Monster notebook overclock nasıl yapılır?

Melloo_14

Hectopat
Makaleler
1
RAM
8gb
Ekran kartı
Gtx1650ti
İşlemci
İ5 10200h
Arkadaşlar Monster notebook overclock yapmak istiyorum. En çok ekran kartı nasıl yapabilirim? İşlemci ve ekran kartı için ve ne kadar yükseltmeliyim?

Ekran kartı üzerinde belki yapılır ama laptop işlemcisine önermiyorum. Ha yapılırsa bile en fazla %10 düzeyinde bir ihtimal olabilir.

Peki nasıl yapabilirim msi afferburner ile yapacağım fakat ne kadar yükseltmeliyim
Hocam yalan olmasın o kadar bilgim yok. Undervolt işi olsaydı @erengore hocamız o konuda yardımcı olurdu. Ha bir ihtimal @KartalPCMaster hocamız denemişliği vardır yoksa da bilgi verir. Mesajı görürse size cevap verebilirler.

Hocam yalan olmasın o kadar bilgim yok. Undervolt işi olsaydı @erengore hocamız o konuda yardımcı olurdu. Ha bir ihtimal @KartalPCMaster hocamız denemişliği vardır yoksa da bilgi verir. Mesajı görürse size cevap verebilirler.
Sandığınızdan daha fazla bilgimin olduğu konu var. :)
Profilimden bakabilirsiniz dilerseniz.

MSI Afterburner üzerinden OC yapacaksınız. +125 Core ile başlayın. Memory olarak da +300 ile başlatın.

Tavsiyem bu işleri Curve ile yapın. Dilerseniz uzaktan bağlantı ayarlamaları yapabilirim.

İşlemci OC desteklemiyor bu arada. Throttle sebepleri giderilebilir anca.
Giderebiliriz.

Öncelikle, laptop sıcaklıkları ve soğutma sistemleri OC için çoğu zaman uygun değil.
Sıcaklıklarınız iyi ise yapılabilir fakat çok fazla Performans'a etki yapacağını sanmıyorum.
Eski GPU'larda bence daha çok fark ediyor. Yeni nesillerde aşırı farketmiyor. Hem farkedecek olsa bile CPU Throttle oluyor genelde hocam. O yüzden yine pek yararı görünmüyor.

Sandığınızdan daha fazla bilgimin olduğu konu var. :)

Hocam yanlış anlaşıldım galiba. Estağfurullah ondan yana sorun yok da ben genel olarak her böyle Throttle veya işlemcilik konu olunca sizi orada buluyorum o yönden söyledim. Yoksa sizde Technopat'ın yoluna gönül vermiş yolcularındansınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı