Monster Notebook performans düşük

İşletim sistemi
Windows 10
Merhaba ben Monster Notebook kullanıyorum ama çok fazla performans sıkıntısı yaşıyorum size örnek vermek gerekirse en düşük ayarlarda CS:GO'da 80 FPS alıyorum.

Eki Görüntüle 1787950

Böyle bir sistem gereksinimi isteyen oyunda ise 50 FPS bazen drop girip 30'a kadar düşüyor.

Eki Görüntüle 1787953

Sizden tek isteğim sıkıntının kaynaklanıyor olabileceği yerleri söylemeniz laptopu 2 yıldır kullanıyorum ve tüm sürücülerde güncel.

Eki Görüntüle 1787958

Eki Görüntüle 1787959

Benim bildiğim tek sıkıntısı BIOS 2021 sürümünde.

Hocam bazen DLSS'ten kaynaklı olabilyor.
Ekran kartına sağlanan TDP değerinden kaynaklanabiliyor.
Sıcaklıktan dolayı frekans değeri düşebiliyor, bu da droplara vs. sebep oluyor.
SSD de sorun olabiliyor.
Anakartın veya herhangi bir farklı yazılımdan kaynaklı olabiliyor.

Bildiğim kadarıyla BIOS güncellerken bilgisayarın bozulma riski var.

Eğer ani bir kesinti olmadığı ve cihazın elektriği kesilmediği takdirde sorun yok.

Hocam bazen DLSS'ten kaynaklı olabilyor.
Ekran kartına sağlanan TDP değerinden kaynaklanabiliyor.
Sıcaklıktan dolayı frekans değeri düşebiliyor, bu da droplara vs. sebep oluyor.
SSD de sorun olabiliyor.
Anakartın veya herhangi bir farklı yazılımdan kaynaklı olabiliyor.

Eğer ani bir kesinti olmadığı ve cihazın elektriği kesilmediği takdirde sorun yok.

Drop almıyorum direk FPS düşük.

2-3 yıllık Monster kullanıcısı olarak birkaç öneri verebilirim kendi yaptığım.
Benim FPS değerimde düşüktü ancak nasılsa 2. Ve 3. maddeyi yaptığımda bayağı arttı.
1- ayarlar ve sürücüler.
Sürücüleri zaten güncel tutuyormuşsunuz ve tutmaya devam edin.

YouTube'da Monster ayarları için videolar var onların hepsini yapın. Pili yüksek performansa almak, NVIDIA Denetim Masası'ndan son performans çalıştırmak gibi.
2- virüs taraması.

Kaspersky ile tam tarama yapmanızı öneririm. Eğer virüs varsa performansınızi etkileyebilir. Küçümsememek lazım bende 10 tane virüs çıktı temizlediğim zaman laptop rahatladı.
3- BIOS.

Monster'in verdiği bir ayar vardı onu yapmanızı öneririm. Bulamazsanız araştırıp bulabilirim.
4- sıcaklık.

Sıcaklık çok önemli bir faktör Monster kontrol merkezinden oynarken sıcaklıkları kontrol edin. Güçlü oyunları Turbo modda oynayın. Gerekirse laptopun altına soğutma için fan alın.( ben kullanıyorum )
Olası çözümleri yazdım kendi kullandığım umarım işinize yarar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı