Ben 2 monitöre ihtiyaç duymadığım için evde laptopu tamamen kapalı konuma getirip sadece asus ekranı kullanıyorum. Laptopun ekranı kapatılınca uyku moduna geçiyor maus yada klavye dokunmasıyla kapağı kaldırmadan çalışıyor ve sadece dp yada hdmidan bağladığın monitöre görüntü veriyor. Görüntü ayarlarında sadece harici bağladığın monitör gözüküyor yani ana ekran tamamen devre dışı kalıyor , böylece ekran kartını yormuyor , daha az enerji harcıyor vs bir sürü avantajı var. Bunu bilgisayarı aldıktan çok sonra öğrendim
. Yani istersen laptopu tamamen devre dışı bırakıp sadece içindeki sistemi kullanabiliyorsun.
Ekipmanlarım:
Asus tuf gaming k7 optik mekanik klavye , Logitech G305 mouse , Logitech qck+ mouse pad , Hyperx cloud 2 kulaklık , Asus VG248QE 144 hz 1 ms 27" 1080p monitör ( Monitörün görüntü kalitesinden memnun değilim 27 inchte 1080p monitör bence iyi olmuyor. Ips panel 27 inch 1080p monitörün görüntü kalitesi belki iyi olur ama o monitörlerin çoğunda 144 hz yok olanlarda tepkime süresi çok yüksek 5 , 6 ms gibi ve çok pahalı oluyor. Kısacası ips panel oyun için uygun değil , tn panel oyun için çok iyi ama görüntü kalitesi 27 inch için kötü. 3 , 4 ay içinde elimdeki monitörü satıp 24 inch 240 hz 1 ms 1080p g-synce tn panel bir monitör alacağım. )