Monster T7 V16.1.2 FPS Sorunu

Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba, belirttiğim bilgisayara sahibim ve CS:GO gibi oyunlarda FPS sıkıntısı var. Benden düşük işlemciye sahip arkadaşlarım 300 FPS alırken ben 80-129 arası değişip duruyor. Ekranım 120Hz ve araştırdığımda FPS'im 120 olmaz ise ekranımı tam anlamıyla kullanamayabilirmişim. Oyunu en düşüğe de alsam yükseğe de alsam değişmiyor. Bir tek en yüksekte 90-80 arası oluyor. Diğer oyunlarda ise 60-90 FPS civarı alıyorum, Medium ve High ayarlarda, sizce sorun ne olabilir?
Not: Geforce Experince hariç bir program yok.
Sistem: i7 8750H, GTX 1060 6GB, 8GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'un ayarlar kısmından "Oyun" bölümüne gelin oyun çubuğu oyun dvr gibi ayarları ordan kapatın. Ardından HKEY_CURRENT_USER\System\GameConfigStore kısmına gelip GameDVREnabled yazan kayıt girdisine çift tıklayarak değeri "0" yapın. Tüm işlemler bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp sonuçlara tekrar bakın.
Yarın yapıp sonucu bildireceğim, yardımınız için teşekkürler.
Windows'un ayarlar kısmından "Oyun" bölümüne gelin oyun çubuğu oyun dvr vs. kapatabileceğiniz ne varsa oradan kapatın. Ardından HKEY_CURRENT_USER\System\GameConfigStore kısmına gelip GameDVREnabled yazan kayıt girdisine çift tıklayarak değeri "0" yapın. Tüm işlemler bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp sonuçlara tekrar bakın.
Dedikleriniz zaten yapılmış :( Hiçbir şekilde sorunumu çözemiyorum ve açıkcası bu kadar güçlü bir sistemde bu kadar az FPS almak beni bir hayli üzüyor.
Assassin´s Creed Unity açtım ve her şey highda iken, V-SYNC kapalı, 40 fps alıyor ve drop yiyorum. Yardımcı olabilcek biri yok mu?
Güncelleme: PES 18´de sabit 60 FPS alıyor bilgisayar, ayarlar high´da.

Son düzenleme:
Windows'un ayarlar kısmından "Oyun" bölümüne gelin oyun çubuğu oyun dvr vs. kapatabileceğiniz ne varsa oradan kapatın. Ardından HKEY_CURRENT_USER\System\GameConfigStore kısmına gelip GameDVREnabled yazan kayıt girdisine çift tıklayarak değeri "0" yapın. Tüm işlemler bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp sonuçlara tekrar bakın.
Windows 10 mu veya windowsunuzu mu güncellediniz.Çünkü bende benzer sorunları yaşıyorum.Windows 8.1'den Windows 10'a geçtim bütün oyunlarımda 2 kat performans düşüşü yaşadım.

Windows 10 mu veya windowsunuzu mu güncellediniz.Çünkü bende benzer sorunları yaşıyorum.Windows 8.1'den Windows 10'a geçtim bütün oyunlarımda 2 kat performans düşüşü yaşadım.
Zaten Windows 10'du fakat eski sürümdü onu güncelledim. FPS'im arttı ama 80-130 arası iken 100-140 arası oldu ve bu beni tatmin etmiyor bu sistem ile.

Eski bilgsayarında daha düşük çözünürlük veya grafik ayarlarından dolayı 120 civarı alıyorsundur büyük ihtimalle.

CS:GO öyle ayarları dibe çeksen dahi çok büyük FPS artışı gerçekleştirebildiğin bir oyun değil. Genellikle o çok etkili olmuyor. Fakat bende MSI GT72VR vardı, 250 civarı alıyordum 6700HQ ve 1060 ile birlikte. Dediğin doğru, çok az o aldığın FPS ayarı.

Çözünürlüğü bir kontrol et Nvidia denetim masasından. Benim bilgisayarda bazen 4K'ya çevirmeye çalışıyordu 1080 ekranda (scale ediyor), ondan düşüyordu FPS doğal olarak, fakat benim laptopta optimus yoktu, direkt 1060 çalışıyordu. Optimuslu laptopta olmaz sanırım o.

En son ekran kartı güncellemesini kurdun, oyunun ayarlarına baktın orta ayarlarda ve artmıyor FPS diyorsun. Oyunu açtığın zaman normal fan ayarlarında iken CPU ve GPU sıcaklıkları ile, görev yöneticisinden Performans bölümüne gelip bir ekran görüntüsü atar mısın? CPU kaç ghz'de çalışıyor merak ettim.
Yardımcı olabilir misin abi? İstediklerini attım önceki yorumda.
Yardımcı olabilecek biri yok mu?

Son düzenleme:
Yardımcı olabilir misin abi? İstediklerini attım önceki yorumda.
Yardımcı olabilecek biri yok mu?
Bi sorun çıkıcağını düşünmesem de istersen bunlardan önce manuel olarak sistem geri yükleme noktası oluştur.;

Ultimate Windows Tweaker 4 for Windows 10 bunu indirip "security&privacy" kısmına gel. Ordan yukardaki "Privacy" kısmındaki her şeye tik koyarak(WifiSense'e tik koymaya bilirsin istersen) apply tweaks yazan kısma tıkla sağ altta bildirim geldikten sonra bilgisayarını yeniden başlat. Daha sonra windows arama kısmına hizmetler yazarak ada göre sırala ve xbox ile başlayan 5 himetten devre dışı bırakabildiklerini devre dışı bırak. Onun dışında güç yönetiminde gelişmiş güç ayarları sekmesinde minimum ve maksimum işlemci kullanımının %100 olduğunu kontrol et ayrıca gene aynı yerden "pcı express> bağlantı durumu güç yönetimi" nin kapalı olduğundan da emin ol bu arada umarım intelin ekran kartını kullanmıyordur sen oyun oynarken. Bu arada oyun ayarlarında şahsen ne kadar etki etti test etmedim ama doku orta eş yönsüz doku süzme x16 onun dışındakiler çok düşükte oynuyorum 160-330 arasında değişken bir fps alıyorum genelde 240 civarında seyrediyor aklıma başka bir çözüm gelmiyor maalesef bunlar benim formattan sonra yaptığım tüm işlemler umarım sorununu çözer.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı