Monster Tulpar T5 v4.4.2 ile T5 v5.3 İşlemci Sıcaklık Farkı

Mustafa_35

Megapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Arkadaşlar şu an elimde Monster Tulpar T5 v4.4.2 modeli var. Modelin özellikleri i7 6700HQ, GTX970m, 16GB 2400MHz bellekler ve 240 GB intel SSD( 540 MB/s okuma, 490 mb/s yazma ).

İşlemci sıcaklığı CS:GO'da 68 -70 derece ve NFS 2016'da 77-81 derece arası kalıyor.( Bu değerleri 2 oyunda da bu sıcaklık değerlerine 20 25 DK civarında ulaşıyor fakat 2-3 saat bile oynasam bu değerlerde kalıyor.)

Technopat'ın Monster Tulpar t5 v5.3 inceleme videosu =
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnceledikleri Monster Tulpar t5 v5.3 özellikleri; i7 6700hq, GTX980m, 64 GB 2133MHz bellekler ve 256 GB Samsung 950 Pro SSD( 2000mb/s okuma, 950mb/s yazma).

Şimdi ben de durum bu iken Technopat ekibinin Monster Tulpar T5 v5.3 incelemesinde oyun testlerinde işlemci ortalama 58-61 derece civarında kalıyor. Bendeki ürün ile Technopat'ın incelediği ürün aynı kasa ve soğutmaya sahip sizce neden bu sıcaklık farkı oluyordur?

Servise göndermene gerek yok şeklinde yorumlar aldım fakat aynı kasa bu kadar sıcaklık farkı tereddüde düşürdü. Cevaplarınıza göre servise göndereceğim ya da göndermeyeceğim. İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun yenilemesi ve fan temizliği yapabiliyorsanız kendiniz yapın. Yapamam derseniz temizlik için servise gönderin ücretsiz olarak yapmaktalar. Ortalama 5 iş günü içerisinde tekrar laptopunuz elinizde olur.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar öncelikle 1 haftadır Türkçe ihlalinden yazmam kapatılmıştı ondan dolayı yazamıyordum.
Şimdi öncelikle oda sıcaklığı o kadar etkiler mi? Yani bence o kadar etkilememesi lazım diye düşünüyorum. Cihazı alalı ortlama şuan için 1.5 ay oldu yani fan temizlenmesini gerektireceğini düşünmüyorum ama termal macun sıkıntılı olabilir mi? Cihaz elime geçeli daha 1.5 ay oldu ama firma ile ilgili problem olabilir mi? Termal macun eski, kalitesiz vb. olma durumu olabilir mi? Bu tip şeyler kafamı kurcalıyor. Yani cihazın performansı ile ilgili bi sıkıntım yok ayrıca ekran kartı nfs 2016 da bile 71 derece civarlarında kalıyor ekran kartına yüklenmesine rağmen 71 derece olurken işlemci 81 lere dayanıyor yani en yeni nesil işlemci olduğundan bana sıcalık değerleri fazla geliyor. Sizce servislik bi durum mu?

İşlemcinin bu sıcaklıklara çıkması fazla geldi yani technopatın incelemesine bakınca onlarda 60 dereceyi geçmiyor ama bemde 81 derecelere yükseliyor.

Usta onlar oynarken, 10 dakikalık bir test gerçekleştiriyorlar, genelde. Ayrıca çoğu testi, benchmark şeklinde uyguluyorlar. Cihazın ne kadar ısındığını görebilmek için, uzun testler gerekebiliyor. Dediğin sıcaklıkları, masaüstü sistemlerde yakalayabilirsin ancak. Mesela, Witcher 3' de şehir içindeki sıcaklık ile ormanlık alanlardaki sıcaklık bir değil. Şehir içi bölgelerde, CPU kullanımı yüksek olduğu için, cihaz daha fazla ısınıyor. Technopat videoların da Witcher 3' ü sırf ormanlık alanda test ediyorlar, mesela. @Mustafa_35

Dediğinizde haklısınız zaten bu sıcaklık değerlerine 20- 25 dk civarında ulaşıyor onlar testlerde her oyunu en fazla 5 -10 dk test ediyorlar. Oyunu zaten kapatınca sıcaklık çok hızlı düşüyor. İlginizden dolayı teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı