Monster mi Excalibur mu?

Casper'ın G870 ve üst kasaları fena değil, Monster'ın da MSI kasasında forumda sıvı metaller sürüp puan kasanlar var. Sonuç olarak Nitro 16 varken hiçbiri mantıklı değil. Hani demek istediğim, internetten alıyorsan ve oyun oynamaksa hedefin, Nitro 16 tabii en mantıklı alınması gereken model ama mağaza vs. gibi yerlere mecbursan Casper vs. markalara zaten mecbur kalıyorsun veya bütçen kısıtlıysa çünkü ekran kartı iyi olan bütçene göre ne iyi bu markalar sunuyor, sana en iyi konfigürasyonları ya da o konfigürasyonlarda global markalar varsa onlar daha mantıklı oluyor. Maalesef HP harici bu genelde olmaz. Casper ve Monster'ın bu kasaları da ucuz değil yani, yine de fırsat indirimleri oluyor, anakartları vs. tartışma konusu ama her markanın kötü ve iyi modeli var hocam.

Sürekli kargo beklemekle uğraşmamak için ben mesela mağazalardan alıyorum. HP Victus 16 G870'ten daha ucuzdu en son gittiğimde, hem de 4060 olmasına rağmen ikisi modelinde ancak iki modelinde anakartı kötü. Diğer markalara göre biraz ucuzlar ama işte anakart kötü olunca anakart arızları falan kaçınılmaz oluyor, ikisinin de soğutması keza öyle. Her ne kadar bu kadar pahalı cihazları internetten almak istemesem de çalınma vs. riskine karşı geçen TV almıştık, hızlı ve sağlam bir biçimde gelmişti Horoz lojistik ile (şubeden teslim aldım gerçi) ama geldi ve bayağı ucuza almış olduk yani değdi riske. Laptopta imkanım olursa bu sefer internetten almayı düşünüyorum. Nitro 16 öneririm sonuna kadar, bu modellere göre daha iyiler.

Gerek yoktu böyle uzun konuşmaya

Neden beğenmem işareti attınız orada demişim ikisi de değil illa ikisi arasında kaldıysa Monster demişim burada neyi beğenmediniz anlamış değilim.

G910 var mesela, anakartları daha problemli hatta yandığına dair konu açıldı o modelin. G911'de benzer yapıda ama daha günceli. Kısaca Casper alınmaz ama G911 bence G870'ten daha sorunlu.

Reis, G870'i ben kullandım zaten. G910'un da önerilmediği bir ton konu var. G911 ikisinden de kötü gibi duruyor.

Dostum ben zaten Casper alsın demiyorum ki. Benim yaşadığım sorunları söyledim hatta sorun değil sıcaklıkla Casper artık bütünleşmiş birbirlerinden kopamıyorlar. 2K çözünürlükte 85 dereceleri görüyordum. Çok sıcak değil ama o an ki fan sesini duysan kafayı yersin. Ben geçen sene 34K verip aldım üst modellere bütçem yetmiyordu. Şu an olsa alır mıyım pek sanmam ya.

Neden beğenmem işareti attınız orada demişim ikisi de değil illa ikisi arasında kaldıysa Monster demişim burada neyi beğenmediniz anlamış değilim.
Nitro öneriyorum ben sen bana burada Monster'ı tercih ediyorum diyorsun. 😀
Monster Abra inceledim ben arkadaşımdan alıp, alt ızgarası kötüydü ve clevo kasa olduğundan Gpu prochot yiyordu. Clevo olduğu için şaşırtıcı değil ama tercih edilebilir gelmedi.

Dostum ben zaten Casper alsın demiyorum ki. Benim yaşadığım sorunları söyledim hatta sorun değil sıcaklıkla Casper artık bütünleşmiş birbirlerinden kopamıyorlar. 2K çözünürlükte 85 dereceleri görüyordum. Çok sıcak değil ama o an ki fan sesini duysan kafayı yersin. Ben geçen sene 34K verip aldım üst modellere bütçem yetmiyordu. Şu an olsa alır mıyım pek sanmam ya.
İşte aynı şeyi söylüyoruz. G870'in fanları maksimum 5000 RPM çalışır senin cihazın daha fazla RPM çalışması lazım çünkü onların ekran kartı daha kuvvetli işlemcileri vs. haliyle daha gürültülü çalışması normal. Anladım niyetin iyi, konu sahibi de sormuş sana o yüzden bir şey demeyeceğim ama işin kısa özeti Casper ve Monster değil, LOQ, Nitro 16, Nitro 5, TUF A15 falan tercih etse çok daha mantıklı olması.

Bütçen bunlara yetiyorsa senin için en iyisi G870'tir. Eğer oyun dışında kullanacaksan üniversite, kütüphane gibi yerlerde pek önermem çünkü pili uzun gitmiyor, şarja taktın bu sefer de az da olsa yüksek ses çıkarıyor yani yanındakileri rahatsız eder, ırgat gibi kullanıp oyun oynayacağım diyorsan alabilirsin. 1 hafta önce servise verdim Ankara'da birkaç saat içerisinde periyodik bakımlarını yaptılar teslim aldım. Dün de UV yaptım değerleri bayağı yükseldi sesi vs de azaldı.
Biraz geç döndüm kusura bakma, bende senin dediğini diyecektim. G870'lerde maalesef o yok. UV sizin laptoplarda çok işe yarar nasılsa HX işlemci. 4060 varmış bir de o komik geldi. Bende de 4060 var ben G911'in 4060'lı olanının olduğunu bile unutmuşum. 😄

Son düzenleme:
Nitro öneriyorum ben sen bana burada Monster'ı tercih ediyorum diyorsun. 😀
Monster Abra inceledim ben arkadaşımdan alıp, alt ızgarası kötüydü ve Clevo kasa olduğundan GPU prochot yiyordu. Clevo olduğu için şaşırtıcı değil ama tercih edilebilir gelmedi.

İşte aynı şeyi söylüyoruz. G870'in fanları maksimum 5000 RPM çalışır senin cihazın daha fazla RPM çalışması lazım çünkü onların ekran kartı daha kuvvetli işlemcileri vs. haliyle daha gürültülü çalışması normal. Anladım niyetin iyi, konu sahibi de sormuş sana o yüzden bir şey demeyeceğim ama işin kısa özeti Casper ve Monster değil, LOQ, Nitro 16, Nitro 5, TUF A15 falan tercih etse çok daha mantıklı olması.

Biraz geç döndüm kusura bakma, bende senin dediğini diyecektim. G870'lerde maalesef o yok. UV sizin laptoplarda çok işe yarar nasılsa HX işlemci. 4060 varmış bir de o komik geldi. Bende de 4060 var ben G911'in 4060'lı olanının olduğunu bile unutmuşum. 😄

Aslında şarj problemi olmasa ciddili çok ön yargılı değilim bunlara. UV yaptıktan sonra sesi de azaldı. Şarjda ve gün içerisinde uzun süre kullanımda sorun yaşatmıyor.

G911 ile G870'in alakası pek yok bence. 😄

Casper'ın en donanımlı ama en pahalı kasasıda o. En berbat kasası da G770.
o berbat kasada bende işte. ama genede mükemmel.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı