Monster TULPAR T5 V4.1.1 GTX 970M Overclock Testi

Ekran kartına 2 program ile hız aşırtma yapabiliyorum. Bunlardan biri Clevo Control Center, Monster'in sitesinde veya kurulum USB'sinde vs. bulabilirsiniz. Diğer program ise MSI Afterburner.

Control Center(Hotkey) ile hız aşırtma yapmak:
Programın kurulu olduğu klasöre girin yani 'C:\Program Files (x86)\Hotkey' klasörüne girin 'GPUOCv2.exe' isimli dosyayı açın. Oradan gerekli ayarları yapın, hepsini en sona çekin sağ alttan Kaydet'e basın ve çıkın.

MSI Afterburner ile hız aşırtma yapmak:
MSI Afterburner'i açtığınızda zaten karşınıza çıkacaktır oradaki ayarlama kısmı, burada 2 tane yer kontrol edilebiliyor. Core clock ve Memory clock, Eğer ikisini de en sona çekip kaydederseniz(tik işaretine basarsanız) mavi ekran verecektir. Çünkü Memory clock'un limiti 1000 MHz. Yapmanız gereken Core clock'u +135, Memory clock'u +300 yapmak. Fazlası zarar verir mi bilmiyorum. Daha sonra tik işaretine basıp kaydedin. Programı kapatsanız dahi hız aşırtma etkin kalacak fakat bilgisayarı kapatıp açtığınızda tekrar ayarlamanız gerekecektir.

Şimdi test videosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
23:00'da hazır.

Videoyu izleyemeyenler için resimleri de koydum, sorunuz varsa sorabilirsiniz.

g1.jpg
g2.jpg
g3.jpg
g4.jpg
g5.jpg
g6.jpg
g7.jpg
 
Videoda takılmalar olmuş, o benim hatam normalde oyunda herhangi bir takılma yok. Videoyu editlerken üşenmemden dolayı oluşan bir sorun. :D
 
Bende 760m li bir modeli var, sürekli olarak 90-100 mhz overclock ile kullanıyordum. 3-4 derece daha fazla ısınıyordu o kadar. İşin cılkını çıkartmadan daha fazla performans almak mümkün (y)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı