Kardeşime yakın zamanda yaklaşık 3 hafta önce falan Monster T7 20.2 laptopu aldık. PC ilk geldiği günün akşamı Windows için OEM key almak istedim ve alarak Windows'u etkinleştirdik. Ancak ertesi günlerde PC hafiften kafayı yemeye başladı. Hemen anlatıyorum. Steam'ın oyun yüklerken donması ile başladı her şey. Daha sonra Monster servisi bunun HDD ile kaynaklanabileceğini, uygulamayı SSD'ye yüklemeyi önerdi. Dediğini yaptım. Hatta HDD'de de sıkıntı olabilir kuşkusuyla disk testi de yaptım, sıkıntısızdı. Servis merkezi format atmamı önerdi. Onu da yaptım. Format attıktan sonra 2-3 gün güzel kullansak da gene aynı sıkıntılar baş göstermeye başladı. Hatta bu hafta hepten de kötü oldu PC. Windows kendi kendine donmalar, oyunların donup zorla yeniden başlatmak zorunda kalınmam, Fanların aniden kendiliğinden açılıp kapanması, oyunların açılmaması, bilgisayarın bilgisayarı kapat, CTRL ALT DEL, oturumu kapat gibi komutları okumaması gibi çokça hatalar gördüm. Arkadaşım tüm bu olanların 30 liralık OEM key ile alakalı olduğunu söylüyor ama forumlarda 1 tane bile OEM'den dolayı sıkıntı yaşayanı görmedim. Sonra başka bir key satın alıp öyle deneyeyim dedim, durum gene aynıydı. Ben de daha fazla dayanamadım, açtım ağzımı, yumdum gözümü servise. Çünkü malum bu devirde 1000 TL gibi para kolay kazanılmıyor. Olan biten her şeyi anlattım. Onlar da bilgisayarı bize yollayın dediler. Zaten yollayacağım, bu çok belli. Ama benim asıl merak ettiğim tüm bu olanlar ve hala olmaya devam eden kasmalar, donmalar, hatta ve hatta oyunun donmasından sonra tekrar aça bastığımda oyunu sanki yüklememiş gibi tekrardan yüklemesini istemesi, bilgisayarın kapanmaması, fanların kendiliğinden açılıp kapanması falan sorumlusu acaba OEM key midir? Yani ben sorunun donanımsal olduğunu düşünüyorum. Yakın zamanda kendime de PC alacağım ve Windows etkinleştirmek için OEM key almayı düşünüyorum. Yani tüm bunların sorumlusu OEM ise cidden PC için yazık olmuş demektir. Herkese okuduğu için teşekkür ederim.