Monster Tulpar T5 v13.1 Laptop Alınır mı?

Ogulcanahi

Hectopat
Daha fazla  
Tulpar T5 V13.1 15.6" Gaming Laptop

Almak istediğim laptop bu. Fiyatı bana özelliklerine göre uygun geldi. Ancak laptopla ilgili hiçbir inceleme veya kullanıcı yorumu bulamadım. Halihazırda kullanan arkadaş varsa onun yorumu benim için altın değerinde. Almaya uygun mudur? Isınma sorunu var mı? Oyun performansı nasıl? Bir arkadaşım panelinde sıkıntı çıkabiliyor demişti. Panelle ilgili bir sıkıntı yaşar mıyım? Yardım ederseniz sevinirim.

İyi forumlar

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim oncelikle ilginden dolayi tesekkur ederim. Yorumunun tamamini okudum. Yalniz kafama takilan şey yanilmiyorsam senin kullandigin laptop sogutma isini 3 fan ve 2 den fazla bakir boru ile sagliyor. Lâkin bildigim kadari ile v 13.1 bunu 2 fan ve 2 bakir boru ile saglamaya calismislar.Acaba bu yeterli olacak mi ?

Açıkçası yetersiz olacağını düşünmüyorum, belki birkaç derece fark eder. Benim laptobu almadan önce abra serileri ve eski tulpar serilerinin de incelemelerine bakmıştım. Onlar da 2 fanlı ve benzer ısı değerlerindeydi. Bu arada 80 derecelere kadar bir performans kaybıda yaşanmıyor. O derecenin üstünde turbo fan devreye giriyor ve en az 5 derece soğutuyor. Aynı ekran kartı ve işlemcideki iki pc için aradaki 1500tl'ye değecek bir farklılık yok. Ben şimdi alacak olsaydım T5 V13.1'i alırdım kesin. :) Bu arada bu sözlerim laptop severler için geçerli :)

Son düzenleme:
Anladim kardeşim içimi rahatlattin diyebilirim. Gel gelelim gtx 1060 in oyun performansini da merak ediyorum. Witcher 3 haricinde başka oyunlarda karti test etme şansin oldu mu acaba ?

Öyle çok güncel oyunlarım olmadığı için 2015 oyunu olmasına rağmen bugün yeni çıkan oyunlardan daha fazla sistem yoran whicher 3'ü yazdım. Bugün herkesin fps problemi nedeni ile şikayet ettiği Pupg'de yüksek ayarlarda 60-80 fps arası oynuyorum. Dirt Rally'de 100-110, Lol'de 200-300. :) İnternette birçok test sitesinde güncel oyunlardaki fps değerleri yazıyor. Şöyle söyleyebilirim, bugün itibarı ile full hd çözünürlükte şu ayarı kısayım falan demeni gerektirecek bir durum yok. Muhtemelen 1-2 senede gerek olmayacak. Bugünkü gtx 750ti gibi bir kartın gördüğü işlevi, 4-5 sene sonra gtx 1060 görüyor olacak. Tabi VR için giriş seviye kartı sayılıyor 1060. Eğer 5000tl verip VR gözlük alırım diyorsan 2 sene sonra ona çıkan oyunlar için yetersiz kalacağını tahmin ediyorum.

Bu arada laptoplar eskisi gibi değil. Ram, ssd, hdd gibi eklemeler yapmak için boş yerler var artık. 1-2 sene sonra 8gb yetmiyor dersen eklersin olur biter.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı