Monster Notebookların Ömrü 2 Sene midir?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220509_110754.jpg
    Screenshot_20220509_110754.jpg
    85,8 KB · Görüntüleme: 40
Zamanında normal piyasanın 3k altına 3050 almıştım(Asus,Acer vs).Clevo kasanın sorunlu olduğunu biliyordum.5 Ay kullanıyorum .Şu ana kadar servise gitmedi ama ısınması kronik sorunlu.Kasa soğutmuyor ekran kartını ve işlemciyi.Hatta ekran kartı sıcaklık yüzünden tam performansını göstermiyor.1650 ye o zamanlar o kadar para vermek istemedim.

Aslında bu duruma artık kronik sorunlu denemez, Monster da biliyor birçok modelinde -neredeyse hepsinde- soğutmanın yetersiz olduğunu ama satmaya devam ediyor. Düzgün bir soğutma sistemi en az 1 yıl bakım istemez, iyi soğutma sistemleri 2-3 yılda bir ister, en iyiler hiç istemez. Monster'da minimum 6 ayda bir macun değişmeniz lazım yoksa sıcaklıklar bilgisayarın elinize geldiği seviyelerde kalmıyor.

Aslında bu duruma artık kronik sorunlu denemez, Monster da biliyor birçok modelinde -neredeyse hepsinde- soğutmanın yetersiz olduğunu ama satmaya devam ediyor. Düzgün bir soğutma sistemi en az 1 yıl bakım istemez, iyi soğutma sistemleri 2-3 yılda bir ister, en iyiler hiç istemez. Monster'da minimum 6 ayda bir macun değişmeniz lazım yoksa sıcaklıklar bilgisayarın elinize geldiği seviyelerde kalmıyor.

Bence yanlış yonlendırıyorsunuz adamlar 6 ayda 1 bakım dıyor daha evvelde yapabılıyor soleyınce ayrıca ben dedıgım gibi bir sürü kullandım MSI laptopta kullandım aralarındakı en fazla ısınan GS73 VR 6rf GTX1060'lı Stealth modelıydı.
Bence yanlış yonlendırıyorsunuz adamlar 6 ayda 1 bakım dıyor daha evvelde yapabılıyor soleyınce ayrıca ben dedıgım gibi bir sürü kullandım MSI laptopta kullandım aralarındakı en fazla ısınan GS73 VR 6rf GTX1060'lı Stealth modelıydı.

O lanet olası model benı cok yordu maddı olarak Monster da sadece kuzenımın GTX 960mlı kasası vardı o sorun cıkarttı gerı kalan hiç bırınde kendı kullandıgım sorun yasamadım ön yargı soz konusu bir de bilicsizlik altını kapa yatak uzerınde kullan fanlar toz toprak olsun yanı ben memnunum sahsen MSI mı Monster mı ınsanların hafızasında kalan Mercedes mısalı MSI ASUS tabıkı.

Bu dediğim gibi iyi bir şey değil, 6 ayda bir bakım gerektirdiğini gösterir bu laptopların. Bazı diğer markaların bazı modellerinin de ısınması ise konu ile alakalı değil.

Isı dağıtım sistemleri iyi olan veya bu laptoplardan daha verimli çalışan marka/modeller varken yanlış yönlendirdiğimi sanmıyorum.

Laptop alırken önce kullanım deneyimini/kolaylığını sonra performansı düşünün.

Tulpar T7 v19.5 kullanıyorum. 2. yılını biraz doldurunca bataryası şişti ve ücretsiz değiştirdiler. Isınması dışında bir sorunla karşılaşmadım şimdilik. Fakat aynı param ve aynı seçeneklerim olsaydı Monster almazdım açıkçası.

Bu dediğim gibi iyi bir şey değil, 6 ayda bir bakım gerektirdiğini gösterir bu laptopların. Bazı diğer markaların bazı modellerinin de ısınması ise konu ile alakalı değil.

Isı dağıtım sistemleri iyi olan veya bu laptoplardan daha verimli çalışan marka/modeller varken yanlış yönlendirdiğimi sanmıyorum.

Laptop alırken önce kullanım deneyimini/kolaylığını sonra performansı düşünün.

Mesela şu anki laptopum cok ıyı kasa yapısına sahıp degıl 19,4 t7 modelı sıcaklıklar PUBG de GPU 63-65 CPU 65-67 kendı halınde ıslemcı Turbo oyun halını alınca da CPU74 GPU'da 69'larda takılıyor bir oncekı 1060'lı kasam daha ıyı dı ama daha cok ısınıyordu ama sorunsuzdu keske o kasadan olsa hep üst nesıllerıde o kasadan alırdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı