RTX3050 Ti laptopta Valorant istemci düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

ambushermayki

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
Ekran kartı
RTX 3050 Ti
İşlemci
5600H
Lenovo Ideapad Gaming, 5600H, RTX3050 Ti laptopumda istemci düşük FPS sorunu yaşıyorum. Max 60 FPS alıp 40'a kadar düşüyorum. İnternette pek çok video izledim ama olmadı. Konu hakkında bilgisi olanlar yardım etsin lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üstüne bugün Valorant error verdi ekran 5dk böyle oldu yeniden başlayınca falan düzeltti ve oyundayken F11 basınca donuyor oyun komple görev yöneticisni açmak zorunda kalıyorum bende.

Ne yazıyor error mesajında? Ekran kartı driveri çöktü falan mı diyor?

Ne yazıyor error mesajında? Ekran kartı driveri çöktü falan mı diyor?

Hocam onu göremedim ekran böyle oldu Windows tuşuna basınca çubuk açıldı sonra imleci üstüne getirdim 2 pencere biri beyazlı üstünde error yazıyordu bende hemen yeniden falan başlattım panik ettim

Dosya Ekleri

• IMG-20220313-WA0001.jpeg
    IMG-20220313-WA0001.jpeg
    208,9 KB · Görüntüleme: 90
Hocam onu göremedim ekran böyle oldu Windows tuşuna basınca çubuk açıldı sonra imleci üstüne getirdim 2 pencere biri beyazlı üstünde error yazıyordu bende hemen yeniden falan başlattım panik ettim.

mqdefault.jpg

mqdefault.translated.jpg

Anlamı bu. Oyununuz error veriyor. Sürücülerinizin hepsi güncel mi? İsterseniz Valorant'a ticket atın onlar yardımcı olurlar:

Hocam grafikleri yükseltiyorum zaten ve arkadaşım bana Driver Booster diye bir zıkkım yüklettirmişti. İnternetten az okudum hakkında sonra sildim ama 7 8 tane driverı güncellemişti bundan dolayı olabilir mi?

Driver Booster forumda bile yasak. Çok kötü bir uygulama size yanlış driver veya çok eski/eski sürücüleri yükletmiş olabilir. Kendiniz el ile güncelleyin, Windows Update bile daha iyi sürücü yüklüyor Driver Booster'dan. Diğer yoldan tüm sürücüleri kaldırma gibi bir yöntem var ise araştırıp onu yapın, kendiniz el ile güncelini yüklersiniz.

Hocam size yine sorularım var:
1.ekran kartı sürücüsünü GeForce Experience üzerinden mi yoksa NVIDIA'nın kendi internet sitesi üzerinden mi indirdiniz?
2.Lenovo vantage vs Microsoft Store'daki güncellemeler dışında başka driver indirmem gereken bir yer var mı?
3.driver Boost üzerinden 7 8 tane driverı güncellemiştim bunun yüzünden olabilir mi?
4.CPU kullanımı AMD'nin yazılımda %10 eğer bu az ise niye az nasıl çözebilirim?
5. format atıp bu işten anlayan birini kurdurtsam düzelir mi her şey?

1. NVIDIA'nın kendi sitesi üzerinden indirmek ya da GeForce Experience üzerinden indirmek fark etmiyor, ikisi de güncel sürücü yüklüyor.
2. ses sürücüsü, ekran kartı sürücüsü, chipset sürücüsü, internet sürücüsü, SSD niz var ise SSD'in Firmware sürücüsü, monitör sürücüsü, fare, klavye sürücülerini bulup güncelini kurun. Eğer klavye ya da fare, chipset sürücüsü, ses sürücüsü gibi şeylerden sorun yaşamıyorsanız güncellerini de bulamıyorsanız Windows Update ile bakın, eğer yoksa tamamdır o kadar üstüne düşmenize gerek yok ama çok önemli olan ekran kartı driver.

3. Driver Booster'ı diğer cevabımda söylemiştim.
4.AMD'nin yazılımı yanlış gösteriyor olabilir, MSI Afterburner ile kullanımlara bakın, YouTube'daki videolar ile nasıl kullanılacağı var.

5. Format atmak sizin için kolaysa, atın sonra dediklerim sürücülerinizi markalarına göre aratıp, bulup güncelleyin.

1. NVIDIA'nın kendi sitesi üzerinden indirmek ya da GeForce Experience üzerinden indirmek fark etmiyor, ikisi de güncel sürücü yüklüyor.
2. ses sürücüsü, ekran kartı sürücüsü, chipset sürücüsü, internet sürücüsü, SSD niz var ise SSD'in Firmware sürücüsü, monitör sürücüsü, fare, klavye sürücülerini bulup güncelini kurun. Eğer klavye ya da fare, chipset sürücüsü, ses sürücüsü gibi şeylerden sorun yaşamıyorsanız güncellerini de bulamıyorsanız Windows Update ile bakın, eğer yoksa tamamdır o kadar üstüne düşmenize gerek yok ama çok önemli olan ekran kartı driver.

3. Driver Booster'ı diğer cevabımda söylemiştim.
4.AMD'nin yazılımı yanlış gösteriyor olabilir, MSI Afterburner ile kullanımlara bakın, YouTube'daki videolar ile nasıl kullanılacağı var.

5. format atmak sizin için kolaysa, atın sonra dediklerim sürücülerinizi markalarına göre aratıp, bulup güncelleyin.

Cevaplarınız için çok teşekkürler ama yüklenmeyen sürücü olursa nasıl anlayabilirim? Yani Lenovo vantage ve Windows'un güncellemelerinden sonra yüklemediğim sürücü kalıyorsa nasıl anlayacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevaplarınız için çok teşekkürler ama yüklenmeyen sürücü olursa nasıl anlayabilirim? Yani Lenovo vantage ve Windows'un güncellemelerinden sonra yüklemediğim sürücü kalıyorsa nasıl anlayacağım?

Hiç yüklemediğiniz sürücüler nedir? Ses kartı, internet sürücüsü gibi şeyleri kendi kullandığınız marka ile aratın.

Hiç yüklemediğiniz sürücüler nedir? Ses kartı, internet sürücüsü gibi şeyleri kendi kullandığınız marka ile aratın.
Neyse hocam pc yi bilgisayarcıya götürcem format attırtcam

Hocam bir şey fark ettim. Kartı seçtikten sonra uygula desem bile geçmiyor karta sebebi ne olabilir?

Dosya Ekleri

• 16473576172294128884587915038943.jpg
    16473576172294128884587915038943.jpg
    294,5 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleme:
Hocam bir şey fark ettim. Kartı seçtikten sonra uygula desem bile geçmiyor karta sebebi ne olabilir?

O ayarı otomatik olarak da kullanabilirsiniz. NVIDIA en iyi olanı kendisi otomatik seçer. Neden bug da olduğu hakkında bir fikrim yok, sürücüyü tekrar yüklemek sorunu çözebilir sonuçta onla beraber NVIDIA Denetim Masası da geliyor.

Hocam grafikleri yükseltiyorum zaten ve arkadaşım bana Driver Booster diye bir zıkkım yüklettirmişti. İnternetten az okudumhakkında sonra sildim ama 7 8 tane driverı güncellemişti bundan dolayı olabilir mi?

Hocam size yine sorularım var:
1.Ekran kartı sürücüsünü GeForce Experience üzerinden mi yoksa NVIDIA'nın kendi internet sitesi üzerinden mi indirdiniz?
2.Lenovo vantage vs Microsoft Store'daki güncellemeler dışında başka driver indirmem gereken bir yer var mı?
3.Driver Boost üzerinden 7 8 tane driverı güncellemiştim bunun yüzünden olabilir mi?
4.CPU kullanımı AMD'nin yazılımda %10 eğer bu az ise niye az nasıl çözebilirim?
5. Format atıp bu işten anlayan birini kurdurtsam düzelir mi her şey?
Merhaba hocam iyi günler. Ben de aynı problemle karşılaştım. 2 sene önce arkadaşım Valorantta fps arttırmak için 'driver booster' yükledi o günden beri 'İstemci düşük fps ' yazıyor. Fps 170-180 den 40-50 lere düşüyor. Bu problemi nasıl çözdünüz? Yardımcı olur musunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı