Monster laptopta klavye doğru çalışmıyor

ugus

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar. Monster dizüstü bilgisayarımı yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ve daha önceden böyle bir problem yaşamamıştım. Klavyeye herhangi bir sıvı dökülmedi. Tüm sürücülerim güncel. Win 10/11
  • Klavyemde tuşları yan yana yazamamaya başladım. Dörtten fazla tuşa aynı anda veya çok kısa aralıklarla bastığımda takılıyor; hatta iki tuşa bastığımda bile oluyor bu: Örneğin "fd" yazıyorum ve d harfine basılı tutmama rağmen devamı gelmiyor. Yani "fdddddd" yazabilmek için "F" harfini bırakıp bir saniye beklemem gerekiyor. Önceden bunlar olmuyordu.
  • Yön tuşlarımda da problem var. Haxball isimli oyunda karakteri yön tuşuyla hareket ettirirken yukarı kaldırıp sola döndüğümde sadece yukarı çıkıyor ve sola dönmüyor. Sonra yön tuşları takılıyor ve karakterim hiç hareket etmiyor. Yukarı tuşunu bıraktıktan sonra tekrar sola bastığımda anca hareket ediyor. İki tuş aynı anda işlemiyor anlayacağınız.
  • Bir diğer örnek, görsellerde de görüldüğü üzere Google açıkken yön tuşuna bastığımda daha önceden çıkmayan şu çizgiler çıkıyor. Fare ile bastığımda da aynı şekilde bu işaretlerin çıktığını söyleyebilirim. Sadece Google açıkken değil tüm sitelerde bu problemi yaşıyorum. Açıkçası bunun sadece klavye ile ilgili olduğunu zannetmiyorum çünkü dediğim gibi fare ile boşluğa tıkladığımda en yakınındaki yazının kenarında bir işaret beliriyor. Genel problem klavyede olduğu için başlığı bu şekilde yazdım.

Görseller:
Sağ yön tuşuna bastığımda arama kutusunun sağında, alakasız bir yerde çizgi çıkıyor.
Screenshot_2.png

Yukarı yön tuşuna bastığımda yukarıdaki görseli seçti.
Screenshot_3.png

Sağ yön tuşuna bastığımda ise paylaş sembolünü seçti.
Screenshot_4.png

Bu şekilde bastığımda en aşağılara, en yukarılara, en sağdaki ve soldaki boşlukta bile çizik işaret çıkıyor. Fare ile yakınlarına bastığımda da aynısı oluyor.

Yaptıklarım:
Sürücüler güncelleştirildi. Windows 10 kullanıyordum ve bu problem vardı. Windows 11'e geçtim yine var. Aygıt yöneticisinden klavyeleri kaldırıp tekrar kurdum. Dil seçeneklerinden Türkçeyi kaldırıp yeniden ekledim. Bozuk sistem dosyası arattım ve bulunamadı. Herhangi bir virüs söz konusu değil.
Not: Harici bir klavye bağlayamıyorum olmadığı için.

Dediğim gibi önceden bu söz konusu değildi. Yön tuşları problemi, alakasız yerlerde çıkan çizgiler vs. yoktu. Klavye üretimi ile alakası olduğunu zannetmiyorum yaşadığım durumun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı