Monster laptop Windows 10'da geç açılıyor

Taceddin DEMİR

Hectopat
RAM
32
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 980 M2 SSD 1 TB
Ekran kartı
GTX 3060
İşlemci
İ7-10875H
Ekran Kartı: RTX 3060

Merhaba,

Monster Tulpar T5 v21.4 model laptopum var,

Bilgisayar ilk açılışta monter yazısında yaklaşık 1-1, 5 dk kadar kalıyor ve sonrasında Windows kullanıcı ekranına geliyor. Buraya kadar yavaş açılmasının çözümü ile ilgili yardımcı olabilir misiniz?

Bilgisayar açıldıktan sonra anında herhangi bir programa giriş yapmaya çalıştığımda hiçbir gecikme donma kasma vs yaşamıyorum. Sadece ilk açılışta beni uzun süre bekletiyor. BIOS ayarı vs mi yapmam lazım yoksa farklı bir yöntemi var mıdır?

(Görev Yöneticisi'nden başlangıç programlarını kapattım ve zaten kullanıcı girişi yaptıktan sonra herhangi bir yavaşlık yok. Sadece ilk güç tuşu ile açtığımdaki Windows yükleme ekranında bekletiyor)

İyi sosyaller dilerim.

Son düzenleme:
Merhaba,

Monster Tulpar T5 v21.4 model laptopum var,

Bilgisayar ilk açılışta monter yazısında yaklaşık 1-1, 5 dk kadar kalıyor ve sonrasında Windows kullanıcı ekranına geliyor. Buraya kadar yavaş açılmasının çözümü ile ilgili yardımcı olabilir misiniz?

Bilgisayar açıldıktan sonra anında herhangi bir programa giriş yapmaya çalıştığımda hiçbir gecikme donma kasma vs yaşamıyorum. Sadece ilk açılışta beni uzun süre bekletiyor. BIOS ayarı vs mi yapmam lazım yoksa farklı bir yöntemi var mıdır?

(Görev Yöneticisi'nden başlangıç programlarını kapattım ve zaten kullanıcı girişi yaptıktan sonra herhangi bir yavaşlık yok. Sadece ilk güç tuşu ile açtığımdaki Windows yükleme ekranında bekletiyor)

İyi sosyaller dilerim.
Hızlı başlatma ve BIOS'tan FastBoot'u açabilirsiniz.

Bios ekran görüntülerini paylaşıyorum, değiştirmem gereken bir bölme var mıdır ?

Dosya Ekleri

• 20250331_135249.jpg
    20250331_135249.jpg
    257,4 KB · Görüntüleme: 26
  • 20250331_135254.jpg
    20250331_135254.jpg
    176 KB · Görüntüleme: 19
  • 20250331_135301.jpg
    20250331_135301.jpg
    188,1 KB · Görüntüleme: 21
Yarı yarıya nasıl oldu efendim? Tam haline getirmeye çalışalım isterseniz. 🙃
Normalde 1 dk yı geçiyordu şimdi 15 20 sn lere kadar düştü. İlk formatlarda monster yazısı görüntüğü gibi gidip açılışa geliyordu. şimdi böyle biraz bekletiyor. İletilen öneriler ile tabi şuan baya bir farklı oldu. Zarar vermeden daha da iyileştirme yapılabiliyorsa tabi ki :)

15 ila 20 saniye zaten yeterince hızlı değil mi? 😅
Görev yöneticisinden başlangıç programların gereksiz gördüklerinizi de kapatın isterseniz.

15 ila 20 saniye zaten yeterince hızlı değil mi? 😅
Görev yöneticisinden başlangıç programların gereksiz gördüklerinizi de kapatın isterseniz.

Yeterli tabi ki de format sonrasına göre karşılaştırdığım için :D ilk açılışta sorun yaşıyordum zaten oda büyük ölçüde azaldı. Açıldıktan sonra hemen işlemlere başlayabiliyorum orda sorunum yok zaten. Teşekkür ediyorum herkese :))))

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı