Monster Notebook Güvenilir mi?

Ben düşünme monsteri al derim. Zamanında aynı düşüncelere kapıldım MSI aldım. Şu an pişmanım. Yanlış anlaşılmasın MSI elbette daha kalitelidir.
Ama şöyle bir muhakeme yapıyorum;
MSI: KINGSTON RAM kullanmış. Chiplerinin üreticisi MICRON. MONSTER ise crucial RAM takmış. Chip üreticisi yine MICRON.
MSI: KINGSTON SSD takmış okuma yazma hızı 500mb/s olanlardan. MONSTER ADATA XPG takmış 3500mb\s olandan

MSIde 5400 RPM HDD var. Monsterde SSHD var.

Anakartını vs araştırmadım bilmiyorum ama 1 aydır test ediyorum. MSIden dezavantajlı veya eksik kalan bir yönünü görmedim. Em azından bana yansıyan bir durum olmadı.

Bir de şu durum var, ben çok oyun oynamıyorum. İleri mühendislik programları çalıştırıyorum Ansys Abaqus LS Dyna gibi. Analizleri %100 CPU yüküyle çalıştırıyorum 1 gün sürüyor. Yani ekran kartına çok da ihtiyacım yok. Bana lazım olan güçlü CPU, RAM ve soğutma.
Monsterden başka markaya baksam 16 GB RAM koydukları bilgisayara 3bin TL lik ekran kartı koyuyorlar. Boş yere bilgisayarın maliyeti artıyor. Monsterde en düşük ekran kartına istediğim donanımı ekletme şansın var. Yani ihtiyacına göre donanım seçiyorsun.

Daha önemlisi satış sonrası hizmetleri. Monster bu konuda iddialı konuşuyor. Ürününün arkasında duracağını iddia ediyor.
Yani zamanında MSI alacağıma aynı paraya Monsterden daha donanımlısını alırdım.

Haklısın da reis ben de şöyle bir düşündüm. Evet ikisinde kaliteli malzeme kullanıyor yani donanım olarak SSD Micron Nvidia Intel (Zaten çok fazla alternatif de yok) Ancak acaba neden Monster Notebook ömür boyu bakım garantisi veriyor. Neden HP Asus MSI bunu vaat etmiyor da Monster ediyor. Yani bu kendilerine çok mu güvendiklerinden yoksa güvenmediklerindenmi. Yani MSI kaliteli bakım ihtiyacı hissetmiyor zaten ömürlük. HP de öyle. Ama Monster bir ayağı çukurda zaten 6 ayda bir bakım şart. Durum bumudur yoksa gerçekten tek amaç müşteriye hizmet etmekmidir. Bunuda merak ediyorum. Yani bu açıdan da bakmak lazım.

Birde şu var evet ikisinde kaliteli donanım kullanıyor. Nvidia Intel Micron vs. Ama anakart olsun kasa dizaynı olsun kasanın güç kabloları olsun kasanın soğutucu telleri olsun bunlar kaliteli değilse 1060 da tak 1080 de tak performans alamazsın. Aslında kalite derken bunların kalitesini merak ediyorum ben. Acaba nasıldır kalitesi. Veya Monster'ın üreticisi Clevo kaliteli bir firmamıdır.

Ben aralıktan beri Tulpar T7 v15.1 kullanıyorum. Tek şikayetim oldu. Oda termal macun kısmında hatalı sürüm yapmışlar laptop kapanıyordu. Kendim değiştirdim. Mesajlarımın arasında var. Şimdi sorunum yok şükür. Her aradığımda menmuniyetle ilgileniyor servis. Birazda elektronik şans işi.

Hocam başım döndü bu nedir. Hepsini okudum bana göre alınabilir hiç kullanmadım ama sanırım fanından uçak gibi ses geliyormuş.

Bence ısınıp bacağını yakmak yada sıcaktan kapanmasındansa bırakın fan sesi çıksın. Eski bilgisayarım Toshiba Qosmio çok aşırı ısınıyordu ve yer yer oyunun ortasında kapanıyordu.

Bakım her bilgisayara şarttır. Ömürlük termal macun veya kirlenmeyen fan filtresi daha icad edilmedi. Monster ek bir hizmet olarak bunu size ücretsiz sağlıyor, size ürünü almak için başka bir neden veriyor. Bu arada benim de durumum size çok yakın, eğer Monster alırsanız/aldıysanız artısı eksisi ile söylerseniz çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…