Öncelikle selamunaleyküm, Monster Tulpar T5 v19.1 modelinde 2022 başından beri siyah ekran ve kısa devre problemi vardı. Bu durumda servise götürdüğümde 2022'de anakart sıvı teması ve SSD değişimi yapılmıştı. Bu sorun 5-6 ay sonra tekrar etti fakat çok nadir çöktüğünden sorun etmedim. 2023 yılında bu olay çok sıklaştı ve ağustos ayına doğru bilgisayar kullanılamaz hale geldi. Bu forumda bu konu hakkında açılmış başlıklarım mutlaka vardır bakabilirsiniz. Müşteri hizmetleri bana format atmamı istedi ve attım. Sorun kesinlikle çözülmedi. Eylül başı gibi okullar açılınca servise götürdüm. Ve okullar açılınca 1-2 hafta sonra SSD %7'lik hız kaybı ve BIOS güncellenmesini görüldü. Ve ben de kendime 980 Pro SSD alıp format attım ve mutlu mutlu eve geldim. Bir de ne göreyim? Daha kurulum yeni bitince oyunlarda aynı çökme görüldü. Ve servise tekrar gittim. Bu sefer ne hikmetse 2 hafta önce görülmemiş ki fanlar bozukmuş ve değiştirildi. Üstüne utanmadan gittiler SSD %7 kaybı olduğunu tekrar söylediler. Ben de eski SSD olduğunu ve yeni SSD'de Windows kurulu olduğunu söyledim. Sonra gidip “2 haftada %7 kayıp olabilir beyefendi bu normal” dediler. Maşallah onların SSD'si 2 yılda kaybetti o kadarı. Teknisyen ile görüşüp SSD'de yanlış anlaşılma olduğunu bir zahmet belirtti. Ve ayrıca driverlar bozuk olduğundan format atın dendi. Ben de pek inanmasam da tamam dedim. Fan parçasını da bir güzel 1,5 hafta ekten beklettiler. Ben o sırada bu bilgisayarı tüketici haklarımı kullanarak muadili veya bir tık üstü ile değiştirsem mi demiştim. Ve eve geldim ve 2 ayda 3. formatımı attım 3 gün önce. Şimdi de tekrardan daha program ve oyun kurulumda bugün çökme gördüm. Sonra alınca eskisi gibi art arda verdi 2. kez. Servisi aradım ve bugün durumu anlattım. Toplam 3 ay kullanamadım bilgisayarı ve 3000 SSD ve 850 fan olmak üzere 3850 lira vermeme rağmen hala sorun çözülmedi. Bu durumda bana video kaydı çekip atın dendi. Ben de şu an stress testi açıp telefonumda kaydediyorum. Bu durumda bana yardımcı olabilecek var mı? Ayrıca bilgisayar 2020 Şubat gibi alındı onu da söyleyeyim.