RAID0 ile yaparsa ve çift kanallı ise hızın iki katına çıkmasının yanında kapasiteler de birleşir mi acaba?
@Atar1993 Hocam tekrar merhaba. Sarı sitede bir satıcıda bu SSD'leri buldum. Hangi ikiliyi alayım sence? SK Hynix bildiğim bir marka değil ama ikisi de bire bir aynı. Samsung'un serileri farklı; biri Çin diğeri Kore üretimi...
@Atar1993 Hocam selam son mesaja bakar mısın?
Sen sıfır al kafan rahat olsun demek istiyosun galiba hocam...SSD'ler biraz fazla eski. Kontrolcülerin ve belleğinden emin olmak gerek. SSD sağlık durumlarına bakmak gerek. HD Tune uygulamasında info kısmından diğer bileşenlerinde sağlamlığına bakmak gerek. 2014-2015'ten kalma SSD'ler çok işlem görmüşse çöp olmaya yakın olabilir. SK Hynix'in üretimide Samsung'dan aşağı değil. SK Hynix'de bilindik bir marka. Aralarında bir fark olmayacaktır. Sadece dediğim gibi eski olduğu için yıpratılacak kadar kullanılmışsa performans sorunları ve arızalar başınızı ağrıtabilir.
Sen sıfır al kafan rahat olsun demek istiyosun galiba hocam...
Yok benim tüm verilerim mekanik disklerde saklı zaten. SSD'de sadece sistem kurulu. O bilgisayarımı da iş amaçlı kullanmıyorum.Eğer ki kritik veriler falan içerecek bir iş yapacaksanız sıfır almanız her türlü daha iyi olur. Çok ahım şahım önemli bir verim yok bozulursa bozulsun diyorsanız 2. el alabilirsiniz. Fakat dediğim gibi çok fazla okuma yazma yapıldıysa hiç el atmamanızı öneririm. CrystalDiskInfo verilerini isteyin satıcılardan. Çok fazla okuma yazma yapılmamışsa alabilirsiniz.
Yok benim tüm verilerim mekanik disklerde saklı zaten. SSD'de sadece sistem kurulu. O bilgisayarımı da iş amaçlı kullanmıyorum.