Monster laptopa termal macun nasıl sürülmeli?

mephistox

Decapat
Katılım
1 Mayıs 2021
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Termal macunu değiştirmek istedim Monster T7 v22.1 modelinde termal macunu gayet normal fazla sürmeden sürdüğümü düşünüyorum. Soğutucu blokları kapatırken de hiç bastırmadım gayet yavaşça kapattım lakin PC'yi açıp test yaptığımda sıcaklıklar oldukça yüksekti FurMark testi yaptım. İşlemci 75 sabit yük altında ekran kartıda 2K çözünürlükte yük altında maksimum 86 gördü daha sonra AC Odyssey de denemek istedim sistem 2K yüksek ayarlarda işlemci 85 ekran kartı 86 derecelerde çalıştı. Açıp baktığımda ekran kartı ve işlemcinin üstünde macun böyle kalmıştı tekrar sürdüm temizleyip yine aynı sonuç var. Açıp bakıyorum üstünde kalmıyor kenarlara taşıyor kapatırken en ufak bir baskı bile uygulamıyorum vidaları bile sırasıyla yavaşça kapatıyorum ama nedense üstünde kalmıyor. Sanki çok baskı olup kenarlara taşıyor direkt acaba macunda mı sıkıntı var diye düşünüyorum.(Thermal Grizzly Kryonaut Extreme birkaç gün önce alındı) Fikirleriniz nedir ne gibi bir sıkıntı var ya da yanlış yaptığım ne olabilir?
 

Dosya Ekleri

  • f87a20eb-6d09-4f2d-8fd7-a20ddfb50f85.jpg
    f87a20eb-6d09-4f2d-8fd7-a20ddfb50f85.jpg
    169,3 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartına tek çizgi, işlemciye nohut tanesi kadar sürmen yeterli olacaktır. Sıcaklık seviyeleri laptop için hele ki Monster için normal.

Hayır normal değil piyasadaki en ısınan laptopa sürsen o macunu 80 dereceyi geçmez 14,2 w/m*k iletim değeri var piyasadaki en iyi macun.

Sıcaklıklar normal hocam bir sorun göremedim.

Ekran kartı için 86 hiç normal değil hele ki böyle bir macunla.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı