Internet üzerinde EFI dosyaları var. Fakat Ventura kuracağım için nasıl yapmam gerektiğine emin olamadım. Tongfang Utility de maalesef tulpat T5 17.1 çıkmıyor. Seri numarasıyla arattığımda ise son harf uyuşmuyor. Tulpar T7 olanını seçerek bir EFI dosyası hazırladım. Şu an çalıştırabiliyorum Ventura'yı ama ben sorunsuız son kextsleri kullanarak bir dosya hazırlamak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Aslında OpenCore Configurator ile kextsleri güncelledim fakat bunu yaptıktan sonra Apple logosunda takılmaya başladı ondan dolayı sıfırdan yüklemek istiyorum. Bu işlemi gerçekleştirmedende sorunsuz bir EFI dosyası hazırlamak istiyorum.
Ventura 13.01'i yükleyeceğim. OpenCore'nin son sürümünü yüklemek istiyorum. Tongfang Utility üzerinden Tulpar T7 19.3 için OpenCore 0.8.8 sürümünde bir EFI dosyası hazırladım. Önceden denediğimde çalıştı. Tulpar T7 aslında 9. nesil bir işlemci kullanıyor. (i7-9750H) Tulpar T5 17.1 de ise 8. nesil bir işlemci var.( i7-8750H)
OpenCore sanity checker sonucu:
sanitychecker.ocutils.me
Ventura 13.01'i yükleyeceğim. OpenCore'nin son sürümünü yüklemek istiyorum. Tongfang Utility üzerinden Tulpar T7 19.3 için OpenCore 0.8.8 sürümünde bir EFI dosyası hazırladım. Önceden denediğimde çalıştı. Tulpar T7 aslında 9. nesil bir işlemci kullanıyor. (i7-9750H) Tulpar T5 17.1 de ise 8. nesil bir işlemci var.( i7-8750H)
OpenCore sanity checker sonucu:
OpenCore Sanity Checker
OpenCore Sanity Checker made by OpenCore Web Utilities allows to check your OpenCore config for potential issues