Monster Tulpar T5 v19.2 "UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION" mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4 1.2V 2933MHz
SSD veya HDD modeli
Samsung MZVLB512HBJQ
Ekran kartı
RTX 2060 6GB GDDR6 Refresh 192-BIT
İşlemci
Intel i7-10750H
Herkese iyi günler.
Monster Tulpar T5 v19.2 model dizüstü bilgisayar kullanıcısıyım. Dizüstü bilgisayarımın özellikleri aşağıdaki gibidir.
-SSD: Samsung mzvLB512HBJq
-İşlemci: Intel i7-10750H
-Ekran kartı: NVIDIA RTX2060 6 GB GDDR6 Refresh 192-BIT
-RAM: 16 GB (2x8GB) DDR4 1.2v 2933MHz SO-DIMM
Kullandığım Windows 10 Pro orijinaldir.

Her gün en az 1 kez "UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION" hatasını alıyorum. Daha sonrasında ise bilgisayar kendini yeniden başlatıyor ve BIOS ekranına atıyor. Bilgisayarı 10 dk gibi bir süre kapalı tutarsam tekrar kullanılabilir hale geliyor. Bazen ise bu mavi ekran hatasından sonra bilgisayarımı tam kullanmaya başlayacakken kasmaya başlıyor ve "CRITICAL_PROCESS_DIED" mavi ekran hatasını veriyor.Minidump dosyasının içi her seferinde boş oluyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION hatası genellikle sabit disk sürücüsünden veya sabit disk sürücüsü ile ilgili bir sorundan kaynaklanır. Sabit disk sürücünüzün durumunu kontrol edin. Kontrol etmek için ücretsiz araçlar kullanabilirsiniz. Örneğin, CrystalDiskInfo
Windows'un en son güncelleştirmelerini yükleyin. Bu hata, Windows'un dosyaları işleyemediği anlamına gelir. Sürücü yazılımını güncelleyin. En son sistem kurtarma deneyebilirsiniz. Umarım faydası olur

Yorumunuz için teşekkür ederim. CrystalDiskInfo ile kontrol ettiğimde %96 gibi bir sağlık oranıyla karşılaştım. Sürücü yazılımlarının tamamı güncel, aynı şekilde Windows'a ait güncellemelerin tamamını yaptım. Sorun devam ediyor galiba SSD değiştirmekten başka çarem yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı