Monster teknik servisi kullanıcıyı suçluyor

Wenaut

Hectopat
Daha fazla  
Bunun hakkında bir başlık göremedim öncelikle varsa özür dilerim. Ben hazır yaz da geliyor bilgisayar bir kendine gelsin diye monster marka bilgisayarımı bayramdan 1-2 gün önce bakıma götürdüm. Bakımını yapıp gün içinde aradılar gittim aldım şu ana kadar sıfır sıkıntı. Ayın 9 u pazar akşamı oyun oynarken bilgisayarım birden kapandı ve açılmadı. Sonraki gün teknik servise götürdüm aldılar ve beni çarşamba günü yani ayın 12 sinde arayıp bilgisayarın anakartını değiştirdiklerini ama klavyede sıvı olduğunu normalde anakartta ücretli olması gerektiğini fakat anakartta sıvı görünmediği ve bana sorulmadan değiştirildiği için ücret alınmayacağını ama klavyeyi değiştireceklerini içinde sıvı olduğunu ve onaylayıp onaylamadığımı söylediler. Ben şaşırdım çünkü hiçbir şekilde bir sıvı dökmedim ve böyle bir şeyin tarafımca olması imkansız zaten yakın bir süre önce bakıma götürdüm ve araya bayram girdiği için çok kullanmadım. Bana 409 lira tutacağını söylediler. Başta onayladım ama sonradan neden yapmadığım bir şeyin fiyatını ödeyeyim diye düşündüm ve iptal ettirdim. Şimdi cuma günü yani ayın 14 ünde gidip konuşacağım. Ben hiçbir şekilde sıvı dökmedim ya da bilgisayara benim tarafımdan hiçbir şekilde sıvı teması olmadı ve yapmadığım şeyin ücretini ödemek cezasını çekmek istemiyorum. Bunu onlara söylediğimde klavyede sıvı göründüğü ve garanti kapsamı dışında kaldığını bir şey yapamayacaklarını söylediler. Şimdi ben ne yapmalıyım ? Yardımlarınızı bekliyorum. Sevgi ve saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun.
Sizden başka bilgisayarı kullanan var mı?siz mi teslim ettiniz? Kargoya veya firmaya teslim ederken teknolojik aletlerini genel de kontrol ediyorlar? Tutanak var ise ordan faydalanın?

Onun dışında umuyor ve diliyorum ki sorununuz çözülür ancak sıvı teması var ise herhangi bir parça değiştirmeyin derim zira arkadaşımın laptop klavyesine koca bir fincan da kahve döküldü 1-2 dk kahve içinde yüzmesine rağman 1-2 gün düzgün çalışsada sonrada çalışmamaya başladı.Servis ücret isteyince yaptırmadı ve Laptopun içini açıp fön makinesi ile kendisi kuruladıktan sonra sorunsuz bir şekilde çalıştı...(garantisi 1-2 ay vardı)

Hocam sen başka bir telefon numarasından Monster'ı arayıp klavyenin tuşlarını kırdığını ve klavyeni değiştirmek istediğini söylesene. Bakalım senden kaç TL isteyecekler? Eğer seri numarası sorarlarsa da bilgisayar yanımda değil de modelini söyle. Bunları yaparken de görüşmeyi kaydet. Klavye için 409 TL istemeleri hiç mantıklı gelmedi sanki bu işte başka bir şey var.

Hiçbir teknik servis klavyede sıvı teması var iken anakartı ücretsiz yapmaz. Bunlar bir halt yedi ve faturayı sana yansıtmak istiyorlar.

Bilgisayarını da geri iste. Kargodan alırken de görevlinin yanında aç veya video çekerek aç bir sıkıntı olmasın. Eğer çözüme yanaşmazlarsa THY'ne git şikayet de bulun.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bilgisayarı benden başka kullanan yok ve ben bizzat kendim teslim ettim. Kontrol ettiler ama detaylıca değil sadece açmaya çalıştılar açılmayınca aldılar zaten bakımdan cihaz oraya daha önce gittiği için numaramı teyit edip gidebileceğimi söylediler yani tutanak falan yok sadece üstünde birkaç rakam ve harf yazan bir kağıt ve altında birisinin adıyla imzası var. Acaba eğer kabul etmezlerse ben alıp evde kurutmaya mı çalışsam yoksa orada yaptırsam mı ? Alıp kurutsam acaba garantiden çıkar mı ya da bu sefer anakarta falan zarar verir miyiz acaba ? Yani bende şaşkınım keşke dökmüş olsam da döktüm adamlar değiştirsinler desem ama yok. Ve daha 1 yıl garantisi var

Dediğinizi yapacağım teşekkür ederim ben de sizin gibi şaşırdım ama belki Klavye RGB bir klavye ondan olabilir mi diye düşündüm

Dediğinizi yapacağım teşekkür ederim ben de sizin gibi şaşırdım ama belki Klavye RGB bir klavye ondan olabilir mi diye düşündüm
10 tane led koyuyorlar içine RGB diye toplasan 9 TL masrafı olmaz. Geri kalan 400 TL nerede? Ya teknik servisi yedek parçayı çok fahiş fiyatlara satıyor ya da bir şeyler karıştırıyorlar.

Bir de klavye basmıyor bazı tuşlarda sıkıntı oluyor dendi ama ben pazar günü oyun oynuyordum ve hiçbir sıkıntısı yoktu zaten oyun oynarken de oynamazken de klavyeyi aktif bir şekilde kullanıyorum ne bir basmama ne de herhangi bir şey yoktu ve şu an olduğunu söylüyorlar. Burda bir terslik var olamaz diye bunları söylediğimde dediğimiz gibi sıvı görülmüş ve bir şey yapamıyoruz dediler. Ben de o zaman siz yaptınız dedim ve bana böyle bir şey olamaz servisten içeri herhangi su ve benzeri bir şey sokulmuyor ve teknikerlerimiz bu konuda çok dikkatliler dediler. Anakart pahalı olduğu için -3000 tl dediler- anakartı yaptılar da klavyeyi bana mı yaptırmak istiyorlar anlamadım vallahi

Servisi yapan elemanların elinden kazara bir iş çıkmış olabilir. Yoksa neden ısınma sorunu için anakartı değiştirsinler ki? Sorun olduysa ilk servise verdiğiniz zaman olmuştur.
Bilgisayarınızın servis odasında varsa güvenlik kamerasından kaydını izleme talebinde bulunabilirsiniz. Tavsiyem biraz sakin şekilde rica etmeniz çünkü iş uzayabilir.

Doğru diyorsunuz kamera izleme talebinde bulunacağım. Fakat bilgisayarda aşırı ısınma sorunu da yoktu ve altında çalışmasa da soğutucu var yani direk yere temas etmiyor su falan dökülürse sıkıntı olmasın -ki herhangi bir şey dökülmedi bile- ve direk yerle temas edip de hava çıkışını zorlaştırmamak için

Yani yapmadığım bir şey için aptal yerine konup da para vermek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…