MONSTER® TULPAR T5 V7.3 15.6" Özelleştirme

Atakan Kırbaz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaslar.
MONSTER® TULPAR T5 V7.3 15.6" notebook almayı dusunuyorum. Ama ürünü ozellestir deyince yapmam gerekenleri anlayamadım. Maksimum 7000 özelleştirme olacak şekilde bana ayarlar mısınız?
Benim kendi yaptıgım özelleştirme;
  • Win 10 home ekledim.
  • 2.Port HDD 1TB Hitachi 1.Portda da 1TB Oldugunu dusunursek sanırım 2TB HDD gelecek
  • 8GB RAM 2400MHz yaptım
  • Bir de notebook sogutusu Thermalker.
  • SSD nedir anlamadım eger onemli bir şey ise sonradan taktırmak isterım. 120-250GB farkı ne olur?
Teşekkürler.

Ssd normal harddiske oranla okuma ve yazma hızı çok yüksek donanımlardır. Normal harddisklere oranla çarpma ve düşmelere daha dayanıklıdırlar. İçlerinde hareketli bir donanım olmadığı için daha az enerji tüketerek daha sessiz çalışırlar. Erişim süreleri harddisklere oranla çok daha kısadır. O fiyatta bir bilgisayarın içine mutlaka dahil edilmelidir kanımca. Hatta öncelik olmalıdır. Sürekli silme yazma işlemi ssd için iyi olmadığından disk birleştirmeyi kapatmanı öneririm. Windows, sürücüler ve sık kullandığın programlar için yeterli boyutta bir ssd almanı öneririm.

MHZ arttırmak yerine 16 GB yapmanızı tavsiye ederim ben.
Notebook soğutucusu olarak Zalman'ı tavsiye ederim.

SSD, katı harddisk demektir. Normal (Mekanik) harddiske göre çok daha hızlıdır. Bilgisayarınızın açılma kapanma süresini önemli ölçüde etkilerr.(Dosyaları okuma, yazma hızı yüksek olduğu için.) FPS artışı sağlamaz.

Bu eklemeleri yapmak yerine daha iyi bir ekran kartına sahip olan modeli almayı düşündünüz mü ?

GTX 970 GTX 980 Arası pek fps farkı oynamıyor diye 970 modeline kara vermiştim ama.
Bana önerebileceğiniz başka laptop var mı?
7000 TL üstü olmassa sevinirim.

Ssd normal harddiske oranla okuma ve yazma hızı çok yüksek donanımlardır. Normal harddisklere oranla çarpma ve düşmelere daha dayanıklıdırlar. İçlerinde hareketli bir donanım olmadığı için daha az enerji tüketerek daha sessiz çalışırlar. Erişim süreleri harddisklere oranla çok daha kısadır. O fiyatta bir bilgisayarın içine mutlaka dahil edilmelidir kanımca. Hatta öncelik olmalıdır. Sürekli silme yazma işlemi ssd için iyi olmadığından disk birleştirmeyi kapatmanı öneririm. Windows, sürücüler ve sık kullandığın programlar için yeterli boyutta bir ssd almanı öneririm.
Anladığim kadar ile SSD Boyutu 120 GB Alsam
Örn:GTA 5 Ve The Witcher 3 Yüklesem Başka Oyun Yukleyemem Silmessem Eğer.
Zaten 250GB Benimi için yeterli sadece düşük programlarda kullanırım yuksek oyunları Normal Harddiskten indirim

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı