Monster RTX3050 Ti sistem Valorant düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 11

hansebahattin

Hectopat
Merhabalar. Valorant en yüksek ayarlarda 80-100 FPS en düşük ayarlarda 100-130 FPS arasında dalgalanıyor. Alıştırma/Poligon modunda ise Max 200 FPS görebiliyorum. Birkaç farklı driver denedim. Windows 11'e geçtim ama sonuç değişmedi. Sanırım 1650 kart ile 200 FPS üzerine millet çıkarken benim bu değerlerde kalmam garip. Oyun esnasında Max GPU sıcaklığı 71 derece. GPU ve CPU kullanımları %30-40 arasında değişiyor. NVIDIA Denetim Masası'ndan oyuna öncelikleri verdim, Görev Yöneticisi'nden benzeşmeyi ayarladan işlemci çekirdekleriyle oynadım pek fark olmadı. Aklınıza gelen yapabileceğim bir şey var mı yoksa bu bilgisayarın Max performansı mı budur?

İşlemci: i5 11400h.
Ekran kartı: 3050 Ti.
RAM: 16 GB DDR4 3200MHz (tek slot)
SSD: Samsung 1 Tb 7000/5000
Marka: Monster.

Oyun esnasında CPU sıcaklığı ne alemde? İşlemci kendini ne kadar boostluyor baktınız mı? Tek slot ram olması biraz kötü olmuş, dual channel ramler daha performanslı çalışıyor.

Dostum sorun oyunda YouTube üzerinden aynı sisteme sahip insanların videolarını izliyorsunuz fakat o videolar 1 yıl öncesine ya da 6 ay öncesine kadar uzanabiliyor bu süre zarfında oyunda güncellemeler olabiliyor güncelleme öncesi sistemin 200 FPS alırken bir güncelleme ile 150FPS düşme durumu olabilir bu sorun oyun ile alakalı optimizasyonu kötü her oyun Doom gibi harika optimizasyona sahip olamıyor maalesef bu pazarlama stratejisi mi yoksa Riot Games'in eşitlik sağlama ilkesi mi bilmiyorum.

Oyun esnasında CPU sıcaklığı ne alemde? İşlemci kendini ne kadar boostluyor baktınız mı? Tek slot ram olması biraz kötü olmuş, dual channel ramler daha performanslı çalışıyor.
Toplamda 2 slot olduğundan tek slot taktırdım. 2. slota bi 16 gb daha eklerim yakın zamanda ama sanki 10-15 fps den fazla fark yaratmaz gibi. Cpu sıcaklığı sanırım max 65 dereceye kadar çıkıyor. Nadiren Gpu kullanımı %50 lerde olduğunda ani fps sıçramaları oluyor. Anlamadığım gpu ısınmadığı halde neden %40 kullanımda kalıyor.

Merhaba, sorununun büyük bir kısmı tek kanal RAM. Ben de tek kanal ile RTX 2060 kullanıyordum dediğin değerleri alırken çift kanal ile 50-90 FPS kazandım. Tabii bir de Mux etkeni var, cihazında Mux var mı ben bilmiyorum onu en iyi @Radeon RX 5500M cevaplar.

Dostum sorun oyunda YouTube üzerinden aynı sisteme sahip insanların videolarını izliyorsunuz fakat o videolar 1 yıl öncesine ya da 6 ay öncesine kadar uzanabiliyor bu süre zarfında oyunda güncellemeler olabiliyor güncelleme öncesi sistemin 200 FPS alırken bir güncelleme ile 150FPS düşme durumu olabilir bu sorun oyun ile alakalı optimizasyonu kötü her oyun Doom gibi harika optimizasyona sahip olamıyor maalesef bu pazarlama stratejisi mi yoksa Riot Games'in eşitlik sağlama ilkesi mi bilmiyorum.

Zaten anlamaya çalıştığım nokta da bu. PC bileşenlerinde mi bir problem var yoksa oyun optimizasyonu mu sorunlu? Gerçi oyun esnasında birine sorduğumda 1650 Ti ile 230 FPS en yüksek ayarlarda aldığını söylemişti...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende tulpar modeli var. Youtube kanalında ( Monster ın resmi ) ilgili bir video bulmuştum. Biostan işlemcinin dahili grafik birimini yok sayıp sanki masaüstü kullanıyormuşscasına harici grafik birimini işleme alan bir ayar vardı. Oluyor mu bir dene istersen. Bu arada arkadaşların dediği de doğru. Şu videoydu sanırım :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaten anlamaya çalıştığım nokta da bu. PC bileşenlerinde mi bir problem var yoksa oyun optimizasyonu mu sorunlu? Gerçi oyun esnasında birine sorduğumda 1650 Ti ile 230 FPS en yüksek ayarlarda aldığını söylemişti...

Senin PC'yi klonlasak yan yana koysak aynı FPS almaması sence mantıklı mı? Bence değil muhakkak bir ayarı seninkisi gibi değildir arada bir farklılık vardır.

Toplamda 2 slot olduğundan tek slot taktırdım. 2. slota bi 16 gb daha eklerim yakın zamanda ama sanki 10-15 fps den fazla fark yaratmaz gibi. Cpu sıcaklığı sanırım max 65 dereceye kadar çıkıyor. Nadiren Gpu kullanımı %50 lerde olduğunda ani fps sıçramaları oluyor. Anlamadığım gpu ısınmadığı halde neden %40 kullanımda kalıyor.
Valorant gibi bir oyunda GPU kullanımın düşük kalması gayet normal. İşlemci bazlı bir oyun. Tek kanal ram kullanmanız oyun performansınıza etki eder. Ama düşündüğünüz kadar büyük bir etki olmaz. 1650 kullanıp 200 fps alan kişiler var dediğiniz muhtemelen işlemci olarak sizden iyiler o yüzden onlar daha yüksek fps alıyordur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Video'dan gördüğün gibi 100-150 arası oynuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı