Monster RAM yükseltme

By.TRabZonLu™

Kilopat
Katılım
4 Eylül 2015
Mesajlar
86
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar Monster laptopum için 8 GB RAM takviyesi yapmaya karar verdim. Fakat gelen RAM ile bilgisayardaki RAM aynı değil. İkisi arasındaki fark nedir? Yardımcı olur musunuz? 8 GB RAM'i 388 TL'ye aldım, gelen RAM Crucial marka paketi açılmış kutunun içinde geldi.

Mevcut RAM:

FQrh1G.jpg

Siparişle gelen RAM:

CraHAd.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gelen belleği test ettiniz mi? İkisi de aynı marka ADATA bellekler. Yani gelen bellek Crucial değil. Büyük olasılıkla uyumlu çalışacaklar. Özellikleri aynı sadece farklı seri üretim bellek gibi duruyorlar.
 
Gelen belleği test ettiniz mi? İkisi de aynı marka Adata bellekler. Yani gelen bellek Crucial değil. Büyük olasılıkla uyumlu çalışacaklar. Özellikleri aynı sadece farklı seri üretim bellek gibi duruyorlar.

Teşekkür ederim, henüz test edemedim.
Aynı model olmalarına gerek yok, ikisi de DDR4 SO-DIMM 2666MHz CL19, o yüzden sorunsuz çalışacaktır. Yine de RAM'leri kurduktan sonra Memtest86 testini yapmanızı öneririm.
MemTest86 RAM Test USB'si Oluşturma Rehberi
MemTest86

Aralarındaki fark nedir peki? XPG RAM'ler daha farklı diye okumuştum bir yerde, fakat laptoplar için bu sadece bir etiketten ibaret midir ? Akşam inşallah RAM takviyesini yapacağım
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı