Monster Notebook Pişmanlıktır

Bir yerde clevo yerip tongfang öven varsa bilin ki reklam falan almıştır.

Clevo semruk falan bilmem -kullanmadım- ama tongfang pişmanlıktır. Tulpar almayın.
Dedikleri gibi aynı konfigürasyondaki muadillerinden daha bi' kırpılmış performans veriyor, benchmarklardan görebilirsiniz.

Isındığı için gündelik kullandığım oyun oynayamadığım pc'yi servise genel bakım yaptırayım dedim, defalarca getirip götürdüğümüz defalarca içini açtıkları laptobu bir türlü yapamadılar üstelik hasar da vermişler, termal blok değişecekti ama ısı boruları ezilmiş nasıl değiştirdilerse, aletin içine sıçtılar, masaüstünde throttle oluyor 80-90 dereceye gelip frekans 800 oluyor. THH açtım farklı modelle değişim veya güncel konfigürasyonların fiyatlarının ortalamasının tutar iadesi diye. Oyun modunu ve performans modunu kullanmayın diyor müş. hiz.
Ben bu kadar para verilen bir bilgisayarı ofis modunda ve güç seçeneklerinden işlemci yüzdesini kısarak ve iGPU yapıp kullanmak zorunda mıyım?

AAA %40 degil miymis? EEE Monster cok hizli o zaman ya. 11000 saka gibi bir puan o islemci icin.

Resmini attığın formun linkide atta bir bakalım ne yazmışlar UV mi yapmışlar OC mi yapmışlar paşam. Elinde kendin test edebileceğin bir cihaz yok ve sağdan soldan bulduğun resimlerle ahkam kesmeye çalışıyorsun.

Al bu linkte de 14K puan almış eleman ama cihaza hem UV yapmış hem de OC.

Herkes saf siz çok akıllısınız maşallah.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir yerde clevo yerip tongfang öven varsa bilin ki reklam falan almıştır.

Clevo semruk falan bilmem -kullanmadım- ama tongfang pişmanlıktır. Tulpar almayın.
Dedikleri gibi aynı konfigürasyondaki muadillerinden daha bi' kırpılmış performans veriyor, benchmarklardan görebilirsiniz.

Isındığı için gündelik kullandığım oyun oynayamadığım pc'yi servise genel bakım yaptırayım dedim, defalarca getirip götürdüğümüz defalarca içini açtıkları laptobu bir türlü yapamadılar üstelik hasar da vermişler, termal blok değişecekti ama ısı boruları ezilmiş nasıl değiştirdilerse, aletin içine sıçtılar, masaüstünde throttle oluyor 80-90 dereceye gelip frekans 800 oluyor. THH açtım farklı modelle değişim veya güncel konfigürasyonların fiyatlarının ortalamasının tutar iadesi diye. Oyun modunu ve performans modunu kullanmayın diyor müş. hiz.
Ben bu kadar para verilen bir bilgisayarı ofis modunda ve güç seçeneklerinden işlemci yüzdesini kısarak ve iGPU yapıp kullanmak zorunda mıyım?
Anlatamadik bir turlu kalin kafalilara.

Resmini attığın formun linkide atta bir bakalım ne yazmışlar UV mi yapmışlar OC mi yapmışlar paşam. Elinde kendin test edebileceğin bir cihaz yok ve sağdan soldan bulduğun resimlerle ahkam kesmeye çalışıyorsun.

Al bu linkte de 14K puan almış eleman ama cihaza hem UV yapmış hem de OC.

Herkes saf siz çok akıllısınız maşallah.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

UV var sadece buyur sende yap gorelim bakalim 16 bin mi aliyorsun 17 bin mi? %5 UV ile ne kadar performans elde etmeyi dusunuyorsun?

Anlatamadik bir turlu kalin kafalilara.

UV var sadece buyur sende yap gorelim bakalim 16 bin mi aliyorsun 17 bin mi? %5 UV ile ne kadar performans elde etmeyi dusunuyorsun?

Eleman 14K ya çıkarmış işte UV ile kendin attın görseli. Problem ne? Performans kaybı nerede? 20 çekirdek 12h işlemci 18k alıyor stock olarak 16 çekirdek 11H'ın stock olarak 17 18 bin mi almasını bekliyorsun? Bekliyorsan alıyor diyorsan görster stock ile yapılmış bir bench.

Eleman 14K ya çıkarmış işte UV ile kendin attın görseli. Problem ne? Performans kaybı nerede? 20 çekirdek 12h işlemci 18k alıyor stock olarak 16 çekirdek 11H'ın stock olarak 17 18 bin mi almasını bekliyorsun? Bekliyorsan alıyor diyorsan görster stock ile yapılmış bir bench.
Al sana stok kendi 5800H'imin gorseli. Bu islemciye overclockda yapilmiyor undervolt da, bakalim bu sefer neyi bahane edeceksin?

Screenshot (24).png

Nasil hizli miymis Monster?

Şaka mısın sen dostum? Ryzen ile Intel'i mi karşılaştırıyoruz biz konu 11h sahip laptoplar ve verdiği performanslar. :D

11800h karsilastirmak icin illa sahip olmak gerekiyor diyorsun yani. Ryzen 5800H 11800H'tan %15 daha yavas bir islemci tabii senin gibi genel kulturu tavan yapmis arkadaslardan bunu anlamasini beklemek biraz hata oluyor. Alt tarafi haksiz oldugunu kabul edeceksin. Coluk çocukla ugrasiyoruz resmen.

Son düzenleyen: Moderatör:
11800H karsilastirmak icin illa sahip olmak gerekiyor diyorsun yani. Ryzen 5800H 11800H'tan %15 daha yavas bir islemci tabii senin gibi genel kulturu tavan yapmis arkadaslardan bunu anlamasini beklemek biraz hata oluyor. Alt tarafi haksiz oldugunu kabul edeceksin. Coluk çocukla ugrasiyoruz resmen.

O islemcilerin ne kadar performans verdigini, Cinebench gibi sentetik olmayan benchmarklarda ne kadar puan aldigini iyi biliyorum cunku.

Yani yukarıdaki yazıyı yazıp gerekli istediğin cevapları alıp elinde üste çıkacak bir done kalmayınca tekli ve çoklu çekirdek performansı olarak Intel'den daha verimli çalışan Ryzen'i hadi çekirdek performansını geçtim 11h 2.3GHz 5800H 3.2GHz stock ta çalışan bir işlemciyi öne sürmek ve kıyaslamak mantıksız.

O model magnezyum kasa sanırım, MSI kasası kullanıyor. Ayrıca Abra serisi Monster'in yüzkarası olduğu kadar da Tulpar serisi de son zamanlarda gurur kaynağı oldu. Dediğin model yurt dışında da beğenilen bir model diye biliyorum. Tabii bu illaki sorunsuz olacak diye bir şey değil. MSI alsanız da illaki bir sorunla karşılaşırsınız. Şans işi bu, Monster da kumara giriyor direkt. MSI falan alıp sorun yaşadıkça garantide aylarca beklemek yerine Monster'a gönderip birkaç günde geri almak var. MSI ve Monster'i karşılaştırmıyorum örnek verdim sadece. Kısacası, söylediğiniz model iyi bir model. Aynı sorunları yaşamanız pek muhtemel değil. @Artoria Pendragon hocam, bildiklerimi söyledim ama sizler daha iyi bilirsiniz. Bu model hakkında düşünceleriniz nedir :)?

ASUS ROG serisi ya da MSI kalitelidir.

Abra kullandığınız için doğru düzgün pek okumadım maalesef. @217099 21.7 tongfang kasa hocam, V25 serisi MSI GP kasa kullanıyor onun dışında dedikleriniz doğru.

Yani hocalarım sizce alınabilecek bir model mi? O fiyat bandında daha iyileri var mıdır araştırsam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı