Monster Tulpar T5 v23.2 laptopun işlemcisi cok ısınıyor

Sonuçlar iyi görünüyor. Durumun şimdi farkına vardım. İşlemciniz zaten ısınmaya meyilli değil. i7-12700H işlemci gibi 115W'a kadar PL2'de güç tüketeceğini düşünmüştüm fakat işlemci bir alt segmentte olan 10 Core serisi olduğundan PL1 ve PL2 de üretici tarafından kısıtlanmış durumda görünüyor. Yüksek ihtimal size bu laptopla verilen adaptör 225W yerine 180W'tır. İşlemciyi tam performansta kullanamamanız için sınırlamışlar. Bu sebeple işlemci ısınmıyor. Ekran kartının ısınmasıda 100W'a kadar çıktığı için böyle. Clevo kasalarda normalde 90W'a ya da 95W'a kadar görüyorduk (83-85 Derecelere çıkıyordu ekran kartı.). AIDA64'te GPU tickini kaldırıp bir test edebilir misiniz ayrıca? Ekran kartı güç kullanmadığında işlemci PL2'de yüksek güç tüketimine gidiyor mu görelim. Eğer ki yüksek güç tüketimine giderse işlemci daha fazla overheat verebilecektir. Zaten işlemcinin frekansındanda durum görünüyor düşük güçte çalıştığı. Normalde 4.7 GHz'ye kadar çıkması gerekirken sizde 4.3-4.5 GHz'leri zorlamış test detaylarında.
Merhabalar geçenlerde sorun çözüldü demiştim ve sorunsuz şekilde birkaç gün soğutucu standının üstünde oynadım ve bir problem çıkarmamıştı işlemcim maksimum 75 dereceleri görmüştü. Bugün tekrardan bilgisayarımı açtım ve soğutucu standının üstünde her şey anı şekilde God Of War oynamak istediğimde işlemcim yine aynı sorunu yaşatarak bir anda 5-15 dereceler yükselip-alçalarak 100 dereceyi gördü bunun sebebi sizce termal macunun yanlış sürülmesi olabilir mi? Veya ne bileyim içinde jelatin felan mı unuttular, çünkü ekran kartımın değeri 1-2 derece artıyorken işlemcimin değeri 5-15 derece artıyor %30 kullanım olmasına rağmen. Aşırı saçma değil mi yoksa gayet normal mi?

Merhaba geçenlerde sorun çözüldü demiştim ve sorunsuz şekilde birkaç gün soğutucu standının üstünde oynadım ve bir problem çıkarmamıştı işlemcim maksimum 75 dereceleri görmüştü. Bugün tekrardan bilgisayarımı açtım ve soğutucu standının üstünde her şey anı şekilde God of War oynamak istediğimde işlemcim yine aynı sorunu yaşatarak bir anda 5-15 dereceler yükselip-alçalarak 100 dereceyi gördü bunun sebebi sizce termal macunun yanlış sürülmesi olabilir mi? Veya ne bileyim içinde jelatin falan mı unuttular, çünkü ekran kartımın değeri 1-2 derece artıyorken işlemcimin değeri 5-15 derece artıyor %30 kullanım olmasına rağmen. Aşırı saçma değil mi yoksa gayet normal mi?

Hocam tekrar yazıyorum, o kasanın ısınma ve birçok kronik problemi var. Yani yaşadığın ve yaşayacağın her sorun o cihaz için normal.

Hocam tekrar yazıyorum, o kasanın ısınma ve birçok kronik problemi var. Yani yaşadığın ve yaşayacağın her sorun o cihaz için normal.
Hocam durumu şöyle izah edeyim; aynı oyunu aynı ortamda aynı şekilde dün 2 saat soluksuz şekilde oynadım ve işlemcim 73-75 derece arası çalıştı. 73-75 derecede laptop için hiçbir şeydi ısınma gibi hiçbir problem yaşatmadı. Bugün tekrardan eskisi gibi sorun yaratması anormal değil mi?

Hocam durumu şöyle izah edeyim; aynı oyunu aynı ortamda aynı şekilde dün 2 saat soluksuz şekilde oynadım ve işlemcim 73-75 derece arası çalıştı. 73-75 derecede laptop için hiçbir şeydi ısınma gibi hiçbir problem yaşatmadı. Bugün tekrardan eskisi gibi sorun yaratması anormal değil mi?

Evet bende onu diyorum hocam. Anormal bir durum bu ama Clevo kasa bir cihaz içinde normal bir durum. O cihazı kullandığınız sürece böyle anormalliklerle sürekli karşılaşacaksınız. Tekrar diyorum ruh sağlığınız için 14 gün dolmadam iade edin cihazı.

Hocam ben de uzunca bir süredir laptop inceliyorum bakıyorum internetten hangi sorunu var hangi sorunları açar diye. İlk elediğim marka Casper ve Monster oldu. Monster tamamen şansına bağlı bir marka ve karşına ne çıkacağı belli değil çok iyi de olabilir çok kötü de olabilir. Şahsen ben sizin yerinizde olsam 35k gibi bir fiyat verip mağdur olmaktansa başka markalara yönelmenizi tavsiye ederim. Monster alacak arkadaşlarımı başka markalar aldırttım ve gayet memnunlar. Size de tavsiyem paranızla kumar oynamaktansa daha iyi model ve marka almanızı öneririm.

Sorun ve çözümü belli, monster mx4 kullanmaya başladı laptoplarda çok sorun yaratıyor bu macun. Kendin macun değiştirirsen düzelecektir.

Dosya Ekleri

• 123.png
    123.png
    52,5 KB · Görüntüleme: 53
Hocam selam yeni bir bilgisayar aldım. Değerlerim bu şekilde kıymetli yorumunuzu bana da yapar mısınız? Çok teşekkür ederim.

İşlemciniz maximum 5 GHz'ye kadar çalışmış. Bu çalışma esnasında %26 darboğaza kadar ulaşmış sıcaklıktan kaynaklı olarak. Yeni bir laptop için kesinlikle sağlıklı değerler değil. Laptopunuzun marka model ve işlemcisi nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı