Monster laptop neden alınmaz?

Dostum bilgisayarcida çalıştım ve kendi tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim Monster'da kasa kalitesi plastikler falan aşırı dandikti menteseleri kirik geliyordu gelen her cihaz duzeltmisler mıdır kasasina göre fark ediyor mu orasini bilmiyorum Casper de aynı şekilde telefon da kullandım laptop da kullandım tamirini de yaptım Casper de rezalet gerçi bir 6 yıl falan oldu galiba o zamandan bu zamana çok şey değişmiş olabilir yine de ben bu iki markayi almam bir daha.

Fiyatlandırmaları birçok laptopa göre çok abartı, ürünlerin kasa kalitesi kötü, bakım sonrası karşılaşılan sorunlar, çok ciddi bir ısınma problemi, teknik servis kalitesizliği gibi problemleri var. Artı olarak ise ülkemizden bir bilgisayar markası çıkması, teknik servise ulaşım kolaylığı gibi sebepler. Genel olarak piyasada ASUS TUF veya Alienware gibi markalar varken hiçbir alınabilirliği olmayan cihazlardır.

Merhaba, öncelikle söyleyeyim Monster Türk malı değil. Sadece marka olarak Türkiye'den çıkmış bir marka fakat sattığı cihazların kasası Çin'den donanımları da Avrupa'dan falan geliyor. Öncelikle aynı donanım özelliklerine sahip diğer markalara göre daha fazla ısınması, mavi ekran sorunları, bir süre sonra bataryanın bitmesi gibi sorunlar yaşamam benim bu markadan soğumama neden oldu. Şu an Lenovo kullanıyorum ve neden Monster kullanmışım diye sorguluyorum. Tulpar serisini bilmiyorum ama Abra serisini almayın aldırmayın derim her zaman.

Hatta hepsinin aynı cihazın kopyalarını almış olma ihtimali de var. Bu nerenin matematiği?
Sende biraz anlama sıkıntısı var. Ben yazdığımda aynı anda üretilen ürünleri kastettim. Her üretilen modeli sıkıntılı olmuyor. Bir üretim serisi sıkıntılı olursa hepsi sıkıntılı olur.

Ben ondan bahsetmiyorum. Teknik servisin bakımı üstünü bezle silip geri göndermekten ibaret. Servise giden cihazlar 2-3 ay sonunda bozuluyor, millet bakıma yollamaya korkuyor.

Teknik servise güvenmek aslında oldukça mantıksız çünkü Monster size "arka kapağı açtığında garantiyi bitirmiyoruz" gibi bir hak sunuyor ve kendi bakımını kendi bildiğin şekilde yapabilirsin.
Ki bu tür üst düzey bilgisayarlarda bence en doğrusu bu. Çok eski bilgisayarlarda bile, hatta kendimden örnek vereyim. Oldukca eski bir laptopa sahiptim her 7 ayda 1 termal macununu yeniliyordum. Zamanı geldiğinde fan değişimini yaptım. Bu tür laptoplarda bakımın bir noktadan sonra önemli olduğunu düşünüyorum. O süreyi kaçırıp geç yolladığınızda o hizmete, onların yapacağı şeyi azaltıyorsunuz. Nasıl kullanıldığıyla, bilinçli olmakla alakalı diye düşünüyorum.

Sonuç olarak sıkıntılı seri.

Cihazın ömür boyu bakım diye reklamı varken neden kendim bakımını yapayım ki? Bilgili ve ilgili insanlar çalışsa ve ben bilgisayarımı temizlemekle uğraşmasam nasıl olur?

Arkadaşım devamlı mavi ekran yiyordu bir de cihazı her 3 aya bir neredeyse servise gidip geliyor.

Daha çok olmamış. 1 yılı geçsin. Servis sorun çıkarır. Vidaları falan takmaz. Isınma sorunları başlar. Biraz biraz mavi ekran. Bip bip sesleri gelir. Bir anda ekran gider. Sonra konuyu düzenlersiniz.
1 yıldan uzun bir süre o kapak açılmadan o tarafın temiz ve kusursuz çalışmasını bekleyemezsiniz.

Arkadaşım devamlı mavi ekran yiyordu bir de cihazı her 3 aya bir neredeyse servise gidip geliyor.
Ne için tam olarak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…