Monster T5 V21.7 RTX 3070 GPU voltaj kilidi nasıl açılır?

OSTWİND

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
3070
Ekran kartım 3070. Hız aşırtma yaptığımdan kaynaklı olarak GPU clk 300 MHz, GPU V 0.668 ve GPU pwr 37 W değerlerinde çalışıyor. Bu sorunu 2 kere Monster servisine bıraktım, durumu ayrıntılı şekilde anlattım. Onlar bir sorun olmadığını, temiz kurulum yapmamı önerdiler. Ben de 2 kez temiz kurulum yaptım, tüm güncellemeleri tamamladım. DDU ile sürücüleri kaldırıp yeniden yükledim, Monster Kontrol Merkezi’ni de 2 kez silip tekrar yükledim. Anakartın içindeki BIOS pilini bile çıkarıp tekrar taktım ama sorun düzelmedi. Bir ara yalnızca temiz kurulum sonrası yazılım güncellemesini yapıp, ardından MSI Kombustor veya FurMark testini çalıştırınca düzelmişti. Ancak kısa süre sonra GPU voltajı tekrar kilitlendi. Şu an 25 FPS sabit, 140 W çekmesi gerekirken 36 W çekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bunun çözümünü ben yaptım.
Malumunuz Monster Tulpar t5 v21.7 fason üretim bir cihaz. Monster sadece markasını basıp kendi yazılımlarını atıyor.
Ana üreticisi TongFang zaten.
Alman markası XMG Fusion 15 L19 modeliyle t5 v21.7 birebir aynı.
Monster'ın bios ayarlarında Advanced Menu kapalı. Bu sebeple Monster Control Center'da turbo profilde Dynamic Boost ve overclock ayarları dışında gpu'da bir undervolt seçeneği görünmüyor.

XMG'nin bios ayarlarında ise her şey açık.
Ben bios'u bu üreticinin sitesinden indirip cihazıma yüklemiş ve hem cpu hem de gpu undervolt-overclock ayarlarını bios üzerinden yapmıştım.

3070 mobile stabil ayarlar
743mV 1610mhz
750mV 1700mhz
775mhz 1750mhz

11800H undervolt
Core offset -50mV maksimum stabil undervolt ayarıdır.

Alttaki mesajda BIOS linkini vereceğim.

Monster Tulpar t5 v21.7
XMG Fusion 15 L19
Model laptopların Advanced bios menüleri açık bios dosyası:

Zip dosyasından çıkarıp via Windows klasöründeki QCCFL357.0158.EBU.exe dosyasını 2 defa çalıştırmanız yeterlidir.
Yeniden başlatıp bios ayarlarına girebilirsiniz. Bios'ta advanced kısmında altta tüm ayarları göreceksiniz.

Sanmıyorum ama bir sorun yaşamanız durumunda bana ulaşabilirsiniz yardımcı olurum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı