Çözüldü Monster Tulpar serisi laptoplar sıkıntılı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

enes kart

Femtopat
Katılım
28 Aralık 2020
Mesajlar
55
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu an almak istediklerim arasında bana en iyi fiyat performans ürünü Monster Tulpar T7 22.2.2 geldi "ama", YouTube'dan gördüğüm kadarıyla ne kadar büyük inceleme kanalları olumlu yorumlasa da, ürünü alıp deneyimlemiş bazı küçük kanallar laptopun ışık süzmesi, cızırtı gibi problemler yaşadığını söylemiş. Bu gerçekten çok sık rastlanan bir problem mi, Monster notebooklar sıkıntılı mı?
 
Çözüm
Monster ilk aldığım zaman öneriyordum ama artık önermiyorum, sebebi ise ne biliyor musunuz?
1) 6 ayda performansım yarı yarıya düştü (ilk günkü gibi olmasını beklemiyorum ama Pubg'de 150 FPS alırken 90-80 FPS ile oynamak üzüyor insanı). Bilgisayarda virüs de yok, temiz kurulum yaptım kaç kez, DDU ile driver silip kurdum ama sonuç 0.
2) Destek taleplerinde kopyala yapıştır yapıyorlar resmen. Adamlara işlemcim çok ısınıyor çok fazla kirli de değil fanları diyorum ama "Ekran kartı Sürücünüze temiz kurulum yapın." diye cevap alıyorum.
3) Onlarca insan Ölü Piksel sorunu yaşıyor.
Edit: 4. problem olarak F/P ürünlerindeki şarj süresi çok az (T5 V20.1.1 kullanıyorum 40 dakika şarjı gidiyor).
Eğer odanızı kalorifer olmadan soğutmak istiyorsanız Monster alabilirsiniz 🤣.
Monster, Game Garaj gibi markalardan 2060-2070 alacağınıza Asus MSI gibi markalardan 1660Ti alın kafanız daha rahat olur (zaten 3-4 ay sonra Monster'ın performansı o kadar düşüyor ki 1660Ti daha iyi performans vermeye başlıyor).
YouTube'da adam akıllı incelemesi olsa keşke, oyun testlerinde kimse işlemci ve ekran kartı hızını göstermiyor...

Evet arkadaşlar. Bugün Casper'ın X modelini yük altına soktuk. Duman çıktı. Çok tehlikeliydi.
 
Kendim kullanan birisi olarak ve etrafımda 100'den fazla neredeyse her çeşit modelini kullanan kişiler var ona göre cevap vermeye çalışayım. Cihazlarda ışık sızması konusuna gelirsek evet ışık sızmaları genellikle ortalamanın üstünde mevcut oluyor. Kasa kalitesi kötü değil ama bir MSI eder mi dersiniz tabii ki etmez. Ama sizi üzen bir kasa kalitesi ile kolay kolay karşılaşmazsınız. Yazılım konusunda Monster çıkardığı son modellerin bazılarında maalesef sınıfta kaldı. Çünkü yazılımı yabancılardan alıp kendileri üzerine yama yapıp değiştirip piyasaya sürmüşler. Bu yazılım sorunu yeni çıkan 10.nesil cihazlarında genellikle karşılaşılıyor. Isınma konusuna gelecek olursak ben belki de Monster cihazları arasında en serin çalışan modelini kullanıyorum diyebilirim. Bilgisayarı zorlayan oyunlarda dahi maksimum 83 dereceleri gördüm. Ancak diğer Monster modellerinde 95leri de gördüğümüz bazı cihazlar oldu. Yani açıkcası demek istediğim aldığınız modeli iyice araştırın ona göre alın. Belkide sizin istediğiniz model diğer Monster cihazlarından ısınmadır vb gibi şeylerde daha iyidir hemen vazgeçmeyip araştırın bilgi edinin. Benim söyleyeceklerim bu kadar. Elinizdeki bütçe 12K'dan yüksekse Monster yerine MSI tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Ayrıca istersen dostum Join the MeoGamingTR Discord Server! Discord'da yaklaşık 1500 kişinin ve ağırlıklı olarak Monster'ın neredeyse tüm cihazlarını kullanan kişilerin olduğu bir grup var. Oradanda direk olarak kullanıcılardan bilgi alabilirsin.
 
Anlamıyorum gerçekten, kanallar inceleme yaparken göstermiyor bazı önemli değerleri. Isı testi yaparken masaüstü kapağını açık tutuyorlar, laptop testi yaparken altına soğutucu koyuyorlar...

İnsanlar için doğru bir inceleme mi bunlar? Güvenirlilik bu mu yani.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı