Monster T7 v20.4 laptopta performans arttırma modu devre dışı bırakılırsa sorun yaratır mı?

Batu_ozt

Decapat
Daha fazla  
Belki görmüşsünüzdür geçen günlerde Yüksek/Ultra karışık ayarlarda God of War oynarken işlemci sıcaklığımın genelde 95 derece sabit olduğunu bunun normal mi olduğunu sorduğum bir konu açmıştım. Windows güç ayarlarından işlemci performansı arttırma modunu agresiften devre dışına aldım. 84-86 arası gidip gelen bir sıcaklık değeri gördüm. Oyunun ayarlarıyla hiç oynamadım. Sizce bu 10 derecelik düşüş olması gerektiği miktarda mıdır? Yoksa daha düşük dereceler mi görmem gerekiyordu?
Ekstra bir soğutucu vs. kullanmıyorum, bilgisayarı masanın üzerinde kullanıyorum. Termal macun da yeni değiştirildi.
FPS değerlerim ise 60-80 arası gidip geliyordu ancak MUX açık değildi.

Son olarak bilgisayarı bu şekilde kullanmamın bir sakıncası olur mu?

Monster T7 v20.4 i7-11800H RTX3060 16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belki görmüşsünüzdür geçen günlerde Yüksek/Ultra karışık ayarlarda God of War oynarken işlemci sıcaklığımın genelde 95 derece sabit olduğunu bunun normal mi olduğunu sorduğum bir konu açmıştım. Windows güç ayarlarından işlemci performansı arttırma modunu agresiften devre dışına aldım. 84-86 arası gidip gelen bir sıcaklık değeri gördüm. Oyunun ayarlarıyla hiç oynamadım. Sizce bu 10 derecelik düşüş olması gerektiği miktarda mıdır? Yoksa daha düşük dereceler mi görmem gerekiyordu?
Ekstra bir soğutucu vs. kullanmıyorum, bilgisayarı masanın üzerinde kullanıyorum. Termal macun da yeni değiştirildi.
FPS değerlerim ise 60-80 arası gidip geliyordu ancak MUX açık değildi.

Son olarak bilgisayarı bu şekilde kullanmamın bir sakıncası olur mu?

Monster T7 v20.4 i7-11800H RTX3060 16 GB RAM.

Bilgisayarın altına iki kitap koyarsan normalden daha az ısınır(En azından bende böyle).

Hocam ısı hala fazla. Bu ayarı yaptığınız halde hala 85 derece olması ürkütücü. 95 derece sınır sıcaklık olsa gerek. Sabit 95 derece olması bu durumu net bir şekilde gösteriyor.

Hocam ısı hala fazla. Bu ayarı yaptığınız halde hala 85 derece olması ürkütücü. 95 derece sınır sıcaklık olsa gerek. Sabit 95 derece olması bu durumu net bir şekilde gösteriyor.

Hocam 96 ya çıkıp 94 de düştüğü oluyordu ancak genelde 95 diye öyle dedim. Oyunu yüksek/ultra karışık ayarlarda oynamamdan dolayı normal gibi gelmişti bana ama siz öyle deyince korktum vallahi şimdi.

Turbo Boost'u kapattın herhalde, bir sıkıntı çıkarmaz aksine cihaz daha serin çalışır fakat CPU ağırlıklı oyunlarda performans kaybı yaşarsın.
Teşekkürler hocam. Peki sizce bu sıcaklık değerleri normal mi şu an ? Daha fazla mı düşmesi gerekirdi ?

Hocam tamamen bilmediğimden soruyorum GPU ağırlıklı olduğundan dolayı daha fazla düşmesi gerekmez miydi CPU sıcaklığının?

Şöyle düşün zaten az kullanılan bir şeyin gücünü biraz daha kısıtlıyorsun, haliyle daha az etkilenir.

Şöyle düşün zaten az kullanılan bir şeyin gücünü biraz daha kısıtlıyorsun, haliyle daha az etkilenir.
Şimdi anladım tamamdır öyle düşünmemiştim hiç teşekkürler. Peki bir soğutucu ile falan desteklemeli miyim sizce bilgisayarı yoksa bu değerler sıkıntı çıkarmaz mı? Ayrıca neden bu kadar ısındığını anlamıyorum servisten de yeni geldi termal macun yenilendi hani kalitesiz bir şey kullanıyorlar da ondan mı diye düşünüyorum.

Şimdi anladım tamamdır öyle düşünmemiştim hiç teşekkürler. Peki bir soğutucu ile falan desteklemeli miyim sizce bilgisayarı yoksa bu değerler sıkıntı çıkarmaz mı? Ayrıca neden bu kadar ısındığını anlamıyorum servisten de yeni geldi termal macun yenilendi hani kalitesiz bir şey kullanıyorlar da ondan mı diye düşünüyorum.

Cihazın altını yükselt yeterli, silgi kitap benzeri bir şeyle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı