Monster laptopta mSATA SSD ve RAID için öneri

RAID0 ile yaparsa ve çift kanallı ise hızın iki katına çıkmasının yanında kapasiteler de birleşir mi acaba?

RAID 0 kullanıldığında kapasitelerde birleşecektir. Bu birleşmenin bir dezavantajı var tabii bunu unutmamak lazım. SSD'lerden biri bozulursa 2 SSD'ninde verileri bozulur. Şeritleme mantığında çalıştığı için birleşin SSD'nin blokları da ardıl olarak birleşir. Yani birinde veri bozulursa verinin diğer kısmı diğer SSD içinde olacağı için yarım bir veri kalır elde.
RAID 0'da ekteki gibi SSD'lerin birleşmiş verilerini görebilirsiniz. 2 adet 93 GB'lik SSD'nin birleşimi ile oluşturulabilir 177 GB'lik bir alan oluşuyor.

1716842139566.png

Gayet iyi anladım. Çook teşekkür ederim hocam. Sağ olasın. Şu an uygun SSD arayışındayım, 1 haftaya satın alırım. Sonucu buradan yazarım. Hoşça kalın.

@atar1993 Hocam tekrar merhaba. Sarı sitede bir satıcıda bu SSD'leri buldum. Hangi ikiliyi alayım sence? SK Hynix bildiğim bi marka değil ama ikisi de bire bir aynı. Samsung'un serileri farklı; biri Çin diğeri Kore üretimi...

@atar1993 Hocam selam son mesaja bakar mısın?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-06-10 at 11.10.05.jpeg
    WhatsApp Image 2024-06-10 at 11.10.05.jpeg
    180,2 KB · Görüntüleme: 21
  • WhatsApp Image 2024-06-10 at 11.10.03.jpeg
    WhatsApp Image 2024-06-10 at 11.10.03.jpeg
    185,2 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
@Atar1993 Hocam tekrar merhaba. Sarı sitede bir satıcıda bu SSD'leri buldum. Hangi ikiliyi alayım sence? SK Hynix bildiğim bir marka değil ama ikisi de bire bir aynı. Samsung'un serileri farklı; biri Çin diğeri Kore üretimi...

@Atar1993 Hocam selam son mesaja bakar mısın?

SSD'ler biraz fazla eski. Kontrolcülerin ve belleğinden emin olmak gerek. SSD sağlık durumlarına bakmak gerek. HD Tune uygulamasında info kısmından diğer bileşenlerinde sağlamlığına bakmak gerek. 2014-2015'ten kalma SSD'ler çok işlem görmüşse çöp olmaya yakın olabilir. SK Hynix'in üretimide Samsung'dan aşağı değil. SK Hynix'de bilindik bir marka. Aralarında bir fark olmayacaktır. Sadece dediğim gibi eski olduğu için yıpratılacak kadar kullanılmışsa performans sorunları ve arızalar başınızı ağrıtabilir.

SSD'ler biraz fazla eski. Kontrolcülerin ve belleğinden emin olmak gerek. SSD sağlık durumlarına bakmak gerek. HD Tune uygulamasında info kısmından diğer bileşenlerinde sağlamlığına bakmak gerek. 2014-2015'ten kalma SSD'ler çok işlem görmüşse çöp olmaya yakın olabilir. SK Hynix'in üretimide Samsung'dan aşağı değil. SK Hynix'de bilindik bir marka. Aralarında bir fark olmayacaktır. Sadece dediğim gibi eski olduğu için yıpratılacak kadar kullanılmışsa performans sorunları ve arızalar başınızı ağrıtabilir.
Sen sıfır al kafan rahat olsun demek istiyosun galiba hocam...

Sen sıfır al kafan rahat olsun demek istiyosun galiba hocam...

Eğer ki kritik veriler falan içerecek bir iş yapacaksanız sıfır almanız her türlü daha iyi olur. Çok ahım şahım önemli bir verim yok bozulursa bozulsun diyorsanız 2. el alabilirsiniz. Fakat dediğim gibi çok fazla okuma yazma yapıldıysa hiç el atmamanızı öneririm. CrystalDiskInfo verilerini isteyin satıcılardan. Çok fazla okuma yazma yapılmamışsa alabilirsiniz.

Eğer ki kritik veriler falan içerecek bir iş yapacaksanız sıfır almanız her türlü daha iyi olur. Çok ahım şahım önemli bir verim yok bozulursa bozulsun diyorsanız 2. el alabilirsiniz. Fakat dediğim gibi çok fazla okuma yazma yapıldıysa hiç el atmamanızı öneririm. CrystalDiskInfo verilerini isteyin satıcılardan. Çok fazla okuma yazma yapılmamışsa alabilirsiniz.
Yok benim tüm verilerim mekanik disklerde saklı zaten. SSD'de sadece sistem kurulu. O bilgisayarımı da iş amaçlı kullanmıyorum.

Yok benim tüm verilerim mekanik disklerde saklı zaten. SSD'de sadece sistem kurulu. O bilgisayarımı da iş amaçlı kullanmıyorum.

Önemli verileriniz olmadığı için 2. el değerlendirilebilir. CrystalDiskInfo içinde çok fazla veri okuma yapma yapılmadığına ve SSD'nin sağlığının ölmediğine bakılsa yeterli olacaktır.

Merhaba bu marka modele
Bunu takabiliyor muyuz?

1737322057004-png.2402075

Yoksa sadece bunu mu?

Eki Görüntüle 2402076

Attıklarınızdan ikisi de M.2 SSD. Yani soket bile uymuyor. mSATA SSD bakmanız gerekiyor. mSATA eski soket tipidir. M.2 ise NVMe'ya da yeni tip SATA soketi uyumluluğu sağlar. mSATA SSD bakmanız gerekiyor.
Ürünleri buradan inceleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. O detayı farketmemiştim. Araştırma yaparken Uzun ve kısa farklı ssd ler olduğunu görünce hangisi uyumlu oluyor net anlatabilmek için o iki rastgele resmi rastgele seçip atmıştım. Verdiğin linke bakınca zaten uzun versiyonları mSATA için yok piyasada. Ve bu modelin anakartına da uzun olanlar uyumlu değildir o zaman.

Peki 2 slot var değil mi bunlarda? raid 0 yapabilirim. iki tane 512 GB alıp 1 TB olarak kullanabilirim. ya da raid 1 ile birbirine replikasını ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı