İnceleme Monster Tulpar T5 v20.3

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar, bir kısmın bildiğiniz üzere Monster Tulpar T5 v20.3 aldım.
Alalı 2 hafta oldu, birkaç sorun yaşadım ama çözdüm, şu an randımanlı çalışıyor. Bugün birçok başlık altında incelememi yazacağım.
Ürün bu.

Ekran görüntüsü 2022-02-23 093253.png

sipariş verme, kargo:
Siparişimizi verdikten sonra ürün elimize 2,5 günde geldi. Hızlı denebilir, Yurtiçi Kargo tarafından getirildi.

Paketleme:
Askeri madde paketler gibi paketleme edilmiş. Maşallah.
Önce siyah paket onun içinde Çanta(ona değineceğim) ve kahverengi karton kutusu çıktı.
Karton kutu içinden o meşhur Monster logosu basılı siyah kutu çıktı.
Siyah kutunun içinden de o kablolar, belgeler ve laptop çıktı.

Hediyeler:
  • Çanta= Cidden çok hoşuma gitti, sade ve hoş. Dizaynı harika.
  • Sticker= belki çok küçük bir hediye ama hoş stickerlar.
  • Norton 360 For Gamers= Bana mail ile gönderilen antivirüs, iş görür antivirüs.
  • Riders Republic= Daha oynamadım ama iyi oyun gibi.
Laptop tasarımı:
Oldukça hafif ve şık.
Şık derken kastım şu spor bir duruşu var laptopun.
Arkadaki baskı logo daha çok hoşuma gitti, insanlar neden ışıklı logo seviyor acaba?

Gerçekten kasası tamamen alüminyum. Eğilme, bükülme yok. Sağlam yani.

Touchpad geniş ve kullanımı rahat.

Giriş/çıkış portlorı:
1xUSB 2.0
2xUSB 3.1
1xThunderbolt4 / Type-C ortak portu
Ethernet, güç girişi, SD kart girişi falan. Bol bol port var yani.

Klavye:
Klavyesine yorumum yok, bir yanım sevdi bir yanım nefret etti.
Bilmeniz gereken tek şey sessiz. Ama basış hissiyatı beni fazla memnun etmedi. F/P işte...

Ama işin RGB kısmı hoş, cidden hoş.

Ses kalitesi:

Ses kalitesi muhteşem, bayıldım.
Berrak ve net...

Hoparlörler güçlü.

Ekran:
Cidden parlama olmayan hoş ekranı var, ışık sızması ise yok kadar az.
144Hz olduğu belli, akıcı.
Cidden video falan seyrederken hoş renk kalitesi var.

Yazılımlar:
İlk olarak yazılım desteği iyi, özellikle Control Center hoş:

Ekran görüntüsü 2022-02-23 121839.png

Öbür programlardan da Dragon Center çok iyi:

Ekran görüntüsü 2022-02-23 121925.png

Ses olarak da Sound Blaster C6+ iyi bir yazılım. Ses kalitesini uçuruyor:

Ekran görüntüsü 2022-02-23 123622.png

Laptop görüşlerim ve performans:

• Fiyatına değer bir ürün bence. Açık ve net derim.
  • Performans olarak sorun yok, dandik bir soğutucu bile soğutmaya yetiyor.
  • Performans testleri yaptım, biraz oyun da oynadım. Sonuçlar iyi.
  • Tasarım, yazılım falan bence iyi. Yukarıda detay verdim.

Şimdi diyeceksiniz ki hiç mi sorunu yok?
Elbette var.

Memnun olmadığım konular:
  • Klavye basış hissiyatı pek iyi değil.
  • Bu kasa aslen RTX 3050 Ti için tasarlandığı için ısınma konusunda gideri var. Soğutucu kesin şart.
  • Duymak çok zor ama Coil Whine var.
  • MUX bende ilk başta bug oluşturdu.

• En memnun olmadığım konu Windows11.. Sürekli hata sürekli hata... Sürekli HATA!

SSS:

180W Adaptör yeterli mi?

Evet yeterli.

Isınma çok dert ediyor mu?

Altına kaliteli bir soğutucu ile dert edilmiyor. Ama işlemciye @erengore hocamla undervolt uygulayabilirsiniz eğer hocam da müsait olursa. Ben uygulayacağım.

önerir misin?

Düşük bütçeye öneririm.

Merak ettiğiniz bir soru varsa sorun, göndermemi istediğiniz bir fotoğraf varsa göndermemi isteyiniz.

Umarım açıklayıcı bir anlatım oldu.

Yaptığım ayarları paylaşmam, ben de olan bir başkasında sorun yaratabilir o yüzden ben bu riske giremem.

Kalın sağlıcakla :)
Soran olursa bu incelemeyi atın.

@Radeon RX 5500M
@messinicocugu
@Yavuz_Çetin
@T129Atak
@Gregorz Brzecz.
@Baalberith
@KeReM BeY
@tahaklkt
@Max Caulfield

;)
Bu arada eklemeyi unuttum, Monster Xiaomi gibi.
Ucuza güçlü mal ama Monster BIOS falan tarafında çok zayıf.

Dragon yazılımı sorun veriyordu onun driverını kendi sitesinden güncellemek gerekiyor yaşayan olursa.

Hocam Dragon Windows 10 da çalışmıyor siz nasıl çalıştırdınız bu sorunun çözümü 11 yüklemekmiş Monster bu cevabı vermek için beni bir hafta bekletti.

Monster kontrol merkezi güzel bir uygulama gerçekten ama oradaki performans, fan ve overclock kısımlarını değiştirmeye cesaret edemiyorum bunlarda nasıl bir yol izliyorsunuz cihazın ömrünü kısaltmadan optimum ayarlar nasıl yapılır?

Ben oyun oynarken oyun moduna alıyorum.
Sessiz bir ortam da oyun oynamam gerekince ofis moduna alup OC ayarından FPS kilidini 400 yapıyorum.
Program üzerinden OC yapınca belli bir yerden sonra kırmızı yazı yazıyor işte önermiyoruz filan o yazmıyana kadar yapabilirsiniz amatörce.
Zaten oyun oynuyorsanız yapmanıza gerek yok OC.

Onun dışında insanın moralini bozacak seviyede dırrrr sesi ile birlikte birkaç saniye cihaz kilitleniyordu ve 20 dk da bir tekrar ediyordu bu durum.

Bence format attın bazen yazılımsal oluyor.

Ve bu Dragon yazılımı etki ediyor mu gerçekten anlık gözlem veya öncelik kısımlarının hiçbir etkisini gözlemleyemedim aksine bir de verileri takip ediyor sanki website tanımaya kadar özellikleri var.

Windows 10 kullandığım için deneme fırsatım olmadı ama çok bir beklentim yok ilerleyen zamanlarda 11 kurarım büyük ihtimal o zaman denerim.

Teşekkürler hocam bunları yaptım zaten,
İlk kurulumda Windows 10 Pro kurmuştum birkaç sorun yaşadım sizlere de tecrübe olması açısından aktarayım isterim.
Windows 10 Pro ve Monster USB'sinden kurulumları yaptım fakat Dragon yazılımı sorun veriyordu onun driverını kendi sitesinden güncellemek gerekiyor yaşayan olursa.
Onun dışında insanın moralini bozacak seviyede dırrrr sesi ile birlikte birkaç saniye cihaz kilitleniyordu ve 20 dk da bir tekrar ediyordu bu durum.
Monster desteğe yazdım fakat dişe dokunur bir dönüş alamadım. Cihazı Windows Update üzerinden Windows 11'e yükselttim ve dpgu ya aldım sorun azaldı fakat yine oluyordu moralim bozuldu iyice yeni bir PC alıp böyle bir şey yaşayınca.
Daha sonra Windows 11 USB'si yaptım ve temiz bir kurulum yaptım ve driverları siteden ve Intel'in aracını kullanarak yaptım şu anda sağlıklı çalışıyor yaşayan olursa benim deneyimim bu şekilde oldu.
Ses yönetimi için de Windows 10'da iken yoktu ama şimdi Sound Blaster'ın uygulaması var onunla ayarlamalar yapılabiliyor tavsiye ederim.

Ve sizlere bir konuyu danışmak istiyorum.
Monster Kontrol Merkezi güzel bir uygulama gerçekten ama oradaki performans, fan ve overclock kısımlarını değiştirmeye cesaret edemiyorum bunlarda nasıl bir yol izliyorsunuz cihazın ömrünü kısaltmadan optimum ayarlar nasıl yapılır?

Ve bu dragon yazılımı etki ediyor mu gerçekten anlık gözlem veya öncelik kısımlarının hiçbir etkisini gözlemleyemedim aksine bir de verileri takip ediyor sanki website tanımaya kadar özellikleri var
Evet hocam anlaşılmaz bir Drr sorunu var.
Ben de 1,5 hafta once yasadim.
Nedenini anlamadim, driverlar site ve Intel aracindan kuruldu.
Tekrat yaşarsaniz bana haber verin.
Galiba sorun ControlCenter ama...

Anlamadim sorun yazilimsal ama hangi yazilim acaba?
Sorun donanimsal olsa mavi elran verirdi ses sirasinda.
Tekrar yasarsam daha derin dusunecegim.

ControlCenter ayarlarini deniye deniye elde etmelisiniz.

Bu arada Dragon programi cidden ise yariyor.

Bu program için 11 geçilir mi?
11 de hata bug vs var mı?
(Yazım kurallarına dikkat et hocam ban atıyorlar anında)
11 de hatalar var, yani her ne kadar iyi olsa da sisteminiz daha yavas calisan (1-2 milisaniye kadar ama fark ediliyor) arayuzu var.

Ama pragram cidden iyi.

Kalsın o zaman 1 2 ay daha Windows 10 kullanmaya devam bu sürede sorunlar gider.
Hocam siz hic anlik donma+drr sesi yasadiniz mi?
Artik eminin sirun donanimsal degil bir yazilim veya surucude sorun var ama hangisi?

1 kere 1,5hafta once yasadim.
Hergun 30dk minecraft oynuyorum 1 haftadir cit yok.

Hocam Dragon Windows 10 da çalışmıyor siz nasıl çalıştırdınız bu sorunun çözümü 11 yüklemekmiş Monster bu cevabı vermek için beni bir hafta bekletti.

Ben oyun oynarken oyun moduna alıyorum.
Sessiz bir ortam da oyun oynamam gerekince ofis moduna alup OC ayarından FPS kilidini 400 yapıyorum.
Program üzerinden OC yapınca belli bir yerden sonra kırmızı yazı yazıyor işte önermiyoruz filan o yazmıyana kadar yapabilirsiniz amatörce.
Zaten oyun oynuyorsanız yapmanıza gerek yok OC.

Bence format attın bazen yazılımsal oluyor.

Windows 10 kullandığım için deneme fırsatım olmadı ama çok bir beklentim yok ilerleyen zamanlarda 11 kurarım büyük ihtimal o zaman denerim.

PC'yi oyun modunda kullanırken fan sesinin azaltılması gibi bir seçeneğimiz var mı acaba? Büyük, küçük her oyunda yüksek ses seviyesi rahatsız etmekte. Control Center üzerinden sanırım ayarlamalar yapılabiliyor ama çok da anlamadım.
Hocam siz hiç anlik donma+drr sesi yasadiniz mi?
Artik eminin sirun donanimsal degil bir yazilim veya surucude sorun var ama hangisi?

1 kere 1, 5hafta once yasadim.
Her gün 30dk Minecraft oynuyorum 1 haftadir cit yok.

Bu sorunu 1 kere ben de yaşadım. CS:GO'da harita yüklenirken takıldı ve mavi ekran alacağımı zannettim. Daha sonra kendine geldi. Sorunu ben de anlamış değilim.

Bu sorunu 1 kere ben de yaşadım. CS:GO'da harita yüklenirken takıldı ve mavi ekran alacağımı zannettim. Daha sonra kendine geldi. Sorunu ben de anlamış değilim.
Sürücüyü siteden mi yoksa USB'den mi kurdun?
Çok nadiren ve mavi ekran vermediği için kafaya takmadım.
Ama yani stres testi yapıyorum, TimeSpy, FireStrike falan hepsi ama gık yok.
Hayır
Yaşadığım sorun: Dragon çalışmaması.
Ofis modunda bazen çok az coil whine.

Şansa bu cihazda hiç sorun yaşamadım umarım yaşamamda.
Ben de o hatayı 1 kere aldım.
Olay yazılımsal ama hangisi?
Aklıma CC geliyor.
Ben USB ile CC'ı guncelledikten 2 gün sonra ilk defa bu hatayı aldım.

Sürücüyü siteden mi yoksa USB'den mi kurdun?
Çok nadiren ve mavi ekran vermediği için kafaya takmadım.
Ama yani stres testi yapıyorum, timespy, firestrike falan hepsi ama gık yok.

USB'den yaptım. Ayıca @KeReM BeY gibi ben de Windows 10 kullanıyorum. Bazı yazılımlar hata verdi. Arkadaşım Windows 11 kullanıyor ve çoğu oyunda daha iyi performans aldığını söyledi. Yükseltmeyi düşünüyorum bende. Sizde de hissettiniz mi hocam Windows 11 kullanıyorsunuz sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı