Monster Tulpar T5 V20.1 CTRL tuşu çalışmıyor

The Sartorius

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda her iki CTRL tuşu da çalışmamaya başladı. Sorunu çözmek için çok fazla yol denedim.
  • Aygıt Yöneticisi üzerinden klavye sürücüsünü kaldırdım.
  • Kayıt Defteri’nde gerekli düzenlemeleri yaptım.
  • Hizmetler bölümünden İnsan Arabirim Aygıtı hizmetini Otomatik olarak ayarladım.
Başta bunun donanımsal bir problem olmadığını düşündüm çünkü bu işlemleri ilk yaptığımda tuşlar çalışmıştı. Ancak bilgisayarı kapatıp açtığımda sorun tekrar ortaya çıktı. Sonraki denemelerimde bazen çalıştı, bazen çalışmadı.
Eğer donanımsal bir arıza olsaydı, diğer CTRL tuşunun da çalışmaması gerekirdi. Üstelik harici klavyede CTRL tuşu sorunsuz çalışıyor.
Tüm yöntemler sonuçsuz kalınca, “garanti çözüm” diye düşündüm ve format attım. Fakat sorun devam etti. “Belki format düzgün olmamıştır” diyerek bir kez daha format attım, ama yine değişen bir şey olmadı. Bu konuda başka ne yapabilirim? Başka öneriniz var mı?

Bilgisayar: Monster Tulpar T5 V20.1

Bilgisayarımda her iki CTRL tuşu da çalışmamaya başladı. Sorunu çözmek için çok fazla yol denedim.
  • Aygıt Yöneticisi üzerinden klavye sürücüsünü kaldırdım.
  • kayıt defteri'nde gerekli düzenlemeleri yaptım.
  • hizmetler bölümünden insan arabirim aygıtı hizmetini otomatik olarak ayarladım.
Başta bunun donanımsal bir problem olmadığını düşündüm çünkü bu işlemleri ilk yaptığımda tuşlar çalışmıştı. Ancak bilgisayarı kapatıp açtığımda sorun tekrar ortaya çıktı. Sonraki denemelerimde bazen çalıştı, bazen çalışmadı.
Eğer donanımsal bir arıza olsaydı, diğer CTRL tuşunun da çalışmaması gerekirdi. Üstelik harici klavyede CTRL tuşu sorunsuz çalışıyor.
Tüm yöntemler sonuçsuz kalınca, “garanti çözüm” diye düşündüm ve format attım. Fakat sorun devam etti. “belki format düzgün olmamıştır” diyerek bir kez daha format attım, ama yine değişen bir şey olmadı. Bu konuda başka ne yapabilirim? Başka öneriniz var mı?

bilgisayar: Monster Tulpar T5 v20.1

BIOS'ta deneyebilirsin mesela "CTRL+alt+delete" kombinasyonunu uygula eğer BIOS'ta çalışıyorsa sistemsel bir arıza mevcut. Klavyenin üzerine ıslak mendil, ya da nemli bezle silmeye çalıştıysan klavyenin arasından sıvı girip klavyeni bozmuş olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı