Monster notebookta FPS sabitlemeyi kaldıramıyorum

ExePremium

Kilopat
Merhaba değerli forum üyeleri, 3 gün önce aldığım Monster notebook aldım fakat bütün oyunlarda FPS'i sabitlenmesi konusunda sıkıntılar çekiyorum. Tüm ayarları fule çektiğimde FPS 250-300 olurken ayarları en düşüğe aldığımda 150'ye sabitleniyor ve bu bütün oyunlarda böyle oluyor.

Forumlardaki bütün çözümleri denedim fakat hiçbiri sorunuma çare olmadı.

Denediğim yöntemler;
- V-Sync ve dikey senk. Ayarlarını kapatmak.
- Pil ayarları ve priz takılı oynama.
- Intel ve NVIDIA panellerindeki ayarlar.
- GeForce Experience ayarları.

Sistemim,

Monster Abra A5 v16.6.5 15.6"
Intel comet Lake Core i5-10200H-2, 4GHz Turbo Boost ile 4, 10GHz.
4 GB GDDR6 NVIDIA GTX1650 Ti 128-BIT
15.6" FHD 1920x1080 120Hz IPS.
8 GB (1x8GB) DDR4 2933MHz.
250GB M.2 SSD SATA 3

Senin yaşadığın FPS sabitlenmesi değil. Kaliteyi düşürdükçe yükü işlemciye bindiriyorsun.
Bunu nasıl düzelteceğim ki
120 Hz için 120 FPS yeterli zaten. Driverleri tamamen kurup, GeForce Experience'den ayarlara bak.
Dostum hz ile fps arasındaki bağlantıyı bizde biliyoruz benim sorduğum soru bu sınırı nasıl kaldıracağımdır. Ayrıca experience ayarlarını incelediğimi konuda dillendirmiştim.

Dostum hz ile fps arasındaki bağlantıyı bizde biliyoruz benim sorduğum soru bu sınırı nasıl kaldıracağımdır. Ayrıca experience ayarlarını incelediğimi konuda dillendirmiştim.
Hangi oyunları oynuyorsun acaba? Ayarları düşürdüğün zaman ekran kartı kullanımı azalıyor o yüzden de olabilir. Konunun alt kısmını görememişim telefondan dolayı, özür dilerim.

Sana çözümü söyleyeceğim, lakin bana fps sınırını neden kapatmak istediğini söyle.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı