OpenCore Monster Tulpar T5 17.1 için EFI dosyası düzenleme

595480

Centipat
Internet üzerinde EFI dosyaları var. Fakat Ventura kuracağım için nasıl yapmam gerektiğine emin olamadım. Tongfang Utility de maalesef tulpat T5 17.1 çıkmıyor. Seri numarasıyla arattığımda ise son harf uyuşmuyor. Tulpar T7 olanını seçerek bir EFI dosyası hazırladım. Şu an çalıştırabiliyorum Ventura'yı ama ben sorunsuız son kextsleri kullanarak bir dosya hazırlamak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Aslında OpenCore Configurator ile kextsleri güncelledim fakat bunu yaptıktan sonra Apple logosunda takılmaya başladı ondan dolayı sıfırdan yüklemek istiyorum. Bu işlemi gerçekleştirmedende sorunsuz bir EFI dosyası hazırlamak istiyorum.

Ventura 13.01'i yükleyeceğim. OpenCore'nin son sürümünü yüklemek istiyorum. Tongfang Utility üzerinden Tulpar T7 19.3 için OpenCore 0.8.8 sürümünde bir EFI dosyası hazırladım. Önceden denediğimde çalıştı. Tulpar T7 aslında 9. nesil bir işlemci kullanıyor. (i7-9750H) Tulpar T5 17.1 de ise 8. nesil bir işlemci var.( i7-8750H)

OpenCore sanity checker sonucu:

Sanırım monster aldınız. Ben önceki konulardaki losephus. Önceki konuda Wi-Fi sıkıntısını Windowsta çözmüşsünüz peki macOS'ta düzgün çalışıyor mu? Evet 8-9 arasında pek fark olmayacaktır. O program ile hazırdıktan sonra configde yapılması gereken bir kaç ayarı yapıp kullanmaya devam edebilirsin.

Evet sahibindendeki diğer satıcılar ile anlaşamadım. Monster'i aldığım satıcıda Hackintosh kullandığını belirtince bunu tercih ettim. MacOS'da Wi-Fi sorunu oldu gene Wi-Fi'yi görüyordu fakat bağlanamıyordu. Airportitlwm yerine itlwm+heliport a geçiş yapınca sorun çözüldü. Şu an tek sorun USB portları kaldı onları da düzenlediğimde kernel hatası aldım. Eski efiye dönmek zorunda kaldım gene wifi sorunu yaşıyorum onu çözmeye çalışıyorum. Ondan sonra usb yi çözüp daha efiyi ellemeyeyim diyorum. Opencore 0.91 e güneclledim 0.8.8 yerine uğraşıyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…