Monster Notebook Pişmanlıktır

Hocam 2 yıldır aynı Monster laptopu kullanıyorum servise falan göndermedim şimdi GTA girince 90 dereceye anca çıktı.
Model: Abra 15.5
Kısacası siz şanssızsınız.

Hocam 2 yıldır aynı Monster laptopu kullanıyorum servise falan göndermedim şimdi GTA girince 90 dereceye anca çıktı.
Model: Abra 15.5
Kısacası siz şanssızsınız.
90 mı? Acer laptop'um ana515-44 AMD Ryzen 5 4600 bile en fazla 80 gördüm

Abra A5 V16.6 kullanıcısıyım. Şarja takılı bir şekilde Mount and Blade Bannerlord oynamıştım. Bataryam öldü. Aylardır sürekli şarja takarak kullanıyorum. Bu benim için pek sorun teşkil etmiyor ancak çok ısındığı için maksimum işlemci frekansını kısıtlamak zorunda kaldım. Bu şekilde en fazla 70-80 dereceye çıkar hale geldi. Detroit, Witcher 3 vb. oyunları rahatlıkla oynayabiliyorum.
Linux kullanıcısı olduğum için kontrol merkezi olarak TUXEDO Control Center uygulamasını kullanıyorum.

Edit: Açıkçası bir dahaki bilgisayarım Monster olmayacak ancak geçen sene 7-8k civarı bir fiyatla bu bilgisayarı aldığım için mutluyum. Diğer bilgisayarların fiyatlarını görünce yüzüm ekşiyordu.

Dosya Ekleri

• Screenshot from 2022-09-07 08-51-53.png
    81,5 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
Aşağı yurakı sizin tamir masrafına 1 hafta önce neredeyse aynı donanımda sıfır bilgisayar aldım. Başka bir yerde daha uyguna tamir edilemez mi acaba, bir araştırın derim. Gerçekten abartı fiyat çünkü.

Hocam adamlar doğru demiş güç modunda oyun ne olursa olsun en yüksek fpsyi almaya çalışıyor o yüzden tam güç çalışıyor sürekli olması gerektiğü gibi. Sizin bunu o oyunun ayarlarından sabitlemeniz lazım yoksa 500 600fpslere bile çıkar çıkabiliyorsa. Onun dışında haklısınız bileşenler kalitesiz ayrıca bu kadar para istemeleri demek net ürünün arkasında durmadıkları demektir, sen yetkili servissin herşeyden topluca var değil anakart herşeyi yeniden değiştirsen kaç para tutacak

T7 v19.7 ürünü kullanıyordum önceden. 23.'ayda yatakta dizi izlerken (yorgan üstüne koydum) ekran gidip gelmeye başladı. Servise yolladım anakart yanmış garanti kapsamında ücretsiz tamir teklif edildi, ben de para iadesi almayı tercih edip farklı bir modele yöneldim. Bu arkadaşa niye böyle yapmışlar onu anlamadım.

Laptoplarda aşırı ısınma normal zaten. Aşırı ısınma kaynaklı arıza olmaması gerekir. Buna yönelik dahili koruma sistemleri mevcut olması gerekiyor. Sizin durumda köşeye normal bırakıp bozuk almanız hiç normal değil. Servisten işlem yapmadan alıp tecrübeli bir bilgisayar tamircisine verirseniz. Eğer arıza anakart eleman arızası gibi bir şeyse ucuza mal edersiniz. Parça değişimi olsa bile genelde tamirciler daha ucuza buluyor.

Hocam şimdi konuya şu şekilde açıklık getirelim anakart yanması diye bir tabir vardır ama anakart komple yanmıyor yani öyle bir şey yok doğru arıza tespit yapıldığında değiştirilecek parça bulunduğu takdirde onarılamayacak anakart yoktur onarımın yapılamama nedeni ekran kartı işlemci ya da güney köprüsü ki yeni nesil cihazlarda bu ikisi tek yerdedir işlemci ve güney köprüsü. Çip maliyeti fazla olduğundan uygun çip bulunamadığından onarım yapılmaz sadece düzgün bir serviste doğru arıza tespit yapılması gereklidir. Resmi markaların teknik servisleri onarım yapmaz sadece parça değişimi yapar anakartı komple değiştirir ya da başka parçaları. Siz cihazı tanıdığnız bir yere götürüp gösterin arızanın ne olduğunu söyler aşağı yukarı ama müdahale ettirmeyin içindeki yedekleri de aldırın o arada daha sonra profesyonel bir teknik servise gönderin anakart onarımı için ve cihazınız hiç açılmıyor ve güç gelmiyor ışık yanmıyorsa Power arızalı olabilir yani Power+şarj entegresi+standy entegresi vs. vs. Bu kısmın tamiri düşük maliyetle ve kolayca yapılabilir ama işlemci ve güney arızalı da olabilir işte o zaman iş hayli zorlaşıyor.

Vazgeçirdim sonunda Lenovo IdeaPad Gaming 3 alacakmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…