Başlıkta belirttiğim üzere Monster marka bilgisayarım var ve OC yapmak istiyorum. Control Center üzerinden yaptığımda bilgisayar kasmaya ve otomatik kapanmaya başladı. Düzelttikten sonra bir daha cesaret edemedim. Konuya cidden hakim olanlar yazarsa sevinirim.
Sorduğunuz kişi sizinle alay etmiş. Undervolt performans arttırır. Özellikle laptoplarda batarya performansını. Ayrıca sıcaklıklar da düşük olacağından daha stabil çalışacaktır cihaz.
İşlemci çok fazla ısınıyor bu normal değil. Servisten yeni geldi dediniz orada termal macun yenilenip fanlar temizlenmiştir. Arkada çalışan başka şeyler var galiba veya virüs. İşlemcinin ve ekran kartınının kullanım değerleri normal.
Bende monster t5 v4.3 laptop vardı. i7 6700hq ve gtx 970m csgo da yüksek ayarlarda 1080p 170 250 fps arası alıyordum ama biostan intel dahili ekran kartını devre dışı bırakma modu vardı, onu yaparak. Eğer sizdede öyle bir özellik varsa mutlaka deneyin.
Discrete moda alıyordum sanırım graphics mode bölümünden. Bide afterburner da işlemci hızınızı da gösterip fotoğraf atın. O derecelerde büyük ihtimal işlemci hız kesiyo o yüzden fps düşüyo olabilir
İşlemci çok fazla ısınıyor bu normal değil. Servisten yeni geldi dediniz orada termal macun yenilenip fanlar temizlenmiştir. Arkada çalışan başka şeyler var galiba veya virüs. İşlemcinin ve ekran kartınının kullanım değerleri normal.
Discrete moda alıyordum sanırım graphics mode bölümünden. Bide afterburner da işlemci hızınızı da gösterip fotoğraf atın. O derecelerde büyük ihtimal işlemci hız kesiyo o yüzden fps düşüyo olabilir
Hocam ben leptopuma yaptım belki işe yarar..
Bilgisayarını kapat.
Bios'a nasıl giriyorsan o tuşa basılı tut. (Mesela F2)
Bilgisayarı aç.
Tuşu bırakma.
Sonra Bios'a giriyordu bende.
Hocam ben leptopuma yaptım belki işe yarar..
Bilgisayarını kapat.
Bios'a nasıl giriyorsan o tuşa basılı tut. (Mesela F2)
Bilgisayarı aç.
Tuşu bırakma.
Sonra Bios'a giriyordu bende.
İşte şuan o tuş çalışmıyor, etki etmiyor. @Recep Baltaş abi sen yardımcı olabilir misin? BIOS´a Windows 10´u tekrar kurmadan önce girebilirken şuan giremiyorum, tüm BIOS tuşlarını denedim.
Bilgisayarı kapat tuşundan değilde yeniden başlata tıklayıp açılış esnasında tekrar girmeyi deneyin. Sanırım Windows 8 ve 10'larda bu şekilde oluyordu.