Çözüldü Monster Laptop Uyku Moduna Geçmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

enesbsk

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Laptopum birkaç gündür uyku moduna geçmiyor. Kapağı kapatınca klavyedeki Fn+F12 kısayolu, aç/kapa menüsündeki uyku modunu seçtiğimde hiçbir şekilde uyku moduna geçmiyor. Gelişmiş güç ayarlarını sıfırladım, hiçbir şekilde uyku moduna geçiremiyorum. Bunun çözümü nedir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Cihaz Monster Abra A7 V7. 1.2, Windows 10 alt sürümü de 1803. Aynı zamanda işlemci fanı sürekli yüksek devirlerde çalışıyor, internette gezinirken bile çok yüksek sesle çalışıyor, işlemci voltajını düşürme işlemi yaptım az önce Monster'in kendi YouTube sayfasında önerdiği çözümlerden fakat o da bir işe yaramadı. Bu yüksek fan sorunu ve uyku moduna geçmiyor eş zamanlı olarak başladı bilgisayarımda.

Güncelleme: İlgiçtir ki sorun çözüldü. Şu an normal bir şekilde uyku moduna geçiyor. Aklıma gelen en mantıklı şey şu; Intel Extreme Tuning Utility kurduğumda işlemci sıcaklığım 90 derecenin üstündeydi fan açık olmasına rağmen. Aynı program üzerinden işlemciye giden voltajı 0.110V azalttım ve işlemci sıcaklığı 76-77 derecelere geriledi. Önceden kapanmıyor muhtemelen işlemci çok sıcak olduğu için bilgisayarın işlemci fanına giden gücü kapatmak istememesinden kaynaklandığını düşünüyorum. İşlemci sıcaklığı azalınca düzeldi çünkü. Veya chipset güncellemesi yaptığım için de düzelmiş olabilir. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa bu 2 yoldan birisi işe yarıyor. Buradan Recep Abiye ve yardımcı olan diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Birde denetim masasında zaman aşımlı seçin kendisinin uykuya geçmesini bekleyin.
Olmaz ise.

1. Başlat -> Çalıştır'a girilir."cmd" komutu yazılır.
  2. Gelen ekrana powercfg -devicequery wake_armed yazılır. (Yada kopyala/yapıştır)
  3. Ardından fare,klavye,ağ kartı vb. olan bir liste gelir.(Bu liste bilgisayarınızı uyku modundan neyin başlattığının göstergesidir)
  4. Aygıt yöneticisi açılır.Bu listedeki aygıtları, aygıt yöneticisinden bulup üzerine sağ tıklayarak --Özelliklerine-- gidilir.--Güç yönetimi-- sekmesinden "Bu aygıt, bilgisayarı başlatsın." seçeneğini (işaretini) iptal edin.
  5. Bunu tek tek deneyerek uyku modunu bozan şeyi bulabilirsiniz.

Bu dediğinizi uyguladım, HID uyumlu fare ve HID uyumlu klavye gözüküyordu, bu aygıt bilgisayarı başlatsın seçeneğini iptal ettim, cmd ekranında da powercfg komutunu yazınca hiçbir aygıt gözükmüyordu fakat bilgisayarım hala daha uyku moduna geçmiyor, sadece ekranı kapanıyor, mouseye dokununca da açılıyor.

Hala daha bir çözüm bulamadım maalesef, evden çıkarken kapağını kapıyorum belki geç uyku moduna geçiyordur diye fakat saatler sonra eve geldiğimde hala uyku moduna geçmediğini görüyorum. Bu sorunun çözümü yok mu acaba?

Yonga sürücüsünü kurduğumda da düzelmedi. Uyku moduna bastığımda sadece ekran kapanıyor, fare veya klavye'ye herhangi bir temasta ekran direk açılıyor ve uyku moduna geçmiyor. Bunun çözümü nedir acaba?

Cihaz Monster Abra A7 V7. 1.2, Windows 10 alt sürümü de 1803. Aynı zamanda işlemci fanı sürekli yüksek devirlerde çalışıyor, internette gezinirken bile çok yüksek sesle çalışıyor, işlemci voltajını düşürme işlemi yaptım az önce Monster'in kendi YouTube sayfasında önerdiği çözümlerden fakat o da bir işe yaramadı. Bu yüksek fan sorunu ve uyku moduna geçmiyor eş zamanlı olarak başladı bilgisayarımda.

Güncelleme: İlgiçtir ki sorun çözüldü. Şu an normal bir şekilde uyku moduna geçiyor. Aklıma gelen en mantıklı şey şu; Intel Extreme Tuning Utility kurduğumda işlemci sıcaklığım 90 derecenin üstündeydi fan açık olmasına rağmen. Aynı program üzerinden işlemciye giden voltajı 0.110V azalttım ve işlemci sıcaklığı 76-77 derecelere geriledi. Önceden kapanmıyor muhtemelen işlemci çok sıcak olduğu için bilgisayarın işlemci fanına giden gücü kapatmak istememesinden kaynaklandığını düşünüyorum. İşlemci sıcaklığı azalınca düzeldi çünkü. Veya chipset güncellemesi yaptığım için de düzelmiş olabilir. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa bu 2 yoldan birisi işe yarıyor. Buradan Recep Abiye ve yardımcı olan diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…