modelli laptop Linux çalışıyor mu? En son düzgün çalışmıyor diye duymuştum.

Eğer egzotik bir Dual GPU çözümü varsa sorun çıkabilir diğer türlü hiçbir sorun çıkacağını zannetmiyorum.

Abra A7 v12.1 var Ubuntu 20 ile gayet uyumlu gözüküyor sadece klavye aydınlatması çalışmıyor. Uyku olsun Wi-Fi Bluetooth olsun touchpad olsun çalışıyor bende. Ekran kartları da direkt tanımlanıyor Driver kurma derdi falan yok.

Ubuntu veya Deep'in OS, güç ve yüksek performanstaki ekran kartlarını çalıştırması çok kolay. Öyle ayarlar gir seçme falan değil. Uygulamaya sağ tıkla, hangi kartla başlatacağını seç şeklinde.

Monster Laptoplar'a da Linux kurulması çok zor ve kurduktan sonra kasıyorsa çöpe atın bir zahmet. Çünkü Linux düşük bilgisayarlar için bile performanslı ve kolay kuruluyor. Hardisk üzerinden kuruyorsanız ve hardiskin hızı düşükse sadece kurulumu zaman alır bu Windows kurulumunda daha uzun bir süre olur. USB ile kuruyorsanız da durum böyledir.

Çözüm

Bunu biraz araştırdım, GNU/Linux'ta pek memnun olan görmedim, ufak-tefek sorun yaşayanlar olmuş.
Bu bilgisayar tamamen Windows odaklıymış, bunu imal edenler GNU/linux'u hesaba katmamış, o yüzden memnun olma ihtimalin şansa kalmıştır.

Bize kuracağın Linux sürümünü verebilir misin? (Adıyla, mesela Ubuntu Linux 18.0 lts)

Fedora 32.

Eğer egzotik bir Dual GPU çözümü varsa sorun çıkabilir diğer türlü hiçbir sorun çıkacağını zannetmiyorum.

Donanımları farklı ya o açıdan dedim.

Hocam kurmasında mesele yok zaten 10 senelik laptopta iki senedir dualboot bir sürü Linux distrosu kurdum NVIDIA sağ olsun. Ama bu Monster özel donanımsa Driver çıkması daha zor ondan sordum.

Hocam vallahi Ubuntu kurmayı beceremeyenler var, onların yorumu.

Özel donanım diye bir şey yok. Bazı modellere saçma sapan bir GPU açma kapama butonu koyuyorlar. Onlarda NVIDIA kullanamıyorsun sadece. Yoksa hepsine kurarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…