Monster Tulpar T5 V21.1 vs HP OMEN 17

Hocam sizde mi v21.2 aldınız

Açıkçası T7 v19.5 alırken de yabancı videoları izledim. Eluktroniks ve birçok markanın aynı bileşenlere sahip laptoplarına baktım ve performans olarak daha iyi olduğunun farkına vardım. Şu an yeni kasaya sahip laptoplar gerçekten çok iyi özellikle ağırlık konusunda ama içinde 2.5 inchlik yuva bulunmuyor.

Bu problemleri aştığını pek sanmıyorum. Tabi tahmin ediyorum sadece. Monster'de nasıl oluyorsa aynı modeli kullanan diğer markalara göre garip bir yazılım problemi var.

Teknik servis konusunda ben çok öfkelenmiştim o gün. Servisteki elemana sorduğumda her şey iyi demesine rağmen bunları yaşamam beni çok kırdı. Bu durumdan sonra mail attım ve beni aradılar. Teknik servise gidip tüm sorunları tekrardan bir görevliye göstermemi istediler. Virüsden dolayı gidemedim.

Yabancı versiyonlarını kurdum ben. Özellikle de eluktronics in ama eluktronics gibi Turbo modunda ekran kartına overclock atamıyor. Herhalde eluktronics farklı bir entegrasyon uyguluyor kendi bilgisayarlarında.

Eğer topraklamadan kaynaklanıyor diyorsanız çok fazla prizde denedim. Okulda, kafede, memleketde ama hepsinde aynı oluyor.

Evet olabiliyor coi whine ve üreticiler tereddüt etmeden ürünün değişimini sağlıyorlar!

Ankara'ya dönüşüm sonrası laptopu 2. el olarak satacağım. Eğer istediğim fiyat gelir ise üstüne biraz daha koyup ya RTX2080 Super ve Ryzen 5 3600'e sahip bilgisayar toplayacağım ya da gidip RTX2070 Super'li yeni Monster'lardan birini alacağım. Hala karar veremedim ama masaüstünün gücü laptopun ise özelliklede yeni Monster'ın muazzam hafifliği beni cezbediyor. Birkaç ay içinde her şey netleşecek sanırım.

Yani yazılım problemi şaşırtmadı beni. Alternatif olmaması da üzdü. Ben sorun olursa bu şekilde çözebilirim diye düşünüyordum. Bakalım problem olursa görelim

Elektrik problemi sürekli oluyorsa ve bahsettiğiniz gibi her ortamda oluyorsa haklısınız hocam buna diyecek bir şeyim yok. Ben zarar vereceğini düşünmüyorum bunun hem size hem PC'ye. Fakat takip etmekte fayda var.

Yani bir anakart değişimi yapabilirlerdi belki size ne olacak yani ben anlamıyorum zaten üretici firmalarla anlaşmaları yok mu zaten bu fire veren anakartları karşı tarafa geri iade edebilmeleri gerekir. Sonuçta garanti bir tek kullanıcıya yok onlara da vardır herhalde.

Tekrar Monster düşünmeniz şaşırttı beni yeni kasalara mı tutuldunuz yoksa sizde?
Bende aynısını aldım hocam sizin gibi kasası ve thunderbolt 3 özelliği cezbetti. Pişman değilim çünkü 15.6 bulunabiliyor bu fiyata ancak ayni özellikte 17.3 cok zor

Hayırlı olsun hocam. Thunderbolt kullanmadım nasıl kullanılıyor ne işe yarıyor onu bile bilmiyorum USB Type-C'yi de kullanmıyorum mesela şirket bilgisayarımda olmasına rağmen. Bilemedim.

Yeni kasa evet bomba duruyor. Gelsin göreceğiz Eluktronics MAX-17 ile aynı zaten görünüşte. İçi, kalitesi vb. de aynıysa ben 1 tane olumsuz yorum görmedim yabancı forumlarda, inceleme videolarında. O zaman güzel bir alet almışız diyebileceğiz. 17.3 bana hep büyük gelmişti ama ince çerçeve ve 2.2 kg olan hafifliği sanıyorum ki beni kendimden geçirecek

Evet, o kasalarda çıktığını görünce fazlasıyla sevindim. Hatta Monstera mail attım belki bir umut şuanki cihazımı alırlar, ben üstüne artık ne kadar ederse para koyarım ve yeni modellerden RTX2070 superli modeli alırdım diye düşünüyordum ama onaylamadılar. bu sebeple satmaya karar verdim zaten. Masaüstü de düşünüyordum ama laptopun özgürlüğü muazzam birşey mesela şuan memleketimdeyim ve içinde RTX2070 bulunan laptopum yanımda. Bu kadar fazla gücü yanında taşıyabilmenin verdiği his çok iyi. Sanki yanımda yüksek çıkış gücü verebilen bir powerbank taşıyorum...

Yarın bilgisayardaki birkaç driverı silip Eluktroics Mech 17 driverini indiricem. EluktroBoost modu çalışırsa çok güzel olacak. Ekran kartına fazladan 150Mhz overclock yapıyor çünkü.

aynen hocam mobilite çok önemli. Ben de şirket pc'mi şirkette bırakıyorum, kendi bilgisayarımla uzaktan bağlanıyorum. Hem kendi bilgisayarım yanımda oluyor hem iş güç devam

Dene hocam dene valla umarım düzelir fakat boşver overclock'u ya yüzde kaç fark edecek ki neden böyle bir ihtiyacın var

Son düzenleme:
Ne kadar performans o kadar mutluluk. Gerçek PCMR budur

Hocam bu yeni v21.1 kasa mx17 ile sadece kasa olarak mı benzer yoksa panelde mi aynı bilginiz varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…