Monster laptoplar uzun süreli kullanılır mı?

Ne sorun vardı.

Açık konuşmam gerekirse makinanın yük altında çok fazla fan kulaklık takmadan oyun oynamak neredeyse imkansız, uyurken bilgisayarı açık bırakamıyordum çünkü halan daha fan sesi rahatsız edici biçimde bana geliyordu. Acayip bir fan sesi var, ayarlarını Monster kontrol merkezinden yaptım. İşlemci yer yer 93-95 dereceyi görüyor. Makinada aşırı miktarda ışık sızması bulunuyordu, göndermeden önce fabrikada kimse bunları kontrol etmiyor mu? Neyse, bunlara aldırış etmeden asıl iade sebebimden bahsetmek istiyorum;

Makinada aşırı düşük güç sorunu mevcut, diyeceksiniz ki sizin makinanızda problem vardır muhtemelen. Hayır sadece benim makinamda değil. Bu modeli ve 3060 'lı modelleri satın alan herkes bu performans sorununu yaşıyor. Youtube, google gibi sitelerde ufak bir araştırma yapsanız forumlarda bu sorunu yaşayan bir sürü kişi olduğunu görürsünüz. CS:GO gibi basit bir oyunda ayarları ne kadar düşürürseniz düşürün ilginç biçimde 100-150 fps 'den yukarı çıkamıyorsunuz, ETS2 oynayalım dedik bir açtım ultra grafik ayarlarda 80 fps 'i gördüm, dedim sanırım 2k 'da oynadığım için böyle, 1080p' ye düşürdüm baktım FPS 'de değişim yok. Neyse biraz oynayayım derken FPS 'in 50 'ye düştüğünü gördüm ve aracımı durdurup hemen fotoğraf aldım. Benzer düşük FPS sorununu GTA V 'te de yaşadım, bu bilgisayar high ayarlarda GTA V 'te nasıl 50 FPS 'e düşer aklım almadı. Normalde bu bilgisayar internetteki verilere göre 2070 masaüstü gibi performans vermesi gerekiyor. Hatta kimi kaynaklarda 140W 'lık modellerin 2080 masaüstü performansı verdiği söyleniyor. Fakat bu ekran kartında o FPS 'lerden eser yok, aksine 2060 laptop gücünü bile göremiyoruz. İşin garip tarafı 3060 laptopla 3070 laptop aynı performansı veriyor. Bir youtube videonuzda bir bios ayarı gösteriliyor oradan dgpu seçiliyor ve intel gpu devreden çıkıyor. Bu modelde dGPU kaldırılmış, ben sorunu dGPU 'nun seçilmemesine bağlıyorum. CS:GO 'da 1650 'li abra modelleriniz daha çok FPS veriyor. Sorunuma çözüm bulamadığım için iade ettim...

Sonrasında Newegg 'den 2070 'li MSI GL75 Leopard aldık, çok daha güçlüydü. Diyeceklerim bu kadar.

Teknolojik ürünler ne zaman bozulup bozulamayacığı belirsiz ve bunu firima bile garanti veremiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…