Monster Notebook Ekrana Su Kaçması

Zulkein

Centipat

Laptop sırt çantasının içinde kılıfındayken, otobüs yolculuğunda küçük servis suyu patladı ve eve geldiğimde fön makinesinin soğuk kısmıyla klavyeyi ve arka kapağı açıp içini kuruttum. Anakarta su temas etmemiş. Cihaz açılıyor bi sıkıntısı yok fakat ekran bu şekilde. Sabahtan beri hiç açmadım ekranı pirince yatırdım. Pazar günü olduğu için servise götüremedim. Sabah monster servisine götüreceğim, götürmeden düzeltme imkanım var mı? Oksitlenme yapma ihtimali var mıdır?

Çözüm
Servis ekran için garanti dışı olarak işlem yapacaktır. Ekran değişecek olup anakart kontrolü yaparlar. Anakartta sorun olmasa dahi sırf işin içine su girdi diye ekran harici donanımların garanti dışı bırakılıp bırakılmayacağını sorun. Cihazı Monster servisinde yaptırsanız bile garanti dışı bırakılacaksa dışarıda ekranı daha uyguna değiştirirsiniz.
Servis ekran için garanti dışı olarak işlem yapacaktır. Ekran değişecek olup anakart kontrolü yaparlar. Anakartta sorun olmasa dahi sırf işin içine su girdi diye ekran harici donanımların garanti dışı bırakılıp bırakılmayacağını sorun. Cihazı Monster servisinde yaptırsanız bile garanti dışı bırakılacaksa dışarıda ekranı daha uyguna değiştirirsiniz.

Çözüm
Ekran değişmesi şart mıdır peki? Panel açılıp suyu temizlense düzelmez mi ve ne kadar ücret çıkarırlar sizce?

Böyle kullansam bir zarar gelir mi cihaza peki? Durumum yok onu karşılayacak, öğrenciyim ve yaz okulu için dönmem gerekiyor bir hafta sonra.
Görüntü açısından başka zararı olacağını sanmıyorum. Bu arada WİFİ düzgün çekiyor mu?

Görüntü açısından başka zararı olacağını sanmıyorum. Bu arada WİFİ düzgün çekiyor mu?
Çekiyor wifi, ses, klavye vs. Hiçbir sorun yok ekran dışında. Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Dünden ziyade baya bi kuruma var. Ekranın yarısını geçmişti su izi, kuruyor gittikçe. Servise götürmeme gerek kalmadı sanırım kuruyacak zamanla gibi duruyor.

Son düzenleme:
Merhabalar bende de aynı problem var geçti mi acaba ekrandaki izler özel bir şey yaptınız mı cevaplarsanız çok sevinirimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…