Monster Notebook ısınma sorunu nasıl çözülür?

T.arda06

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Evet... Monster Notebook harbiden pişmanlıkmış ve açık konuşacağım tüm laptopların buna yakın olduğunu tahminen söyleyecek olursam direk bunu acı bir yoldan deneyimlediğim için direk Gaming laptoplar pişmanlıktır. Bu indirimli fiyatı 28k olan Monster'ın Abra A5 20.4.2 modeli olan bu laptop dün gece saatlerinde ben oyundayken ki gördüğüm sıcaklık derecelerinden sonra iyice beni pişman etmişti. Halbuki daha alalı neredeyse 1/1, 5 ay oluyor. Gerçi sorun biraz bendende kaynaklı olabilir çünkü kardeşim ile sırayla bakıyoruz ve bilgisayar neredeyse aralıksız 10 12 saat çalışıyor üstüne bir de bu bilgisayardan YouTuber veya streamer olmak istediğimden video falan çektiğimden acaba termal macunu çoktan mı eridi diye düşünmedim değil. Performans tarafında tam olarak yüz üstü bırakmasa da bu sıcaklık problemi çok büyük bir sorun ve belki bunu laptop fanı ile 10 veya 15 derece bile olsa çözebilirim diye düşündüm fakat internetten artık bakmak istemiyorum çünkü laptop almadan önce de böyle yaptım ve hüsrana uğradım ondan en azından bir bilene sormak daha iyi olur diye düşündüm. Öncelikle sizce laptop soğutucular iş görür mü ve ikincisi eğer görüyorsa hangisi daha kalitelidir ve alınmalıdır. Şimdiden yardımcı olacak herkese çok teşekkür eder ve iyi günler dilerim.

Evet... Monster Notebook harbiden pişmanlıkmış ve açık konuşacağım tüm laptopların buna yakın olduğunu tahminen söyleyecek olursam direk bunu acı bir yoldan deneyimlediğim için direk Gaming laptoplar pişmanlıktır. Bu indirimli fiyatı 28k olan Monster'ın Abra A5 20.4.2 modeli olan bu laptop dün gece saatlerinde ben oyundayken ki gördüğüm sıcaklık derecelerinden sonra iyice beni pişman etmişti. Halbuki daha alalı neredeyse 1/1, 5 ay oluyor. Gerçi sorun biraz bendende kaynaklı olabilir çünkü kardeşim ile sırayla bakıyoruz ve bilgisayar neredeyse aralıksız 10 12 saat çalışıyor üstüne bir de bu bilgisayardan YouTuber veya streamer olmak istediğimden video falan çektiğimden acaba termal macunu çoktan mı eridi diye düşünmedim değil. Performans tarafında tam olarak yüz üstü bırakmasa da bu sıcaklık problemi çok büyük bir sorun ve belki bunu laptop fanı ile 10 veya 15 derece bile olsa çözebilirim diye düşündüm fakat internetten artık bakmak istemiyorum çünkü laptop almadan önce de böyle yaptım ve hüsrana uğradım ondan en azından bir bilene sormak daha iyi olur diye düşündüm. Öncelikle sizce laptop soğutucular iş görür mü ve ikincisi eğer görüyorsa hangisi daha kalitelidir ve alınmalıdır. Şimdiden yardımcı olacak herkese çok teşekkür eder ve iyi günler dilerim.

Fanlar sessiz modda olabilir.

Monster'lar zaten sıcaklık sorunlu çoğu kasası. Sıcaklıktan kastınız kaç derece acaba? Bütün yazıyı okudum fakat hiçbir değer vermemişsiniz. Hem havalar sıcak, hem de belki normaldir. İşlemci 90+ çıkmadıkça, GPU'da 85 üstüne pek çıkmadıkça aşırı sorun olmaz. Zaten GPU çok ısınmıyor genelde. Laptop soğutucular iş görüyor fakat bilgisayarı yükseğe koymanız altından hava alacağı için de yararlı olabilir.

İşlemciniz nedir? MX6 termal macununu sürün ve fanları sessiz moddan çıkarın. Zaten havalar sıcak olduğu için normal Monster laptoplarda.

Fazla donanımı olduğu için ısınması normal zaten.

Bilgisayarı performans değil eğlence modunda kullanın, ThrottleStop ile Turbo Boost kapatın ve undervolt yapın, fan ayarını manuel olarak yapın çünkü otomatik fan olunca çok sağlıklı olmuyor, Kaspersky ile PC'ye tam tarama yapın, bilgisayarın altı mümkün olduğu kadar boş olsun, fan konumlandırmasına uygun bir laptop soğutucusu da alabilirsiniz, oyunları şarja takılı iken oynayın, kendiniz termal macun değişimi yapın (servistekiler kalitesiz oluyor genelde). Cihaz Clevo kasa olduğu için bunları yapabilirsiniz.

Hocam öncelikle cihazın sıcaklıkları nedir ve fanı maksimuma aldınız mı? Uzun süre cihazın açık kalması da etkendir ancak yeni aldığınız için termal macunda bir sorun oluştuğunu sanmıyorum. Daha kaliteli bir termal macun ve soğutucu ile 10 derece civarı düşüş sağlayabilirsiniz. Zalman'ın soğutucularına bakabilirsiniz.

Bir nebze olsun düşürmek için unlost FPS arttırma videosunu izle ve fanlarını BIOS'tan ayarla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı