Teşekkür ederim. Darısı başına.
Işık sızmasını telefon ile çektiğimde ekran aşırı parlak çıkıyor. Neden anlayamadım. Olduğundan neredeyse 4 5 kat daha parlatıyor. O yüzden fotoğraf atsam da bir kriter olarak alınmaz. Sızma illaki var ama beni rahatsız edecek şekilde değil.
Undervolt'a gelince sıkıntı çıkarmayan bir işlem. İşlemci voltajını biraz düşürüp gereğinden daha fazla elektrik çekmesini önleyince işlemci daha az ısınıyor. Bunu direk BIOS üzerinden yapabildiğin gibi ThrottleStop adlı programla da yapabilirsin.
Ben ThrottleStop ile yapmayı tercih ediyorum. Çünkü işlemci üzerinde başka kısıtlamalar koymaya da izin veriyor. Mesela işlemci Max 4600 MHz'ye çıkıyor. Ama benim oynadığım oyun 4600 MHz gerektirmiyor. Bende işlemci çalışma hızını 4200'den yukarı çıkmayacak şekilde ayarlıyorum. Böylece işlemci daha az ısınıyor. Ancak bunda şöyle bir sıkıntı var. PC de yapacağın işlem yüksek frekansta işlemci hızı gerektiriyorsa PC mavi ekran verebilir. Bununda bir zararı yok ama yaptığın işlem kayıt olamadan yarıda kesilmiş olur. Bu durumda işlemci hızını yükseltince sıkıntı kalmadan işlemi yapabilirsin.
Şurada yapılmış şahane bir rehber var. Biraz uzun ama programı çok iyi öğretiyor. İncelersin, kafana yatarsa kullanırsın.
ThrottleStop rehberime hoşgeldiniz. Birkaç şeyden bahsedip yavaştan başlıyorum: İlk olarak programda yaptığınız ayarlar sonucunda; Fazla Undervolt ettiğinizden dolayı yada başka bir abartıya kaçılmadan dolayı BSOD ekranıyla, sistem donmasıyla karşılaşabilirsiniz. Undervolt ederken bu iki durum...