Monster monitör alınır mı?

Bütçe
2500

nazcarieche

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, monitör araştırması yaparken Monster'ın monitörlerini gördüm. 32" monitör isteğim var. Fiyat ve özelliklerine baktığımda Monster'ın 32" monitörü çok iyi gibi geldi. Aranızda kullanan veya bir şekilde inceleme yapmış olan var mı acaba? Bu fiyat bandında yakın özelliklere sahip önerebileceğiniz monitör varsa önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Bence gayet güzel, alınabilir. Ancak yakından bakıyorsanız 32" monitörde piksel sayabilirsiniz biraz.

Alanım geniş o yönden sorunum yok :)
Bu monitörün paneli dayanıksız ve G-Sync düzgün çalışmıyor galiba. İsterseniz alın test edin, sorun çıkarsa iade edin.

FreeSync ile kullanacağım onda da bir sorun var mı acaba biliyor musunuz?

Ondan değil Türkiye'de üretiliyor ondan.

Evet bende kendi üretimleri diye biliyorum.
G-Sync sıkıntı oluyor ama FreeSync sıkıntı yapmaz.
Bakalım, şuan 32" olarak en uygun fiyatlı olan modellerden biri. 2K olmasıda + yönü 1-2 hafta içinde alacağım. Deneyip göreceğiz..
Bu monitörün paneli dayanıksız ve G-Sync düzgün çalışmıyor galiba. İsterseniz alın test edin, sorun çıkarsa iade edin.

Aklıma takıldı birden paneli dayanıksız derken tam olarak ne demek istediniz acaba? Açabilir misiniz biraz?

Son düzenleme:
Şimdi deneyimleme şansım olmadı, böyle bir monitörün deneyimlenerek alınması lazım keza hiçbir yabancı test sitesinde ya da inceleme sitesinde tanıtımı yok, incelemesi yok. Lakin özelliklerine baktığımda baya korkutucu şeyler var, bir çok firmanın pazarlama taktiği diye minik mink yaptığı manipülasyonların hepsini yapmışla, şöyle ki;

Panel: VA panel. Bu normalde iyidir keza VA panel hem TN kadar olmasa da IPS'den daha iyi overclock olur ve 144hz+ monitörlerde IPS'den daha iyi performans verir. Ayrıca IPS kadar olmasa da TN'den daha iyi kontrast potansiyeli vardır, renk açısından iyidir. Lakin VA panelin iyisi makbüldür, bu noktada da pahalı ürünlerdir. Bu fiyata VA panel çok korkutu keza VA panel hem iyi renk hem iyi hız vermek için tasarlanmış bir panel ve 4 5K civarlarında olması lazım böyle bir monitörün.

Renk konusunda sRGB demişler ama derinliği vermemişler. Muhtemelen 8bit monitör. 8bit olduktan sonra çok bir renk performansı beklemeyin.

400nit diyor parlaklık için, lakin bu standart 400 mü yoksa maksimum yüksekliği mi 400 bilmiyoruz. Ayrıca HDR10 demişler ama 1000nit olması gerekir bir monitörün HDR10 olabilmesi için. 400nit bir monitör HDR10 nasıl oluyor anlamadım. Random yazmışlar gibi.

1ms demişler ama 1ms GtG değil MPRT. Yani yine yüksek HZ'de bulanıklık yaşayacaksınız. Muhtemelen TN panel olmadığı için ghosting de yaşayacaksınız. Monitör'de hiçbir blur reduction teknolojisi yok, Asus'un ULMBR, Zowie'nin DyAc gibi teknolojileri yüksek fps oyun oynayanlar için önemli keza blur reduction olmadan hızlı hareketlerde bulanıklık yaşarsınız.

Açıkcası ben korktum monitörden. James Donkey gibi. Bu speclere bu fiyat, özellikle ortaya attıkları özellikler çok iyi gibi duruyor ama değil. Yani her kesime hitap edecek, ucuz bir monitör yapmaya çalışmışlar ama o iş öyle olmuyor. İyi monitörler maliyetlidir keza kaliteli materyalden, bir teknoloji ile üretilir.

Ben olsam almam. Tavsiye de etmem. Lakin dediğim gibi belki de çok büyük zararla satıyorlar hani isim yapmak için ama hiç mantıklı değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı