Monster Tulpar T5 v21.4 USB Type-C Display Port kablo önerisi

Dokucan

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Konu başlığında da belirttiğim gibi Monster Tulpar T5 v21.4 dizüstü bilgisayarım için bir tarafı Type-C diğer tarafı Display Port kablo arıyorum. Şimdilik bağlayacağım monitör 1920x1080 75 Hz. Ama ileride belki 2K 144Hz bir monitör alabilirim. Bu iki profil için uygun bir kablo arıyorum. Önerileriniz varsa yorumlarda bekliyorum.

Ekstra olarak bir sorum daha olacak. Dizüstü bilgisayarımda MUX ayarı olduğu için NVIDIA optimus teknolojisini kapatabiliyorum. Display Port ile monitöre bağladığımda (monitörün G-Sync desteklediğini varsayın) sorunsuz bir şekilde G-Sync özelliğini kullanabilecek miyim?

Işık sızması her IPS panelde var diye biliyorum hocam ama benim gözüme çarpmadı yani sorun yok gibi bende. Şu anlık bilgisayardan memnunum ama CPU GPU sıcaklıkları biraz endişelendiriyor beni. Oyunlarda 85 derece CPU 80 derece GPU seviyelerinde geziyor. Bir de konuda merak ettiğim sorun var tabii 🙂

Işık sızması her IPS panelde var diye biliyorum hocam ama benim gözüme çarpmadı yani sorun yok gibi bende. Şu anlık bilgisayardan memnunum ama CPU GPU sıcaklıkları biraz endişelendiriyor beni. Oyunlarda 85 derece CPU 80 derece GPU seviyelerinde geziyor. Bir de konuda merak ettiğim sorun var tabii 🙂
Şanslıymışsınız ya da ben şanssızmışım. Gün battıktan sonra siyah ekranda 4 köşede 3-4cm sızma vardı bende. IPS paneli normalinden çok daha fazlaydı. Ayrıca yaz mevsimi için o sıcaklıklar oldukça iyi diye düşünüyorum.

Şanslıymışsınız ya da ben şanssızmışım. Gün battıktan sonra siyah ekranda 4 köşede 3-4cm sızma vardı bende. IPS paneli normalinden çok daha fazlaydı. Ayrıca yaz mevsimi için o sıcaklıklar oldukça iyi diye düşünüyorum.

Dediğiniz gibi hocam panel işi de biraz şans işi. İkimiz aynı modeli alırız birimiz sorunlu birimiz sorunsuz çıkar vs. sıcaklıklar konusunda şöyle endişeliyim, ben DELL7567 kullanıyordum 4 yıldır herhangi bir sorun olmadı servise vermedim 1 sene öncesinden kendim termal macunu yenilemiştim. RDR2 oynarken sıcaklıklarım CPU da GPU da 70 dereceydi ama bilgisayar birden kapandı bilgisayarcıya götürdüm sanırım ekran kartı Chipset'i yanmış. 70 derece laptop için ideal bir sıcaklık diye düşünüyorum onda böyle yapıyorsa bunda ne olur ondan endişeliyim ama tam Performans'ta çalışıyor herhangi bir FPS düşmesi düşüklüğü vs yaşamadım.

Dediğiniz gibi hocam panel işi de biraz şans işi. İkimiz aynı modeli alırız birimiz sorunlu birimiz sorunsuz çıkar vs. sıcaklıklar konusunda şöyle endişeliyim, ben DELL7567 kullanıyordum 4 yıldır herhangi bir sorun olmadı servise vermedim 1 sene öncesinden kendim termal macunu yenilemiştim. RDR2 oynarken sıcaklıklarım CPU da GPU da 70 dereceydi ama bilgisayar birden kapandı bilgisayarcıya götürdüm sanırım ekran kartı Chipset'i yanmış. 70 derece laptop için ideal bir sıcaklık diye düşünüyorum onda böyle yapıyorsa bunda ne olur ondan endişeliyim ama tam Performans'ta çalışıyor herhangi bir FPS düşmesi düşüklüğü vs yaşamadım.
Orada farklı bir arıza olmuştur bence hocam, yükte 70 derece mis gibi laptopta. Bu monster kasası da yeni olduğundan uzun kullanımda neler olur emin olamıyorum. Bir de sanırım monster gittigidiyor,hepsiburada gibi dış sitelerde iadeye gelen ürünleri kontrol edip tekrar koyuyor. Ben de taksit için gittigidiyor ile almıştım ona bağlıyorum biraz.

Orada farklı bir arıza olmuştur bence hocam, yükte 70 derece mis gibi laptopta. Bu Monster kasası da yeni olduğundan uzun kullanımda neler olur emin olamıyorum. Bir de sanırım Monster GittiGidiyor, Hepsiburada gibi dış sitelerde iadeye gelen ürünleri kontrol edip tekrar koyuyor. Ben de taksit için GittiGidiyor ile almıştım ona bağlıyorum biraz.

Dell 7567 bozulmasaydı onla yoluma devam ederdim üzücü oldu istanbula yolum düşerse bir bilgisayarcıya götüreceğim. Forumda Monster Tulpar T5 21.4 kasası için genellikle olumlu yorumlar gördüm hocam ama dediğiniz gibi tam bilemeyiz uzun kullanımda ne olur vs. Ben cihazı Ankara bayisinden almıştım ellerinde sanırım 1 adet kalmıştı montajını vs 30 dakikada halledip SMS attılar gidip ekran testi falan yapıp cihazı teslim aldım.

Dell 7567 bozulmasaydı onla yoluma devam ederdim üzücü oldu istanbula yolum düşerse bir bilgisayarcıya götüreceğim. Forumda Monster Tulpar T5 21.4 kasası için genellikle olumlu yorumlar gördüm hocam ama dediğiniz gibi tam bilemeyiz uzun kullanımda ne olur vs. Ben cihazı Ankara bayisinden almıştım ellerinde sanırım 1 adet kalmıştı montajını vs 30 dakikada halledip SMS attılar gidip ekran testi falan yapıp cihazı teslim aldım.
Son ürünleri toplamışsınız hocam. Umarım memnun bırakır. Çok hafif ve kibar kasası da. Isınma yoksa ve uzun vadede performansı devam ederse eşsiz bir laptop.

Son ürünleri toplamışsınız hocam. Umarım memnun bırakır. Çok hafif ve kibar kasası da. Isınma yoksa ve uzun vadede performansı devam ederse eşsiz bir laptop.
Aynen hocam umarım 🙂
@DrOetker
AOC G2460VQ6 75 Hz 24 inch TN panel FreeSync monitör vardı gönderdiğiniz linkteki type c/ Display Port kablosu aldım bugün elime geçti, hemen denedim G-SYNC açabiliyor muyum diye açabiliyorum. Eğer açamasaydım yüksek hzli yeni monitör alacaktım. V-Sync+G-SYNC açıyorum hem imput lag yok hem mikro takılmalar yok :)

Eki Görüntüle 1159994

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı